De regerande mästarna Tyskland lanserar sin preliminära trupp till VM

Tyskland har många fantastiska spelare och det är ganska troligt att vi får se dom även detta år i en situation där dom får fira medaljer.

Tränaren Joachim Löw presenterade idag en 27-manna trupp till VM för det tyska laget. Även målvakten Neuer var med i teamet vilket kan förefalla något märkligt.

För Joachim Löw som har lett det tyska laget framåt sedan 2006 är det nog inte så avancerat när man väljer ut laget ur en kvalitativ hink med framgångsrika spelare. Här finns det resurser att ösa ur. Såklart är det viktigt att välja rätt men det är betydligt enklare med tillgång på väldigt kompetenta spelare. Förutom att presentera den preliminära truppen offentliggjorde Joachim även att han förnyat sitt kontrakt som tränare för det tyska laget fram till 2022.

Så, vad kan vi säga om truppen – ja Neuer är med i den, trots att han inte har varit aktiv sedan september månad. Vi får se om just Neuer försvinner i truppen fram till den 4:e juni. Mario Götze som avgjorde VM 2014 med mål i förlängningen är inte med i dagens presenterade trupp. Även Sandro Wagner som många trott skulle vara en del av truppen syns inte till bland namnen.

Det blir intressant att följa vad som kommer att hända i truppen den 4:e juni då de defintiva namnen ska skickas in.

Skadeläget i Tyskland

Av dom tyska spelare som är skadade s är samtliga med i truppen. Vi tänker på Marco Reus, Manuel Neuer och Marco Reus vilket tyder på att dom borde vara spelklara och att rehabiliteringen har gått efter plan.

Tyskland och grupp F

Här i Tysklands grupp finns Sverige, Sydkorea och Mexiko. Såklart kommer det tyska maskineriet parkera på den översta platsen i gruppen, allt annat vore konstigt. Frågan är vad som händer med plats två. Här finns lite olika scenarier men vi hoppas såklart att Sverige blir den som tar hand om Mexiko och poängmässigt placerar sig och går vidare.

Tysklands preliminära VM trupp

Målvakter: Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Manuel Neuer (Bayern Munich), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona, Spain), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain, France)

Försvarare: Matthias Ginter (Borussia Monchengladbach), Jonas Hector (Cologne), Jerome Boateng, Mats Hummels, Niklas Sule and Joshua Kimmich (all Bayern Munich), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin), Antonio Rudiger (Chelsea, England), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

Mittfältare: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris St-Germain), Leon Goretska (Schalke), Ilkay Gundogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Sebastian Rudy (Bayern Munich), Leroy Sane (Manchester City).

Anfallare: Mario Gomez (Stuttgart), Thomas Muller (Bayern Munich), Nils Petersen (SC Freiburg), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (RB Leipzig).