Grattis Frankrike till guldmedaljen i VM i Ryssland 2018

Grattis vinnare i VM 2018

Grattis till medaljvinnarna i VM i Ryssland 2018. Efter ungefär en månads spel var det till slut avgjort. Sverige räckte inte hela vägen men betydligt längre än vissa andra storlag. Ett fantastiskt VM är slut och vi längtar redan till nästa.

Ett riktigt bra VM har gått till ända och 32 deltagande lag har har nu blivit tre medaljvinnare.

Vilket VM det har varit och vilka överraskningar som vi har sett. Storlag som blev utspelade av otippade nationer och Sverige som tog sig vidare och presterade riktigt bra.

Läs mer…

Går Sverige vidare? Se vårt bästa speltips

Granen och resten av laget tar sig an Schweiz i åttondelsfinalen kl 16.00 idag. Vi på vmguide.se har ett riktigt bra odds-erbjudande till dig som tror att Sverige tar sig vidare och samtidigt vill dryga ut semesterkassan.
Ordinarie odds hos Betfair är 1.95 för att Sverige går vidare, men med detta erbjudande boostas nu oddset till 10 gånger pengarna.

Spela här

Fyra förlängningar och tjugo straffar

Andra dagen av åttondelsfinaler är nu slut och idag så var det värdlandet Ryssland samt Spanien, Kroatien och Danmark som fick möta sitt öde. I den första matchen så var det dags att bege sig till Moskva och den största arenan Luzhniki Stadium. 

Läs mer…

De första åttondelsfinalerna är spelade

Första dagen med åttondelsfinaler är klar och det var verkligen roliga matcher vi fick bevittna. Den stora stjärnan efter idag är solklart den 19år unga Kylian Mbappé som överträffade alla våra förväntningar. Till sin unga ålder så spelade han som en världsstjärna och det kommer bli roligt att följa hans karriär. 

Läs mer…

Den sista gruppspels dagen är nu över

Summa Summarum 28 juni VM i Ryssland 2018

Den sista gruppspels dagen är nu över och vi har fått alla deltagare till åttondelsfinalerna. Under gruppspelet så har vi bjudits på allt från självklarheter till skrällar. Lycka och glädje till sorg och tårar. Dock så är de flesta lagen som vi tippat skulle ta sig vidare med till åttondelsfinalerna med undantag för Tyskland, Peru och Polen.

Läs mer…

Sverige är vidare till åttondelsfinal tillsammans med Mexiko

Herregud, Sverige vann gruppen med Mexiko på andra plats. Det var det inte någon som hade tippat i förhand. Sen att regerande mästarna åkte ur i gruppspelet och förlorade mot Sydkorea, ojojoj, vilken dag.

Läs mer…

Vårt bästa speltips på matchen Sverige – Mexiko

En otroligt viktig match står på dagens agenda och vi vill ge dig ett superbra erbjudande så passa på till detta speciella välkomsterbjudande.

Sverige tar sig an Mexiko och det är en otroligt viktig match som vi bara måste vinna för att gå vidare. Såklart har vi redan glömt den tråkiga händelsen i tysklandsmatchen och har nu siktet inställt på att leverera en riktigt bra match och gå segrande ur den för att sen ta oss an utslagsspelet. Säkert tror du på Sverige lika mycket som oss och vill hitta bästa möjliga sätt att lägga dina positioner och som ett välkomsterbjudande kan vi ge dig detta speltips.

Skapa ditt konto här för att ta del av välkomsterbjudandet.

Grupp C och D har nu fått sina vinnare

Summa Summarum 26 juni VM i Ryssland 2018

Idag var det dags att avsluta gruppspelet för grupp C och D. En dag med mycket glädje, sorg och ilska. Danmark och Frankrike behövde bara spela oavgjort för att ta sig vidare vilket de även lyckades att göra. Läs mer för att se hur det gick för Nigeria, Argentina, Island och Kroatien.

Läs mer…

Vårt bästa speltips 26/6 Argentina – Nigeria


Här kommer det bästa tipset inför Argentina – Nigeria idag. Vi på vmguide.se har fått till ett riktigt bra odds hos Betfair.

Fotbollsnationen Argentina har haft ett riktigt jobbigt VM hittills med en förlust mot glödheta Kroatien och ett oavgjort resultat mot Island. Nu är det dags för argentinarna att möta Nigeria i en vinna eller försvinna match. Nigeria som vann över Island med 2-0 och förlorade mot Kroatien med 2-0.

Nu när så mycket står på spel för Argentina så kommer ta att ta fram sitt A-game och visa vart skåpet ska stå, Nigeria kommer inte kunna stå emot deras erfarenhet eller press. En solklar vinst för Argentina som vi har fått förhöjda odds på, så gör som oss och lägg ett bet på 50kr!

Erbjudandet gäller endast för kunder som ej har ett konto på Betfair sedan tidigare!

Klicka här för att komma till erbjudandet och lycka till.

Vårt bästa speltips Danmark – Frankrike

Här kommer det bästa tipset inför Danmark – Frankrike idag. Vi på vmguide.se har fått till ett riktigt bra odds hos Betfair.

Gruppettan Frankrike tar sig an grupptvåan Danmark. Det kommer bli en riktigt intressant match med mycket action. Vi tvivlar inte på att fransoserna kommer få det jobbigt, speciellt i första halvlek. Men vi tror att det kommer att plana ut och att Frankrike kommer ta kontroll över matchen och vinna även fast det kan vara marginellt.

Så gör som oss och lägg ett bet på Frankrike för att få den maximala utdelningen, de normala oddsen för att Frankrike skulle vinna var 1.70 men vi har fått till en helt magisk oddsboostning så de ligger på hela 8 gånger pengarna nu men skynda er för oddsen kommer inte vara tillgängligt mycket längre till!

Erbjudandet gäller endast för kunder som ej har ett konto på Betfair sedan tidigare!

Klicka här för att komma till erbjudandet och lycka till.

Första förlusten för värdnationen Ryssland

Ja det här var en dag med mycket underhållning av olika slag och matcher som tippats på förhand och som inte gått in. Även Ronaldo fick känna på hur det var att inte sätta en straff och det var nära rött kort för honom efter VAR granskning.

Läs mer…

Vårt bästa speltips Iran – Portugal

Funderar du på hur du ska hitta bästa oddset för Iran – Portugal idag. Vi har ett bra tips till dig om du inte ännu är kund hos Betfair.

Vi kan tipsa om ett riktigt bra boostat odds du kan ta del av idag om du vill testa möjligheten att sätta max 50 kr på matchen Iran – Portugal och inte redan är kund hos Betfair.

För vår del är det en ganska säker match att Portugal kommer att vinna och konstigt vore det annars. Iran har visserligen ett bra lag men Portugal är så mycket bättre. I matchen mot Marocko tog det Ronaldo 4 minuter innan bollen satt i nätet. I matchen mot Spanien blev det oavgjort 3-3 och där Ronaldo gjorde hattrick.

