Egyptens Mohamed Salah skadad i Champions League finalen mellan Real Madrid och Liverpool

Mohamed Salah Liverpool Egyptens herrlandslag

I en duell med Sergio Ramos fråm Real Madrid skadade Mohamed Salah axeln då Ramos föll över honom och hans arm hamnade i en onormal vinkel.

Det som inte fick hända för Egyptens spelare Mohamed Salah var att bli skadad men i Champions League finalen mellan Real Madrid och Liverpool var olyckan framme och Salah fick en skada efter 25 minuter och fick lämna planen

Salah skadad i axeln

Skadan inträffade i 25:e minuten i en duell med Sergio Ramos då Ramos på något sätt håller i Salah’s arm och sedan faller över den. Salah blir liggande på planen och provar efter läkarvård att spela igen men får kort därefter lämna planen i tårar. Något hade onekligen hänt med axeln eller armen och det är såklart en allvarlig skada så här nära inpå VM då Egyptens stora stjärna blir skadad.

Tränaren Jürgen Klopp kommenterade skadan efter den avslutade finalen med att han förstod att det var en allvarlig skada. Spelarna i laget blev chockade och han säger att det var ett avgörande ögonblick i matchen då den också förändrades och förutsättningarna blev ordentligt förändrade. Uppgifterna gör gällande att det kunde vara axeln eller nyckelbenet som tagit stryk men att han inte visste omfattningen vid den tidpunkten.

Positiva besked under natten

Det egyptiska landslaget har talat med Liverpool’s läkare och man kan läsa på deras twitterkonto att Salah’s axel har blivit undersökt  och att beskedet är positivt. Enligt vad man tror nu är det troligen bara ligamentsskador i axeln i form av stukning och att VM i så fall inte skulle vara i fara. Vi kommer få mer information inom kort med en uppdatering av skadestatus.

Hur påverkar en skadad Salah Egypten’s chanser i grupp A

Salah är storstjärnan som ska föra Egypten vidare från grupp A och till och med kanske ordna en skräll i gruppen. Om Salah skulle vara borta reduceras Egyptens chanser ordentligt. Såklart kan inte en stjärna ordna allt men han är också lagets stöttepelare. Läs vår förhandsanalys om Egyptens första match mot Uruguay.