En händelserik dag i VM och en ordentlig skräll av Mexiko

Dag fyra i VM bjöd på en rejäl skräll.

Dag fyra av fotbolls VM i Ryssland 2018 är nu avslutad och det är ett händelserikt världsmästerskap hittills. Många gula kort, straffar och även en skräll. Det stora händelsen var idag matchen mellan Mexiko och Tyskland som slutade i ren katastrof för både Tyskland och Sverige. Mexiko som var den solklara underdogen visade upp sina muskler och besegrar regerande världsmästarna med 0-1 och får så med en drömstart i turneringen. Tyskland som inte har förlorat en premiärmatch sedan 1986 då de spelade oavgjort mot Uruguay.

Costa Rica – Serbien ett drömmål säkrar segern

Serbien som på papperet är ett sämre landslag höll fanan högt när de gick in för att spela sina första match i VM 2018 i Ryssland mot Costa Rica. Ett samlat fotbollslandslag intar planen med sikte på vinst.

Matchen var i sig jämn men Serbien var de laget som skapade flest målchanser och det såg ut som de inte bara ville vinna utan vinna med stil. Vilket de också gjorde i den 56:e minuten efter Alexander Kolarov slår en oförglömlig frispark och gör 0-1 för serberna. Ett mål som kan vara en kandidat för VMs bästa mål.

Det var ett fysiskt spel vi såg från de bägge landslagen och det blev inte mindre än FYRA gula kort som delades ut. 2 till Serbien och 2 till Costa Rica.

Matchen slutade 0-1 till Serbien.

Tyskland – Mexiko en skräll för de regerande mästarna

Tyskland tar sig an Mexiko i grupp F första match. De regerande mästarna var en solklar favorit i mötet innan avspark men som rätt tidigt i första halvlek så märktes det att mexikanerna var glödheta och inte tänkte bli överkörda.

Mexiko var det absolut bästa lagen i första halvlek och de kom igenom Tysklands försvar gång på gång för att skapa lägen som de inte kunde hålla emot. I den 35:e minuten så får Hirving Lozano en fin passning som ledde till ett mål och Mexiko var i ledningen och höll i matchen. En drömstart för Mexiko som var praktiskt taget borträknade i den här matchen.

I den andra halvleken så stod det klart att Tyskland hade fått bra med pisk i omklädningsrummet och tagit sig i kragen. Det var mycket Tyskland i den andra halvleken och de skapade lägen gång på gång men som inte ledde till något mål.

Ett mardrömsresultat för Sverige och för Tyskland som inte förlorat en premiärmatch sedan 1986.

Matchen slutade 0-1 till Mexiko.

Brasilien – Schweiz guldfavoriterna imponerar inte

Guldfavoriterna Brasilien tar sig ann Schweiz på Rostov Arenan som ligger i sydvästra Ryssland, och det var inte en imponerande instats vi såg. Även fast Brasilien fick till många lägen och skapade chanser så bjöd Schweiz försvar på en briljant insats som säkrade ett bra resultat för schweizarna.

Det har varit många säkra kort i de första matcherna i fotboll vm som inte har levt upp till folkets förväntning och matchen mellan Brasilien – Schweiz var inget undantag. Matchen började som förväntat med att Brasilien tar ledningen efter bara knappa 20 minuter spelat. Målet kom ifrån Philippe Coutinho på en retur som han sätter stenhårt i mål och det fanns inte en chans att Yann Sommer kunde rädda den kanonen.

Kvitteringen kommer i 50:e minuten från Steven Zuber när Schweiz får en hörna. Steven nickar in 1-1 till Schweiz som tar sig tillbaka i matchen efter en tuff match.

Ett uppenbart stressat Brasilien får till många farliga lägen som dock inte slutar med något ytterligare mål i matchen.

Matchen slutar 1-1.

Imorgon är det dags för Sverige att spela sina första match mot Sydkorea. Vi kommer att sitta bänkade och kika.