Tabellmässigt ligger Spanien och Portugal på samma poäng och Portugal kommer ta alla chanser som finns att plocka hem ytterligare 3 poäng och det vore konstigt om det inte skulle bli i denna match. Sätt in 50 kr och få ett odds på 7 ggr pengarna.

Klicka här för att komma till erbjudandet och lycka till.

Englands uppvisningsdag toppades med Kane’s hattrick

Summa Summarum 24 juni VM i Ryssland 2018

Dagens matcher innebar utklassning från Englands sida, ett hattrick, två tabellettor som efter dagens match fortfarande är tabellettor och Polen som fick vika sig för Colombia. Ja vi får verkligen säga att det var en intressant dag där England fick spela ut ordentligt men också en historisk dag som gav Panama glädje i kubik. Fast dom förlorade stort mot England fanns inga gränser för jublet inne på stadion.

Läs mer…

Sveriges förutsättningar till att gå vidare från gruppspelet

Hur man än vrider och vänder på dagens match ska vi vara extremt imponerande över hur det svenska landslaget spelade. Det hör inte till vanligheterna att man leder med 1-0 efter första halvlek samt att man har 1-1 på stopptid. Att det till slut blev en förlust är olyckligt. Trots förlusten idag har vi möjligheter att gå vidare från gruppspelet, det är bara bryta ihop och komma tillbaka.

Läs mer…

En dag med bra försök men som inte nådde hela vägen

Summa Summarum 23 juni VM i Ryssland 2018

En match som Sverige verkligen hade behövt vinna eller iallafall spelat oavgjort för att få en större chans till slutspel. Matchen började bra med ett mål i världsklass från Ola Toivonen som höll Sverige hela vägen till den 95:e minuten.

Läs mer…

En spelomgång som höjde VM målsnitt

Summa Summarum 22 juni VM i Ryssland 2018

Den 22:a Juni 2018 var det dags för sambafotboll, afrikansk dans, vulkaniskt tråkboll och ett laddad möte mellan Serbien och Schweiz. Trots att VM matcherna på förhand såg ganska tråkiga ut var det en riktigt spännande VM-dag. Läs mer…

Argentina utklassade av Kroatien och öppnar för Island

Summa Summarum 21 juni VM i Ryssland 2018

Det är verkligen spännande matcher i gruppspelsomgången där fler och fler lag inte kommer vidare från gruppspelet.

Gruppspelen levererar nu intressanta matcher där lagen gör sitt yttersta för att ta sig vidare och för några slutar deltagandet i VM i denna omgång. Gruppspelstabellernas sammanställning talar sitt tydliga språk och för en del hänger allt på en mycket skör tråd. Läs mer…

Vm-slutspelet börjar ta sin form tidigt i andra omgången

Summa Summarum 20 juni VM i Ryssland 2018

Den andra omgången har börjat och redan har vi troligtvis sett två rullgardiner dras ner för Saudiarabien och Marocko

VM slutspelet börjar ta sin form tidigt i andra omgången och det kommer bara bli mer tydligt ju längre vi kommer i turneringen. Idag så var det dags för Marocko och Saudiarabien att slåss för sitt turneringsliv som bägge inte lyckades med. Det ska till ett mirakel om Marocko ska lyckas ta sig förbi ett gruppspel vilket troligtvis inte kommer att hända. 

Läs mer…

Styrkedemonstration av värdlandet Ryssland

Summa Summarum 19 juni VM i Ryssland 2018

Dagen då Ryssland återigen imponerade och tog då Cheryshev tog sig till skytteligans topp där han får husera tillsammans med Ronaldo, båda har hittills gjort 3 mål var i VM.

Idag den 19 juni avslutades gruppspelsomgång ett samt att gruppspelsomgång två påbörjades där Ryssland skulle bevisa att matchen mot Saudiarabien inte bara var en tillfällighet, Mohamed Salah gjorde VM-debut efter sin skada som han drog på sig i Champions League finalen samt att världsdelen Afrika’s största VM-hopp efter Egypten gjorde entré i turneringen. På förhand tippade många på att det skulle tillknäppta matcher med lite mål, ack så fel alla experter hade! Läs mer…

En glädjedag i VM för Sverige

Summa Summarum 18 juni VM i Ryssland 2018

Sverige klarade utmaningen och besegrade Sydkorea, en glädjens dag för alla oss Sverige fans.

Det var vinna eller försvinna för Blågult i matchen mot Sydkorea och vi gjorde det på bästa sätt. Granqvist blev matchhjälte när han slog in 1-0

Läs mer…

En händelserik dag i VM och en ordentlig skräll av Mexiko

Dag fyra i VM bjöd på en rejäl skräll.

Dag fyra av fotbolls VM i Ryssland 2018 är nu avslutad och det är ett händelserikt världsmästerskap hittills. Många gula kort, straffar och även en skräll. Det stora händelsen var idag matchen mellan Mexiko och Tyskland som slutade i ren katastrof för både Tyskland och Sverige. Mexiko som var den solklara underdogen visade upp sina muskler och besegrar regerande världsmästarna med 0-1 och får så med en drömstart i turneringen. Tyskland som inte har förlorat en premiärmatch sedan 1986 då de spelade oavgjort mot Uruguay.

Läs mer…

Straffarnas dag den 16 juni VM i Ryssland 2018

Läs allt om straffarnas dag

Dag tre i världsmästerskapet i Ryssland var en händelserik dag där hela fem straffsparkar utdelades, nytt rekord för en speldag i VM! Våra nordiska vänner stod för två mycket fina insatser där Island stod för en av de största skrällarna så här långt i VM där de spelade 1-1 mot Argentina. Danmark vann mot Peru samt i matchen mellan Frankrike och Australien används VAR för första gången vilket räddade Frankrike från att inte tappa poäng mot Australien. Läs mer…

Summa Summarum matchdag 15 juni VM i Ryssland 2018

Summa Summarum 15 juni VM i Ryssland 2018

Vi sammanfattar dagens matcher från den 15 juni

Andra dagen på VM och tre matcher har spelats, en har gått som vi tänkt, en har verkligen stuckit ut och en har varit ett möte mellan två stora fotbollsnationer.

Läs mer…

En magisk inledning av Ryssland, det resultatet hade vi inte tippat

Det trodde vi inte, det kan vi säga direkt. Vi hade tippat kanske 2-1 till Ryssland och en ganska försiktig match, nu vart det en utklassning med 5-0. Hur gick det till?

Läs mer…

Inför matchstart Ryssland – Saudiarabien 14 juni VM Ryssland 2018

VM Pokal

Vem ska få lyfta pokalen i VM i Ryssland 2018, idag börjar turneringen och om ungefär en månad har vi svaret.

Idag är det dags för start av VM och första matchen sänds kl 17 på SVT. Som vi väntat!

