Allt om grupp B inför VM i Ryssland 2018

Grupp B - fotbolls-VM 2018

En spännande grupp med två topplag som slåss om förstaplatsen men här finns också en skrällvarning. Är det så självklart som det ser ut?

Vi gör en genomgång av grupp B inför VM starten i Ryssland 2018

Här har vi en grupp där det inte är så stora funderingar över vilka som är favoriter att gå vidare, två riktigt bra lag i form av Spanien och Portugal har reserverat de två översta platserna.Frågan är om någon i gruppen kan skrälla sig vidare och göra det omöjliga.

Deltagande lag i grupp B

Spanien – Portugal – Marocko – Iran

Spanien är en av storfavoriterna med ett starkt lag

Spanien har en guldmedalj i VM sammanhang och den fick dem när dem intog första platsen i VM 2010 i Sydafrika genom att besegra Nederländerna med 1-0 som kom i förlängningen. Kvalet till det VM gick också på räls då Spanien vann 9 av 10 matcher och fick hela 28 poäng. Stärkta av den bedriften tänkte dem kanske upprepa det i VM 2014 men då åkte dem istället ur direkt i gruppspelet då man förlorar mot Nederländerna med hela 5-1 och även mot Chile med 2-0. Såklart räcker inte det nånstans i ett gruppspel. Kanske hade man den psykiska kompassen helt fel inställd här? I alla fall ett pinsamt fiasko såklart. Historiskt har man även lyckats med en 4:e plats år 1950 men annars har man åkt ur i åttondelsfinalen eller gruppspelet.

Nu då, ja Spanien är en av storfavoriterna i VM i Ryssland 2018 och dem har även kammat hem två EM guld under 2000-talet. Förutom det är LaLiga en liga som är extremt bra och det spanska landslaget har många stjärnspelare. Många saker pekar på att Spanien kommer gå långt i detta VM. Det är heller inga duvungar man har satt upp vad gäller träningsmatcherna och det pekar nog också på att man verkligen vässar formen. Mot Tyskland blev det oavgjort 1-1, vinst 6-1 mot Argentina, oavgjort 1-1 mot Schweiz och vinst 1-0 mot Tunisien.

Spanien sparkar ut i första matchen mot Portugal och det blir intressant att se hur resultatet kommer att bli. Lagen har mött varandra ett antal gånger med varierande resultat, kika på matchsidan mellan Portugal – Spanien för lite mer bakgrund till dina tankar. Manfred som kör lite VM tippning åt oss valde Portugal som vinnare och vi får se vem som har rätt.

Laget duggar tätt av riktigt bra spelare men vi kan nämna några som kan vara intressant att ha koll på och det är David Silva från Manchester City, Isco från Real Madrid och David De Gea, målvakten från Manchester United.

Hur bra är Spanien egentligen? Ja det får vi snart veta i inledningsmatchen om formen är på topp då dom möter ett riktigt bra lag, nämligen Portugal.

Portugal vill bli historiska att vinna EM och VM i följd

De regerande Europamästarna kommer till VM med siktet inställt att även bli VM världsmästare och det kan också gå i lås. Dock är det lite osäkert med Portugal, man vet aldrig riktigt vad dem kan leverera. Sen har dem ju också Ronaldo i laget, en otrolig resurs.

Medaljmässigt har inte Portugal inte levererat och dem har också åkt ur i gruppspelet några gånger. Pinsammast var nog 1998 när Rui Costa tog för lång tid på sig att lämna planen i 74:e minuten och fick rött kort. Tyskland tog chansen och gjorde 1-1 på tiden 80:20 och på det sättet åkte Portugal ur kvalet.

Intressanta spelare om vi ska välja några är väl William Carvalho från Sporting Lissabon, Cristiano Ronaldo från Real Madrid och Andre Silva från AC Milan och Pepe från Besiktas JK som en stark försvarspunkt.

Vi får se hur långt Portugals laguppställning räcker i VM och om tränaren Fernando Santes har klurat ut hur han bäst ska använda den flexibla och mångsidiga spelaren Silva.

