Mohamed Salah missar troligen gruppspelet för Egypten

Salah’s skada gör att han kommer vara borta längre än först förväntat och nu missar han troligen gruppspelsmatcherna för Egypten.

Från början verkade skadan svår, därefter kom information om att det såg bättre ut än väntat och att det bara var några ligament som var stukade men nu står det klart att det är värre än man trott och Salah blir borta i cirka fyra veckor och missar en del av VM i Ryssland 2018.

Nya fakta kring skadade Mohamed Salah

Det var i matchen mellan Liverpool och Real Madrid som axel skadan var framme och då i en duell med Sergio Ramos som vi rapporterat om tidigare. Salah föll på ett olyckligt sätt och försökte spela vidare men det visade sig efter några minuter att det inte var möjligt.

Liverpool läkaren Ruben Pons meddelar nu att Salah kommer att vara borta 3-4 veckor innan han kan vara aktiv igen. Man gör allt för att skynda på processen men saker måste få ta sin tid att läka. Salah säger själv på sin Instagram att ”Oddsen till trots så är jag övertygad om att jag kommer vara i Ryssland och göra er stolta”.

Hur kan Egypten prestera utan Salah

För Egypten som når till VM för första gången på 28 år är det ett stort avbräck att inte ha med storstjärnan Salah i laget från start. Matcherna börjar den 15:e juni mot Uruguay som är en tuff motståndare. Här kommer man behöva alla sina resurser så med Salah borta kan det verkligen vara avgörande för resultatet. 19:e juni är nästa match som går mot Ryssland och därefter den 25 juni mot Saudiarbien. Vi kommer säkerligen se uppdateringar under läkningsprocessen för Salah och budskapen kommer säkert växla fram och tillbaka kring vad som gäller innan det är dags för avspark den 15:e juni i Ryssland på Ekaterinburg Arena.