Läs mer…

Argentinas tränare anklagas för sexuellt ofredande

Det argentiska landslagets förbundskapten och tränare Jorge Sampaoli anklagas genom en journalist för sexuellt ofredande

Några dagar före den första matchen för Argentina anklagas nu Jorge Sampaoli av en journalist för att ha sexuellt ofredat en kock på landslagets träningsläger. Jorge och förbundet avvisar anklagelserna.

Läs mer…

Spanien sparkar tränaren dagen före VM starten

Spaniens herrlandslag i fotboll

Detta är ett lag utan tränare, dagen före VM så sparkas tränaren för det Spanska landslaget Julien Lopetegui

Ett lag utan tränare är vad som hände det spanska herrlandslaget när tränaren Julien Lopetegui fick klart med Champions League laget Real Madrid.

Läs mer…

Allt om grupp A inför VM i Ryssland 2018

Grupp A - fotbolls-VM 2018

Grupp A är spännande och inte minst för att se om Ryssland kan ta sig vidare från gruppspelet som värdnation. Hur mycket extra energi kan dom få av alla fans på hemmaplan för att göra det lilla extra.

Vi gör en genomgång av grupp A inför VM starten i Ryssland 2018

Värdnationen hamnar alltid i grupp A. På nåt sätt är det här en extra viktigt grupp då mycket prestige står på spel att värdnationen kan ta sig vidare och vi får se hur formen är på Ryssland att klara av den utmaningen.

Läs mer…

Allt om grupp B inför VM i Ryssland 2018

Grupp B - fotbolls-VM 2018

En spännande grupp med två topplag som slåss om förstaplatsen men här finns också en skrällvarning. Är det så självklart som det ser ut?

Vi gör en genomgång av grupp B inför VM starten i Ryssland 2018

Här har vi en grupp där det inte är så stora funderingar över vilka som är favoriter att gå vidare, två riktigt bra lag i form av Spanien och Portugal har reserverat de två översta platserna.Frågan är om någon i gruppen kan skrälla sig vidare och göra det omöjliga.

Läs mer…

Allt om grupp F inför VM i Ryssland 2018

Det är med skräckblandad förtjusning som vi går igenom grupp F inför VM starten i Ryssland 2018

Vi gör en genomgång av grupp F inför VM starten i Ryssland 2018

Detta är väl nästan allas favoritgrupp eftersom Sverige är med. Väldigt spännande och väldigt viktigt men också väldigt osäkert. Det här inlägget kommer att handla mycket om Sverige.
Läs mer…

Allt om grupp C inför VM i Ryssland 2018

Grupp C - fotbolls-VM 2018

Grupp C innehåller en hel del spännande spel.

Vi gör en genomgång av grupp C inför VM starten i Ryssland 2018

En spännande grupp det här, enligt oss finns två favoriter, alltså Frankrike och Peru och sen två lag som kämpar för att komma uppåt i tabellen. Kan bli riktigt intressant följa utvecklingen vilka som kommer ta poäng av varandra och om favoriterna kommer att kunna leverera.

Läs mer…

Allt om grupp D inför VM i Ryssland 2018

Grupp D - fotbolls-VM 2018

Det blir spännande att se vad Island kan prestera i den här utmanande gruppen.

Vi gör en genomgång av grupp D inför VM starten i Ryssland 2018

En riktigt spännande grupp och här kan en hel del hända och då tänker vi mest på den spännande andraplatsen. Här i gruppen finns lag som definitivt kommer göra allt för att ta den positionen. Första platsen känns dock lite mer färdig.

Läs mer…

Allt om grupp E inför VM i Ryssland 2018

Grupp E - fotbolls-VM 2018

En klart underhållande grupp och den stora ännu obesvarade frågan om vem som tar andra platsen…

Vi gör en genomgång av grupp E inför VM starten i Ryssland 2018

En mycket spännande grupp med ett mixat innehåll där mycket kan hända just kring andra platsen. Det känns helt öppet om det blir Schweiz eller Costa Rica som kommer få gå vidare. Undrar du hur vi resonerar kring det? Då är det bara att läsa vidare här nedan!

Läs mer…

Fredagskollen 8 juni

Dags för den sista Fredagskollen. Dagarna går otroligt fort nu inför VM start och detta blir alltså den sista uppdateringen som kommer genom Fredagskollen.

I fredagskollen listar vi vad som hänt under veckan i VM sammanhang så får du en bra och enkel koll på läget kring VM. Vi tar upp snackisar, skador och annat som stuckit ut.

Läs mer…

Allt om grupp G inför VM i Ryssland 2018

Grupp G - fotbolls-VM 2018

Frågan är om grupp G är en sån där redan färdig grupp som alla vet hur det går eller om det kan skrälla till i den här gruppen, det kikar vi på i den här genomgången.

Vi gör en genomgång av grupp G inför VM starten i Ryssland 2018.

Är gruppen redan klar när man läser dom två första lagen i grupp G här ovan? Åker Panama och Tunisien till VM helt i onödan? Vad tror ni? Kikar man på pappret ser det onekligen ut så. Både Belgien och England borde ha sina platser spikade i resultattabellen på plats ett och två men kommer det bli så?

Läs mer…

Allt om grupp H inför VM i Ryssland 2018

Grupp H - fotbolls-VM 2018

Grupp H kommer bli en underhållande historia och i den här gruppen kan verkligen mycket hända.

Vi gör en genomgång av grupp H inför VM starten i Ryssland 2018

Inför VM i Ryssland 2018 är det mycket att hålla koll på, därför gör vi en genomgång av grupp H inför VM starten så att du kan få en aktuell uppdatering om lagen, status och placeringar.
Läs mer…

TÄVLING: Vinn en Wattaride

Vi är glada att kunna erbjuda en riktigt rolig tävling i samarbete med Wattaride. Tror du dig veta hur VM-kommer sluta så är detta tävlingen för dig. Tippa dig igenom gruppspelet genom att välja vinnare och andraplats och därefter vinnare i samtliga slutspelsmatcher. Då har du chansen att vinna en elmotorcykel från Wattaride.

Gå till tävlingen

Fredagskollen 1 juni

Dags för Fredagskollen som ger dig det viktigaste som hänt under veckan

I fredagskollen listar vi vad som hänt under veckan i VM sammanhang så får du en bra och enkel koll på läget kring VM. Vi tar upp snackisar, skador och annat som stuckit ut.

Läs mer…

John Guidetti skadad på träning i Båstad

john-guidetti

Idag skadades John Guidetti på träningen i Båstad. Vi vill gärna se John göra tecken som dessa i Sveriges matcher i VM i Ryssland 2018

Landslagets träning i Båstad idag slutade inte bra för John Guidetti när han blev skadad efter en tackling av Anders Granqvist
Läs mer…

FIFA prispengar och ersättningar VM i Ryssland 2018

amerikanska-dollar

Hur mycket pengar rör sig kring FIFA och vad får dom vinnande och deltagande lagen? Ersättningarna har ökat rejält från VM till VM.

