Grupp C och D har nu fått sina vinnare

Summa Summarum 26 juni VM i Ryssland 2018

Idag var det dags att avsluta gruppspelet för grupp C och D. En dag med mycket glädje, sorg och ilska. Danmark och Frankrike behövde bara spela oavgjort för att ta sig vidare vilket de även lyckades att göra. Läs mer för att se hur det gick för Nigeria, Argentina, Island och Kroatien.

Ett oavgjort resultat skulle ta både Danmark och Frankrike till åttondelsfinal

Matchen mellan Danmark och Frankrike var en match vi såg fram emot att se. Nu när bägge lagen låg relativt säkert för att gå vidare till ett slutspel så fanns det egentligen ingen idé för de att spela någon match. Ett oavgjort resultat skulle säkra både Danmark och Frankrike för att ta sig vidare till åttondelsfinal och det kunde man se i matchen.

Fransoserna som definitivt satt säkert ville inte ta ut sig på något sätt och vis, de spelade lika som de gjort i många träningsmatcher tidigare. Inga snabba djupledslöpningar eller större ansträngningar för att skapa lägen.

Danmark ville också spela det säkert och de var glada för att Frankrike behandlade matchen som en träningsmatch istället för att anstränga sig. Hos danskarna kunde man se lättnaden när de kunde hålla mycket boll och passa runt den bland sina egna spelare, det var många pass hem och de försökte krama ur klockan och höra den sista visslan.

En tråkig match att bevittna men vi förstår de bägge lagen helt och hållet. Fransoserna ville spara sin energi för en åttondelsfinal. Danmark ville ha till ett 0-0 resultat för att överhuvudtaget ta sig vidare till en åttondelsfinal.

Australien slåss för sitt turneringsliv och Peru satsar för att inte vara poänglösa

Peru har haft ett riktigt jobbigt världsmästerskap med två raka förluster och det fanns egentligen inget för dem att spela för, förutom skammen att få noll poäng och sluta sist i gruppen. Australien däremot hade allt att spela för, en vinst mot Peru och att Danmark förlorat mot Frankrike så hade de tagit sig vidare från ett gruppspel för andra gången någonsin.

Australien var på tårna i den här matchen och skapade massor med vassa lägen, Pedro Gallese fick jobba hårt för att hålla emot australiensarna vilket han även lyckades göra hela matchen. I den 18:e minuten får André Carrillo ett riktigt fint inlägg av kollegan Paolo Guerrero som han på volley lyckas göra ett riktigt läckert mål. Australiensarna var förkrossade och började sätta mer press för att kunna trycka in bollen i mål utan någon större framgång. I den 50:e minuten så kommer dödsstöten från ingen mindre än Perus Paolo Guerrero och det står nu 2-0 till Peru. Lågan verkar slockna i den australienska landslaget och matchen tar i princip slut där.

Australien kommer sist i gruppen med 1 poäng och Peru kniper tredjeplatsen med sina 3 pinnar.

Glödheta Kroatien släcker Islands VM drömmar

För att Island ska få se ett gruppspel så måste de vinna över Kroatien och att Nigeria förlorar eller spelar oavgjort mot Argentina. Det kunde vi verkligen se i den första halvlek att islänningarna ville ta sig vidare till en åttondelsfinal. Vilken press de har satt på Kroatien, även då kroaterna gör en stabil insatts så har Island skapa många livsfarliga lägen och visar att de är ett riktigt bra lag. Första halvleken slutar med att Island får till en rejäl målchans som Lovre Kalinic räddar med nöd och näppe. Halvleken slutar 0-0.

Andra halvlek tar vid där den första sluta. Island är glödheta och försöker pressa fram ett mål men Lovre Kalinic är riktigt duktig och lyckas stå emot. I den 53′ minuten blir mardrömmen ett faktum när Milan Badelj från Kroatien trycker in 1-0 men hoppet är inte dött ännu och islänningarna krigar på. I den 76′ minuten så får Island en straff efter vad vi uppfattar som en avsiktlig hands av Kroatien i eget målområde. Straffen läggs av Gylfi Sigurðsson som går in lågt i det högra hörnen och det är kvitterat till 1-1.

I den 72 minuten får Birkir Bjarnason till ett riktigt läckert läge som kunde varit en kvalificerare till VMs snyggaste mål om bollen gått in. Den sista spiken i kistan för Island kom i den 90 minuten när Ivan Perišić gör 2-1 till Kroatien som även blir det sista som händer i matchen.

Argentina och Nigeria slåss om sista platsen i gruppen

Argentina har inte haft det lätt i årets fotbollsmästerskap och började med att spela oavgjort i premiärmatchen mot Island för att sedan förlora mot Kroatien med 3-0. Ingen drömstart för den stora fotbollsnationen. Nigeria spelade sin premiärmatch mot Kroatien och även de förlorade mot landslaget, andra matchen var emot Island som de vann med 2-0 och hade höga hopp om att få ta sig till åttondelsfinal.

Mötet mellan Argentina och Nigeria börjar redan i första halvlek efter 14 minuter när Lionel Messi får spänna sina muskler och visa vad han verkligen kan. Han får ett helt magiskt inlägg som han kapitaliserar på och det står 1-0 till argentinarna, ett mål i världsklass. I den 51 minuten får Nigeria en straff som Victor Moses kliver upp för att lägga, en klockren placering som lämnar Franco Armani chanslös och det är kvitterat till 1-1. Matchen är i fullgång och de bägge lagen slåss om den sista platsen i gruppen.

Det slutgiltiga resultatet kommer i 86 minuten när Marcos Rojo på volley slår in 2-1 till Argentina och med det så blir både Island och Nigeria utslagna i turneringen.