Snart kör VM igång och det är inte många dagar kvar på tävlingen så har du inte tävlat är det hög tid nu? Ta chansen att vinna en Wattaride elmotorcykel. Klicka på bilden så kommer du direkt till tävlingen.

Marocko kan vara dem som hissar skrällflaggan

Detta VM blir Marocko’s femte VM deltagande och man har i de tidigare VM åkt ur i gruppspelet förutom 1986 då man tog sig till åttondelsfinalen. Det har gått 20 år sedan de senast var med i VM och nu har de hamnat i en tuff grupp. Kvalet gick bra och man förlorade inte en enda match trots ett rejält motstånd, dock gjorde man tre matcher med 0-0. Marocko möter Portugal som första match och då vet vi resultatet mellan Portugal – Spanien. Marocko har chansen att skrälla och Portugal har man vunnit mot tidigare och glöm inte den psykiska inställningen som kan spela några spratt. Träningsmatcherna har gått riktigt bra, vinst 2-1 mot Serbien, vinst 2-0 mot Uzbekistan, mållöst 0-0 mot Ukraina, vinst 2-1 mot Slovakien och vinst 3-1 mot Estland. Inga tveksamheter här inte.

Intressanta spelare i Marocko är Medhi Benatia från Juventus, Mbark Boussoufa från Al Jazira och Khalid Boutaïb från Yeni Malatyaspor.

Vi tror det blir tufft för Marocko att ta sig vidare här trots att man har ett riktigt bra lagbygge men det kan också bli skräll.

Iran kommer inte bryta trenden att åka ur i gruppspelet

Iran har alltid åkt ur i gruppspelet de fyra gånger det varit med tidigare. De är Asiens bäst rankade lag och frågan är om nu tränaren Carlos Queiroz nu fått ordning på spelet och laget. Helt klart har det jobbats en hel del med laget den senaste tiden och Carlos har inte heller problem med obekväma beslut. Kvalet gick bra för Iran där man avslutade som gruppvinnare med 22 poäng.

Träningsmatcherna har fungerat ganska bra med vinst 1-0 mot Sierra Leone, förlust 1-0 mot Tunisien, vinst 2-1 mot Algeriet, förlust 2-1 mot Turkiet och vinst 1-0 mot Litauen.

Saman Ghoddos som vi skrivit om tidigare spelar i det iranska landslaget och kommer troligen få speltid direkt. Ska bli spännande att hålla koll på honom och se hur samarbetet fungerar. Förutom Saman kan vi hålla koll på Ehsan Haji Safi från Olympiacos och Mehdi Taremi från Al-Gharrafa samt Sardar Azmoun från det ryska laget Rubin Kazan. För övrigt kommer just matchen Iran – Spanien att spelas just på Kazan arena vilken är hemma arena åt Sardar Azmoun.

Risken är dock att det inte blir ett enda poäng åt Iran i den här gruppen och att deras trend från tidigare att inte ta sig vidare från gruppspelet kommer att hålla i sig.

Bettingtips för grupp B, placering och laganalys

Spanien känns som de klara storfavoriterna för oss, vi tror helt enkelt att dem kommer ta sig genom gruppen med full pott. Den andra storfavoriten är Portugal och dem är nog sugna på att skriva in sig i historieböckerna som den fjärde nationen att vinna både EM och VM i följd. Vi kan hoppas den psykologiska kompassen står rätt och man inte överrumplas av Marocko som kommer skena in på arenan med skräll flaggan hissad. Några rejäla skrällar smäller alltid av i VM grupperna och är det i denna grupp den kommer brisera? Iran har ett riktigt bra lag men det är klass skillnad och dem kommer inte kunna uträtta stordåd. Även om det kan hända saker i gruppen känns den rätt stabil och vi kan tycka att det är lite otur för både Marocko och Iran att ha hamnat i den här starka gruppen.

Vi tror Spanien plats 1, Portugal plats 2, Marocko plats 3 och slutligen Iran på plats 4 utan ett enda poäng.