Hur mycket pengar rör sig egentligen i fotbolls spelet kring FIFA. Vi har gått igenom lite statistik hur utvecklingen ser ut och vilka dom aktuella beloppen är för Fotbolls VM i Ryssland 2018.
Läs mer…

Mohamed Salah missar troligen gruppspelet för Egypten

Salah’s skada gör att han kommer vara borta längre än först förväntat och nu missar han troligen gruppspelsmatcherna för Egypten.

Från början verkade skadan svår, därefter kom information om att det såg bättre ut än väntat och att det bara var några ligament som var stukade men nu står det klart att det är värre än man trott och Salah blir borta i cirka fyra veckor och missar en del av VM i Ryssland 2018.

Läs mer…

Mexiko fick tufft i träningsmatchen mot Wales

Azteka Stadium Mexiko herrlandslag möter Skottland

Här på Azteka Stadium kommer Mexiko möta Skottland i en träningslandskamp inför VM i Ryssland 2018. Kanske kan publiken och hemma arenan hjälpa till så man får med sig en vinst.

Vi frågar oss hur formen är på Mexiko efter att träningsmatcherna har börjat spelas. Mexiko mötte inatt Wales och lyckades inte spräcka nollan.

Läs mer…

Egyptens Mohamed Salah skadad i Champions League finalen mellan Real Madrid och Liverpool

Mohamed Salah Liverpool Egyptens herrlandslag

I en duell med Sergio Ramos fråm Real Madrid skadade Mohamed Salah axeln då Ramos föll över honom och hans arm hamnade i en onormal vinkel.

Det som inte fick hända för Egyptens spelare Mohamed Salah var att bli skadad men i Champions League finalen mellan Real Madrid och Liverpool var olyckan framme och Salah fick en skada efter 25 minuter och fick lämna planen

Läs mer…

Fredagskollen 25maj

Med fredagskollen har du koll på läget och vet vad som hänt under veckan.

I fredagskollen listar vi vad som hänt under veckan i VM sammanhang så får du en bra och enkel koll på läget kring VM. Vi tar upp snackisar, skador och annat som stuckit ut.

Läs mer…

Pidde P lanserar hemlig VM låt

Pidde P VM låt Sverige VM Ryssland 2018

Pidde P lanserar en VM låt som är inspelad i hemlighet och är vad vi tycker en stark utmanare till den officiella VM låten. Bild från musikvideon.

Den skånska artisten Pidde P har nu släppt en ny VM låt som han spelat in i hemlighet och dessutom med fotbollsspelarnas barn.
Läs mer…

Saudiarabien avslöjar sin preliminära trupp till Ryssland

Saudiarabien har brutit sin förbannelse och är klara för sitt första världsmästerskap på 12 år, de blev lottade till grupp A tillsammans med värdnationen Ryssland och kommer få kämpa för att hålla sig kvar i turneringen. Vi kommer att följa deras resa med stort nöje.

Det var 12 år sedan Saudiarabien lyckades kvalificera sig till ett fotbolls VM. Nu har de äntligen brutit den onda trenden och kommer att delta vid invigningen i Ryssland. Saudiarabien har bara deltagit i fyra världsmästerskap tidigare så de har inte haft någon större närvaro när det gäller VM och i skrivande stund är de rankad på plats 70 på FIFAs världsrankning.

Läs mer…

Ett skadedrabbat Sydkorea ger fördelar för Sverige

Sydkorea fotboll VM Ryssland

Sydkoreas anfallare Son Heung Min är ännu ej skadad men många andra viktiga spelare för det Sydkoreanska laget kommer utebli från VM truppen. Tränaren har nu ett digert jobb att lägga pusslet till ett bra lag.

Sverige har sin premiärmatch den 18:e juni på Nizhny Novgorod Stadium och just mot Sydkorea som nu inte har den bästa trenden vad gäller skador i laget. Dock ger det såklart fördelar för Sverige.
Läs mer…

Spaniens tränare Julen Lopetegui släpper bruttotrupp

Spaniens herrlandslag i fotboll

Spanien är klara för sitt femtonde världsmästerskap i fotboll. Tränaren Julen Lopetegui har precis presenterat fotbollsnationens bruttotrupp inför VM 2018 i Ryssland.

Nu har äntligen spanjorerna fått sett truppen som ska ta sig till VM i Ryssland för att representera landet. Spanien har varit en flitig deltagare till alla tillställningar i fotboll. Speciellt till VM då de har deltagit hela 14 gånger tidigare. Den största chocken som kom när Spaniens preliminära trupp presenterades var att Lopetegui valde att inte ha med anfallaren Alvaro Morata. Alvaro spelar till vardags i klubben Chelsea, han har spelat 23 matcher och gjort 15 mål i det Spanska fotbollslandslaget och det var många som trodde han var ett solklart val till truppen.

Läs mer…

Senegal presenterar sin VM trupp

Det blir intressant att se hur Senegal kommer att prestera i sin grupp, man är defintivt det svajigaste laget och har man en bra dag kommer man säkert kunna leverera.

Senegal gör som Marocko och släppte också vad som är tänkt som en slutgiltig trupp till VM. Här har Aliou Cisse redan tänkt klart och förberett sig på att detta är dom spelare som finns tillgängliga.
Läs mer…

Marocko släppte sin slutgiltiga trupp

Marockanska herrlandslaget

Renard har redan tagit ut sin 23-manna trupp och anser den är slutgiltig. Vi får se vad som händer och om laget är så bra att dom kan skrälla i grupp B.

Många andra lag släpper preliminära trupper på ungefär 30 man men Marocko släppte en slutgiltig trupp som man tänker sig på redan 23 man. Man har gått u så tidigt som möjligt med den definitiva truppen, deadline är annars den 4:e juni.
Läs mer…

Belgien har nu släppt sin preliminära trupp till VM

Nu är den preliminär truppen släppt av Belgien, frågan är vilka justeringar som kommer ske fram till den definitiva truppen ska lämnas in.

Belgien har nu släppt sin trupp och många funderingar fanns det om Nainggolan skulle finnas med men det är han inte och han kontrade snabbt idag med att säga ifrån sig kommande landslagsspel för Belgien.

Läs mer…

Fredagskollen 18 maj

Med fredagskollen har du koll på läget och vet vad som hänt under veckan.

I fredagskollen listar vi vad som hänt under veckan i VM sammanhang så får du en bra och enkel koll på läget kring VM. Vi tar upp snackisar, skador och annat som stuckit ut.

Läs mer…

Didier Deschamps släpper Frankrikes preliminära trupp inför VM.

Hur kommer fransoserna att klara av gruppspelet? Kan de få en revansch ifrån VM 2006 när de förlorade guldet mot Italien.

