Saudiarabien avslöjar sin preliminära trupp till Ryssland

Saudiarabien har brutit sin förbannelse och är klara för sitt första världsmästerskap på 12 år, de blev lottade till grupp A tillsammans med värdnationen Ryssland och kommer få kämpa för att hålla sig kvar i turneringen. Vi kommer att följa deras resa med stort nöje.

Det var 12 år sedan Saudiarabien lyckades kvalificera sig till ett fotbolls VM. Nu har de äntligen brutit den onda trenden och kommer att delta vid invigningen i Ryssland. Saudiarabien har bara deltagit i fyra världsmästerskap tidigare så de har inte haft någon större närvaro när det gäller VM och i skrivande stund är de rankad på plats 70 på FIFAs världsrankning.

Skadeläget för The Green Falcons

Saudiarabiens landslag kallas ofta för The Green Falcons, det finns inga skador att rapportera om i truppen. Ett helt och friskt lag kommer förhoppningsvis att landa i Ryssland.

Grupp A tillsammans med Ryssland

Landslaget blev lottade till Grupp A tillsammans med värdnationen Ryssland, Uruguay och Egypten. Det är ingen hemlighet att Saudiarabien är en underdog när det kommer till gruppen men har bevisat att de kan prestera som bäst när det verkligen gäller. Deras första match går av stapeln den 14 Juni och mot just värdnationen Ryssland. Mötet sker på Luzhniki Stadium som ligger i Moskva.

Preliminär VM-trupp för Saudiarabien

Målvakter: Assaf Al-Qarny, Mohammed Al-Owais, Yasser Al-Musailem, Abdullah Al-Mayuf.

Backar: Mansoor Al-Harbi, Yasser Al-Shahrani, Mohammed Al-Breik, Saeed Al-Mowalad, Motaz Hawsawi, Osama Hawsawi, Omar Hawsawi, Mohammed Jahfali, Ali Al-Bulaihi.

Mittfältare: Abdullah Al-Khaibari, Abdulmalek Al-Khaibri, Abdullah Otayf, Taiseer Al-Jassim, Houssain Al-Mogahwi, Salman Al-Faraj, Nawaf Al-Abed, Mohamed Kanno, Hattan Bahebri, Mohammed Al-Kwikbi, Salem Al-Dawsari, Yehya Al-Shehri.

Anfallare : Fahad Al-Muwallad, Mohammad Al-Sahlawi, Muhannad Assiri.