Temperaturen på Sverige

Kommer Sverige klara sitt tuffa gruppspel och vad kommer Janne Andersson att bidra med för att se till så det händer. Det finns i alla fall ingen tvekan på att de blågula har glöden.

Sveriges landslag har en imponerande defensiv och det kan man se på deras kvalserie. Obesegrade hemma och en imponerande vinst mot fotbollsnationen Italien på Friends arena i Solna. Sedan 2016 har Janne Andersson varit huvudtränare för svenskarna och byggt upp ett riktigt stabilt lag utan Zlatan i truppen.

Snackisen – Kommer Janne Andersson byta uppställning

Det vinnande konceptet i det svenska landslaget har alltid varit 4-4-2. Kommer Janne Andersson att försöka göra något nytt för landslaget nu när Zlatan inte är med i truppen? Det återstår att se, det kan uppstå ramaskri om han gör det men det skulle vara väldigt intressant.

Det är verkligen inbäddat i den svenska fotbolls benmärgen och har varit ett säkert kort hittills. Janne Andersson som egentligen heter Jan Olof Andersson började som spelande tränare 1988 och har varit tränare på heltid sedan 1990. Han förväntas göra stordåd med svenskarna och han har stor erfarenhet både på och utanför planen.

Frågetecknet – Kan Sverige klara sig utan Emil Forsberg

Vad skulle det svenska landslaget göra utan Emil Forsberg, det är ingen i offensiven som kan mäta sig med hans snabbhet och öga för spelet. Emil spelar till vardags i det tyska laget RasenBallsport Leipzig mer känt som RB Leipzig, och har haft stor framgång. Han var även med och hjälpte Sverige till ett förvånansvärt bra kvalspel inför VM i Ryssland 2018 där han gjorde hela 5 mål. När Sverige mötte Vitryssland på hemmaplan så gjorde han 2 av de 4 målen i matchen och landslaget vann med 4-0.

Stjärnorna – Truppens anda

Förutom Janne Andersson och Emil Forsberg så hittar vi även några högkvalitativa spelare i den svenska truppen som hjälper till att bygga upp laget. Yttermittfältaren Sam Larsson spelar till vardags i de nederländska laget Feyenoord. Han kommer att bidra mycket tillsammans med Emil för att skapa sylvassa målchanser.

Backen Andreas Granqvist även kallad Granen tillhör Sveriges landslags exceptionella försvar. Han har tillhört truppen sedan 2006 och är ett välkänt ansikte. Han spelade i det ryska laget FK Krasnodar tills i år när han gick över till Helsingborgs IF, så man kan säga att han är Sveriges ess i ärmen när han har erfarenhet av att spela i det ryska klimatet. Anfallaren Ola Toivonen är också en veteran i truppen och varit med sedan 2007. Förutom dem så hittar vi även Kerim Mrabti och Kristoffer Olsson så det finns talanger att ta av.

Skadeläget – inga skador finns rapporterade

I dagsläget så finns det inga skador att rapportera för det svenska landslaget.

Temperaturen – De blåa gula är ute efter guld

Sverige blev lottade till grupp F tillsammans med Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Ett väldigt tufft motstånd och laget får jobba hårt om de ska ta sig vidare. I matchen mot Sydkorea så ser vi ingen annan utväg än att de vinner eftersom Sydkoreas landslag har väldigt många frågetecken och inte lika mycket erfarenhet. Mexiko har ett riktigt bra anfall och om Sveriges försvar kan stå emot det så ser vi att de bör vinna den matchen också. Matchen mot Tyskland däremot så får landslaget jobba hårt för att stå emot ett topprankat lag. Tyskland är glödheta och vi tror tyvärr att det är Tyskland som går som vinnare ur det mötet. Vi kan vara partiska här men vi är nästan säkra på att vi kommer att se ett Sverige som tar sig ur gruppspelet och till slutspel.