Frankrikes landslag i fotboll har alltid varit en stark spelare när det kommer till VM. Fransmännen är klara för sitt sjätte mästerskap i rad och de verkar vara riktigt sugna på att bevisa vad de går för. Senaste gången de hade en betydande roll i VM var 2006 när det förlorade guldet mot Italien.

Läs mer…

Läs Argentinas raggningsmanual till VM för spelarna

De argentinska spelarna ska inte bara vara bra på fotboll, de ska också veta hur man raggar på rätt sätt på dom ryska kvinnorna för att lyckas i Ryssland.

Argentina är på väg till VM och är en av favoriterna att ta en medalj. Förra VM lyckades dom med en 2:a plats men det är inte bara på planen dem ska uträtta stordåd om man nu ska tolka det Argentinska fotbolls förbundets utbildningsmaterial som blev viralt under gårdagen.
Läs mer…

Uruguay släpper en preliminär trupp med 26 spelare

Uruguay vann FIFAs första världsmästerskap någonsin 1930, sedan dess har de haft flera betydande placeringar och är del av toppskicket när det kommer till mästerskap.

Uruguay har en lång historia med fotboll och har bevisat gång på gång att vara ett av de stora landslagen som verkligen kan briljera när det gäller. Nationen har två guld i sin ryggsäck, det första guldet kom redan 1930 och sedan vann de igen 1950. Sedan dess har de blivit snuvade på brons några gånger, senaste gången var 2010 när de förlorade mot Tyskland med 3-2

Läs mer…

Peru har släppt sin bruttotrupp för VM

Det peruanska herrlandslaget i fotboll vm 2018

Peru deltar i sitt första världsmästerskap sedan 1982 och det ska bli intressant att följa dem under turneringen

Det var hela 36 år sedan Peru deltog i ett fotbolls världsmästerskap men nu är de äntligen tillbaka. 1930 blev Peru inbjudna att spela FIFAs första världsmästerskap någonsin och sedan dess så har det inte haft någon vidare närvaro i mästerskapen. Det kommer bli femte gången landslaget deltar i VM och vi ser fram emot vad laget går för, de är just nu rankad 11 i världen.

Läs mer…

England presenterar sin bruttotrupp utan Joe Hart

englands+landslags-trupp

England har presenterat sin preliminära trupp utan Joe Hart i målet, kommer hans ersättare lyckas fylla de stora skorna?

England har presenterat sin preliminära trupp utan Joe Hart mellan stolparna. Målvakten verkar nästan haft en stående inbjudan till fotbolls vm med tre raka deltaganden men den här gången verkar det som han inte får följa med. Joe Hart har haft några tunga säsonger på senaste och det kanske är dags för engelsmannen att lägga skorna på hyllan.

Läs mer…

Portugal presenterar sin bruttotrupp för VM

Portugal har presenterat en tung bruttotrupp som har stor potential att ta sig långt i turneringen.

Portugal har för femte gången i rad kvalificerat sig till VM. Fotbollsnationen är nu klar med sin preliminära trupp och den ser riktigt vass ut med många välkända namn. Det kommer att bli intressant att följa portugiserna under mästerskapet och vi tror att de kommer bli en farlig utmanare till regerande Tyskland.

Läs mer…

Janne Andersson avslöjar Sveriges bruttotrupp

sveriges-landslag

Med ett tungt hjärta valde Janne Andersson Sveriges preliminära trupp inför VM i Ryssland. Det var många jobbiga samtal han behövde ringa och hade gärna velat välja en större trupp.

Det var ett tufft beslut för förbundskapten Janne Andersson när han skulle utse bruttotruppen inför VM i Ryssland. Det var en känslosam Jan Olof som presenterade spelarna under gårdagens presskonferens och han hade önskat att få ta med sig mer spelare i truppen. Truppen var rätt väntad och vi känner att han har fått till en bra preliminär trupp.

Läs mer…

De regerande mästarna Tyskland lanserar sin preliminära trupp till VM

Tyskland har många fantastiska spelare och det är ganska troligt att vi får se dom även detta år i en situation där dom får fira medaljer.

Tränaren Joachim Löw presenterade idag en 27-manna trupp till VM för det tyska laget. Även målvakten Neuer var med i teamet vilket kan förefalla något märkligt.

Läs mer…

Sydkorea släpper sin preliminära trupp till Ryssland

Sydkorea+landslags+trupp
Sydkoreas landslag även kallad The Reds är klara för fotbolls vm i Ryssland. Landslagets första VM kom så tidigt som 1954 men vart inte så långvarigt då de åkte ur redan i gruppspelet. Nationens största merit i mästerskapssammanhang kom 2002 när de var tillsammans med Japan var värdar för mästerskapen. Sydkorea blev bestulet på bronset av Turkiet med 3-2.

Läs mer…

Nigeria lanserar en 30 man stark trupp som preliminär trupp till VM

Nigeria herrlandslag fotboll

Nigerias herrlandslag i fotboll kommer ha en svår resa i gruppen, vi får hoppas att tränaren Gernot Rohr har valt rätt kvalitativa spelare för att ta sig an uppgiften.

Gernot Rohr har valt ut 30 spelare som är tänkbara att ingå i den definitiva truppen till VM. Däribland finns det också några debutanter.

Läs mer…

Irans tränare Carlos Queiroz släppte idag bruttotruppen för landet

Iran herrlandslag fotboll world cup 2018

Ett lyckligt Iran som kvalar sig vidare till sitt andra raka världsmästerskap i rad.

Senaste gången Iran kvalificerade sig för VM var 2014 och det vart en riktig flopp. Landslaget spelade totalt tre matcher, förlorade två och spelade oavgjort vilket resulterade i sista platsen i gruppen. Inför fotbolls vm i Ryssland 2018 så var nationen riktigt revanschsugna och ville ta sig förbi gruppspelet för första gången. Med tanke på vilken grupp det blev lottade till så kommer det minst sagt dröja till 2022 innan det händer.

Läs mer…

Kroatien har lanserat sin preliminära trupp inför VM 2018

Kroatiens herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll har en utmaning att ta sig vidare i grupp D och en av utmanarna är Island. Har man rätt lag för att ta sig vidare i gruppspelet.

Tränaren Zlatko Dalic har tagit med Luka Modric och Ivan Rakitic i den preliminära truppen till VM. Det kommer bli intressant att se om krafterna räcker till mot motståndarna i gruppen, här finns ju också Island som är hungriga och ha visat vad dom kan.

Läs mer…

Tunisien har lanserat sin preliminära VM trupp

Tunisien fotbolls VM

Tunisien behöver få ett rejält bra lagbygge till utmaningarna som väntar i grupp G

Tränaren Nabil Maaloul presenterade idag sin 29-manna starka VM trupp. För att klara av utmaningarna i grupp G behöver Oscar ett magiskt lagbygge.

Läs mer…

Egypten släpper sin bruttotrupp inför VM i Ryssland

Den första nationen i Afrika som någonsin kvalificera sig för ett världsmästerskap i fotboll var just Egypten. Det har inte varit många deltaganden för landet men förhoppningsvis kommer det många fler.

Egypten är klara för sitt tredje VM någonsin. Det afrikanska landslaget var det första landet från Afrika att kvalificera sig till VM. 1943 var första gången Egypten var med och då tog de sig hela vägen till åttondelsfinal. Senaste gången landet lyckades kvalificera sig till ett mästerskap var 1990 när de kom sist i sin grupp. Det är många år emellan varje gång landet lyckas kvala in sig till VM och vi får se vad deras trupp kan prestera i år. Läs mer…

Mexiko har släppt sin preliminära VM trupp

Det mexikanska herrlandslaget har en bra möjlighet att ta sig vidare från grupp F men dom kommer möta Sverige som är en tuff motståndare.

Juan har tagit ut 28 man i sin laguttagning, däribland en 39-årig spelare som om han kommer med, blir den tredje spelaren som deltagit i fem världscups arrangemang,

Läs mer…

Danmark är klara för fotbolls vm och här är deras preliminära grupp

Danmark herrlandslag fotboll

Ett glatt Danmark som beger sig till VM i Ryssland för att spela sitt femte mästerskap någonsin

 

Danmarks landslag är i skrivande stund rankade på plats 12 i FIFAs världsrankning. Norske Åge Hareide tog över som förbundskapten för landslaget 2015 efter ha tränat Norges landslag i fyra år. Det kommer bli hans andra VM som tränare och Danmarks femte.

Läs mer…

Debutanten Panama har presenterat sin preliminära VM trupp

Hernan har en stor uppgift att sätta ihop ett magiskt lag som kan slå motståndarna i det tuffa gruppspelet.

Panama är i VM för första gången och det gäller nu för Hernan Gomez att t ut det optimala laget för att kunna slå både Belgien, England och Tunisien i gruppen.

Läs mer…

Costa Ricas preliminära trupp inför VM är här med en spelare från allsvenskan

Costa_Rica_herrlandslag-fotboll-world-cup-2018

Costa Ricas bruttotrupp har släppt, i truppen finner vi ett välbekant namn från allsvenskan.

Costa Ricas tränare Óscar Ramírez släppte idag den preliminära truppen inför VM 2018 i Ryssland. Bland spelarna finns Ian Smith som just nu spelar som back för Norrköping i allsvenskan. Óscar har varit tränare sedan 2015 så det blir första världsmästerskapet för honom.

Läs mer…

Colombia presenterar sin preliminära trupp till VM

Colombias fotbollslandslag måste stå på tå i gruppspelet för att ta sig vidare.

Colombia har lämnat sin preliminära trupp till VM och det är en hel del spelare från VM 2014 i Brasilien som är med i truppen. I grupp H behöver man dom bästa spelarna för att kunna ta sig vidare.

Läs mer…

Värdlandet Ryssland har nu presenterat sin preliminära VM trupp

Det ryska herrlandslaget har en bra chans att ta sig vidare från grupp A

Ryssland levererar en 28 man stark spelartrupp till sitt VM och det är fem spelare av dessa som inte kommer att få vara med på premiär och öppningsmatchen i VM när gruppen ska bli 23 stycken.

Läs mer…

Brasilien har vunnit fem av sina tjugo världsmästerskap hittills och nu har det släppt sin preliminära VM-trupp

brasiliens fotbollslandslag

Brasilien är rankade på plats 2 i världen och förväntas komma lång i turneringen

Brasilien har vunnit en fjärdedel av alla världsmästerskap i fotboll än så länge. Landslagets tränare Adenor Leonardo Bacchi hade stora skor att fylla när han 2016 tog över som huvudtränare i landslaget. Det är för skrivande stund rankade 2 på FIFAs världsrankning och förväntas komma långt i turneringen.

Läs mer…

Polen har lämnat in sin preliminära trupp till VM i Ryssland

Polens breda trupp till VM består av 35 spelare som ska trattas ner till 23 stycken och tränaren har ett intressant arbete framför sig att skilja agnarna från vetet.

Polen lämnade häromdagen in sin preliminära trupp till VM 2018 och det är en ganska öppen trupp med hela 35 spelare. Det blir spännande att se hur denna trupp kommer minska och se vad som kommer presenteras defintivit.

Läs mer…

Australien har släppt sin bruttotrupp inför VM i Ryssland med Tim Cahill

Australiens fotbollslandslag

En stabil bruttotrupp som kommer få det svårt att ta sig ur gruppspelet

Australien är inte ett välkänt land när det kommer till fotbolls vm. Landslaget har presenterat sin 5:e bruttotrupp någonsin med en veteran i truppen.

Läs mer…

Argentinas tränare Jorge Sampaoli har presenterat en tung bruttotrupp för VM i Ryssland.

Den sjuttonde bruttotruppen för Argentina är klar med Lionel Messi som kapten, tunga namn med stora möjligheter för succé.

Det här kommer att vara Jorge Sampaoli första bruttotrupp som tränare för Argentina och den 17 VM truppen någonsin för landslaget. I truppen finns det många tunga namn som kommer vara farliga om de hinner träna in ett flyt innan mästerskapet.

Läs mer…

Lyssna på Svergies nya officiella VM-låt av Gyllene Tider

 

I år har Gyllene Tider fått den stora äran att skriva Sveriges officiella VM-låt. Låten heter ”Bäst när det gäller” och handlar enligt Per Gessle själv, om ett par som anstränger sig lite extra när tiderna är svåra men har samtidigt tydliga fotbollsreferenser. Vi hör även Linnea Henriksson’s ljuva stämma i låten.

Island har lämnat in sin preliminära VM-trupp till FIFA för första gången i historien

Island har för första gången i historien lämnat in en VM trupp till FIFA. Ska vi tänka på Island som ett skräll lag eller ett lag som vi ska ta på allvar framöver – det kommer visa sig under VM i Ryssland 2018

Islands preliminära trupp är nu inlämnad och den består av 23 spelare och här hittar vi många av dom spelare som var med och tog Island till VM i kvalet samt även några kända spelare från svenska lag. Nu blir det intressant att se hur Island kan prestera i sin grupp och om dom kommer ta sig vidare.

Läs mer…

Temperaturen på Polen

Det polska herrlandslaget har mycket att fundera på inför fotbollsvm i Ryssland.

Det polska landslaget kommer till fotbollsvm 2018 med ett landslag som gått från klarhet till klarhet där dem i VM-kvalet enbart förlorade en fotbollsmatch. Trots att de har gått från klarhet till klarhet har det uppstått en del frågetecken efter VM-kvalet där de i träningsmatcherna inte imponerat lika mycket. Är Polen ett landslag att räkna med eller hade dem bara ett förbaskat fint flyt under VM-kvalet?  Läs mer…

Temperaturen på Japan

Japan Fotboll VM Ryssland

Japan har en stor utmaning framför sig med ny tränare och ett lag som ska hinna spela ihop sig. Förhoppningsvis får fansen jubla när dom tar sig vidare från gruppspelet.

Ett ganska rätt fram kval tycker vi att Japan presterade där dom spelade 8 matcher och vann 7 och en oavgjord. Högst i kvalspelstabellen och vidare till VM. Dock sparkade dom tränaren Vahid Halilhodzic två månader före VM. Det blir spännande att se om dom får alla saker på plats innan premiären.

Läs mer…

Temperaturen på Senegal

Kommer stjärnskottet Sadio Manes knä att hålla för ett tufft VM?

Senegal eller Lions of Teranga som de kallas är redo för deras andra världsmästerskap någonsin. Första gången de kvalificerade var 2002 till Japan/Sydkorea och det var en riktigt succé debut de gjorde. I gruppspelet så lottades de till grupp A tillsammans med Frankrike, Uruguay och Danmark. Lejonen vann mot fransoserna med 1-0 och spelade 3-3 mot Uruguay och 1-1 mot danskarna. Det gjorde så att de säkrade en andra plats i gruppen. De tog sig vidare till slutspel där de mötte Sverige i åttondelsfinalen och vann på förlängning med 2-1. I kvartsfinalen var det Turkiet som skickade hem landslaget, även det på övertid med 1-0. Senegal är även det andra afrikanska landslaget i historien som tagit sig så långt som till kvartsfinal.
Läs mer…

Temperaturen på England

Det Engelska fotbollslandslaget kommer inte till VM med lika stora förväntningar.

Premier league är en fotbollsliga som under de två senaste årtiondena varit cementerad bland de tre bästa fotbollsligorna i Europa. Vad man snabbt glömmer bort är att topplagen i Premier league’s startelvor sällan består av många engelsmän trots att det förväntas stordåd av det engelska landslaget när det kommer till VM, främst från engelsmännen själva.  Läs mer…

Temperaturen på Colombia

Kommer Colombia att hitta sin kämparglöd och ta sig hela vägen till slutspel i år igen, eller kommer de åka ur gruppspelet som alla VM deltaganden innan

Colombias landslag även kallad Los Cafeteros har en lång fotbollshistoria och de spelade sin första landskamp redan 1938. Matchen spelades i Panama City mot Mexiko och slutade 3-1 till Mexiko. Det var då – och nu har de kvalificerat sig till fotbolls vm i Ryssland. Colombianerna har kvalat in sig till VM hela fem gånger tidigare men aldrig kommit förbi gruppspelet. Förutom 2014 när de tog sig till kvartsfinal. Landslaget knep den sista platsen till mästerskapet med bara 1 poäng mer än Peru så det var inte ett solklart deltagande. De spelade sista matchen mot just Peru och matchen slutade 1-1 vilket gjorde att de behöll sin ledning och tog sig vidare till fotbolls VM i Ryssland.

Läs mer…

Inget Camp Sweden under fotollsvm i Ryssland

Det blir inget CAMP SWEDEN i Ryssland. Däremot däremot kan du vara med på alla uppsamlingar .

Camp Sweden var en företeelse som grundades år 2006 av supportrar som hejade fram Sverige på olika platser runt om i världen. Det stora genombrottet kom under EM 2008 där flera svenska fotbollsfans satt upp ett campingläger strax utanför staden Innsbruck. Camp Sweden har sedan dess vuxit och vuxit och idag anses det som något du inte får missa om du beger dig ut i världen för att heja på Sverige. Läs mer…

Temperaturen på Tunisien

Tunisien fotbolls VM

Tunisien är tillbaka i VM efter 12 års frånvaro och klarade kvalet helt fantastiskt. Nu återstår frågan om man tar sig vidare från gruppspelet – och dessutom med den största stjärnan i laget skadad.

Tunisien har ett bra flyt och laget verkar vara på topp. I kvalet i omgång 3 slutade man på plats 1 med 14 poäng utan en enda förlust. Det var tätt ner till Kongo-Kinshasa som landade på 13 poäng men man höll undan i matcherna och gjorde en riktigt bra insats. Lagets stjärna Youssef Msakni är dock knäskadad och kommer missa turneringen.

Läs mer…

Temperaturen på Panama

Panama inför en nationaldag till ära för att fira sitt första VM någonsin

Det lilla landet Panama ligger i Centralamerika. Det har en befolkning på tre miljoner och har för första gången någonsin säkrat en plats till VM. Det var inte en spikrak väg till världsmästerskapet i fotboll utan Panama fick kämpa hårt. Med nöd och näppe tog de den sista platsen i kvalet när de besegrade Costa Rica med 2-1.

Läs mer…

Temperaturen på Sydkorea

Sydkorea fotboll VM Ryssland

Kommer Sydkoreas stjärna Son Heung-Min kunna leverera en målparad och få med sig laget för att komma vidare från gruppspelet? Mycket beror på tränarens tid att hinna ordna lagbygget till VM startar.

Sydkorea har tagit sig till VM efter ett tveksamt kval där dom efter halva kvalet nästan inte skapade några poäng. Att dom ändå tog sig vidare är ett riktigt bananskal. Man var tvungen att vinna mot Uzbekistan för att vara säker men det blev mållöst och allt hängde på en tråd att Syrien inte skulle ta sina sista tre poäng. Det gick vägen men frågan är hur det nu blir med ett kraftigare motstånd i en tuff grupp.

Läs mer…

Sverige testar inte VAR inför fotbollsvm

Huvuddomaren frågar videodomaren om hjälp att döma en tvivelaktig matchsituation.

VAR är ett videodomarsystem som används för att skapa bättre förutsättningar för utövarna. Domaren får hjälp från en videodomare under matchens gång vilket medför att situationer som domaren kan ha missat kan bli dömda i efterhand. Om domaren behöver hjälp för att bedöma en situation kan han fråga videodomaren eller se reprisen själv för att avgöra vilket domslut som delas ut. Läs mer…

Temperaturen på Belgien

Det Belgiska fotbollslandslaget tillhör en av förhandsfavoriterna att vinna mästerskapet. Ska talangerna få till det?

Det Belgiska fotbollslandslaget kommer till fotbollsvm som en av de största medaljfavoriterna. Är det nu det talangfulla landslaget äntligen skall ta det där steget och slåss om de åtråvärda medaljerna. Ett misslyckat VM skulle få  en hel fotbollsvärld att ifrågasätta moralen hos landets fotbollsspelare. Det är lite nu eller aldrig som gäller även fast det kanske inte är hela sanningen. Läs mer…

Temperaturen på Schweiz

Schweiz herrlandslag i fotboll är rankade 6 i världen, kommer de ens gå vidare från gruppen?

Det Schweiziska herrlandslaget kommer till Ryssland som det sjätte bästa rankade landslaget i världen. Utan att sticka ut hakan alldeles för långt hävdar vi att Schweiz inte ens tillhör de 20 bästa landslagen i världen. Har man en okej inhemsk liga samt att man väljer sina motståndare i träningsmatcher med omsorg då kan man klättra ganska bra på FIFA’s ranking. Något man inte får ta ifrån Schweiz är att dem har ett fantastiskt lagbygge där hela laget jobbar för varandra, det kan räcka för avancemang i gruppspelet.  Läs mer…

Tysklands målvakt Manuel Neuer verkar missa VM

Manuel Neuer

Det finns en överhängande risk att Manuel Neuer missar VM om vi får tro det han säger själv. I och med att speltiden uteblir innan VM är det osannolikt att han kommer att deltaga.

Som det ser ut verkar den tyska målvakten Manuel Neuer missa VM och det kan vara bra för Sverige att slippa honom. Anledningen att Neuer inte deltar är att han inte kommer att spela dom sista matcherna för Bayern München och skulle i så fall komma till VM utan speltid före turneringen. I så fall är enligt honom själv ett deltagande i VM orealistiskt.

Läs mer…

Temperaturen på Sverige

Kommer Sverige klara sitt tuffa gruppspel och vad kommer Janne Andersson att bidra med för att se till så det händer. Det finns i alla fall ingen tvekan på att de blågula har glöden.

Sveriges landslag har en imponerande defensiv och det kan man se på deras kvalserie. Obesegrade hemma och en imponerande vinst mot fotbollsnationen Italien på Friends arena i Solna. Sedan 2016 har Janne Andersson varit huvudtränare för svenskarna och byggt upp ett riktigt stabilt lag utan Zlatan i truppen.

Läs mer…

Temperaturen på Mexiko

Kommer El Tri att bryta förbannelsen och ta sig förbi åttondelsfinalen eller kommer det bli sjunde året i rad de åker ur där. Vi kan med säkerhet säga att det kommer bli folkfest om Juan Carlos Osorio lyckas ta landslaget vidare.

El Tri som Mexikos landslag kallas tog sig igenom kvalspelet utan problem som de brukar göra. Som till varje VM så toppar Mexiko kvalserien och gruppspelet i världsmästerskapet. Mexiko har i sex raka mästerskap tagit sig till åttondelsfinal men åkt ur när de väl kommit dit.

Läs mer…

Temperaturen på Brasilien

Brasilien Fotbolls VM 2018

Blir det en fotbollsfest utan dess like när Brasilien kommer avancera genom utslagsspelet i VM i Ryssland 2018 mot en finalplats. Det känns som att Brasilien är en stark kandidat till en finalplats.

En svajig inledning i kvalet av Brasilien, laget som inte missat ett enda VM men nu var dom illa ute. Efter en tredjedel av kvalspelet var dom på sjätte plats. Tränarbytet gjorde att man istället maxade insatsen och efter halva kvalspelet var man nu på första plats och den släppte man inte. Brasilien var återigen i VM och konstigt vor det annars…

Läs mer…

Ta chansen och upplev VM-Finalen från ett av Europas varmaste land

se vm finalen på malta

Nu har du chansen att uppleva underbara Malta. Vad kan vara bättre än att ta med tre av dina vänner till Europas varmaste land och se VM finalen?

Du har väl inte missat att Bethard har en tävling där du kan vinna en resa för dig och fyra kompisar till Europas sydligaste land och se VM-finalen. Allt du behöver gör är att spela på Zlatan’s bettingbolag för att få chansen att uppleva VM-finalen från den lilla medelhavsön Malta med dina bästa polare. Gratis semester, fotboll och värme. Mycket bättre än så kan det inte bli! 
Läs mer…

När släpps trupperna till VM 2018?

Den 14 maj släpps Sveriges första VM-trupp på 32 landslagsspelare. Den 4 juni behöver alla landslag som deltar i fotbollsvm lämna in den slutgiltiga 23-mannatruppen.

Om en vecka är det enbart en månad kvar till VM 2018 startar. Det mest intressanta innan VM är hur alla landslagstrupper kommer att se ut. Många länder har ganska givna landslag där vi inte kommer få se allt får många skrällar medan andra landslag kommer ta ut spelare som många inte hade väntat sig. Uttagningsprocessen skiljer sig från land till land med däremot finns det riktlinjer från FIFA som måste hållas. Den 14 maj måste alla länder som deltar i VM 2018 lämna in sin första trupp på 35 spelare.  Läs mer…

Temperaturen på Serbien

Serbien fotboll VM Ryssland

Det serbiska fotbollslandslaget har en diger uppgift i Ryssland, att ta sig förbi både Brasilien och Schweiz och formen på laget kommer visa sig redan i första måste-matchen mot Costa Rica.

För andra gången kommer Serbien till VM. De senaste tre åren har dom misslyckats med kvalet men detta år gick det vägen och dom toppade kvaltabellen men gav ändå sin tränare Slavoljub Muslin sparken. Istället kom en före detta mittback in som tränare, utan erfarenhet. Vi får se hur VM avlöper för Serbien.

Läs mer…

Temperaturen på Tyskland

Tyska herrlandslaget i fotboll

De regerande världsmästarna kommer till VM i Ryssland som en av favoriterna!

Det tyska herrlandslaget kommer till fotbolls-VM som de regerande världsmästarna där förväntningarna från det tyska folket och stora delar av fotbollsvärlden är skyhöga. Ska dem lyckas försvara sitt VM-guld? De har väldigt stora chanser att försvara guldet men däremot är det få lag historien som klarat av den bedriften. Oavsett om det blir guld eller inte är Tyskland alltid ett landslag som presterar extremt bra under VM där de sällan missar att ta medalj. I de fyra senaste VM har dem tagit fyra medaljer, 1 guld, 1 silver och två brons. Snacka om imponerande facit!  Läs mer…

Temperaturen på Costa Rica

Costa Rica publik

Costa Rica kommer ha ett tufft VM där vi inte tror att dom kommer kunna upprepa bedriften från 2014 att ta sig till en kvartsfinal. Här tar det snarare slut redan i gruppspelet.

Costa Rica – laget som lämnade över ett respass till Sverige i VM 1990 då dom vann med 2-1. I senaste VM 2014 lyckade dom ta sig till kvartsfinal. Hur vassa är dom och hur stor chans har dom att ta sig vidare från gruppspelet.

Läs mer…

Temperaturen på Nigeria

Nigeria herrlandslag fotboll

Nigeria står inför en tuff utmaning i VM – att ta sig igenom gruppspelet där dom är i grupp D tillsammans med Island, Argentina och Kroatien. Lag som är betydligt bättre rankade än dom.

Nigeria är ett spännande lag med många unga förmågor och några riktigt bra spelare. I kvalet sopade man banan med dom andra och visade verkligen kvalitet, man var till och med klar innan den sista omgången hade spelats. I vänskapsmatcherna har det inte gått lika bra och man befinner sig också i en riktigt tuff grupp där det kommer krävas mycket för att gå vidare.

Läs mer…