Nizhny Novgorod Stadium

Kapacitet: 44899

Byggd: 2018

Nizhny Novgorod Stadium

Arenan vid älvmötet

Nizhny Novgorod arena ligger väldigt vackert precis i älvmötet mellan floderna Volga och Oka och är placerad längst ut på en udde i ett av stadens mest historiska distrikt. Kommer du från dom centrala delarna av staden åker du över Kanavinsky bron och då kommer du se silhuetten tydligt av arenan. Du kan också ta dig dit genom allmänna kommunikationer som anpassats till arenans placering.

Arenan är inspirerad av naturens element vind och vatten. Grundstrukturen i arenan består av triangulära stöd som bildar en cirkel i en böljande fasad. Byggnaden omges av gångvägar som ansluter till trappor och som naturligt bildar arenans flöde. Under kvällstid kommer arenan belysas och på ett konstnärligt sätt belysa fasaden för att visa uppbyggnaden och luftigheten i konstruktionen.

Själva staden Nizhny Novgorod når du till genom ca 4 timmars bilresa österut från Moskva och det är ett avstånd på ca 45 mil. På arenan kommer det spelas både kvartsfinal, gruppspelsfinal och åttondelsfinaler och tack vare den korta resan mellan Moskva och Nizhny Novgorod kan du faktiskt slå två flugor i en smäll här genom att vara på båda ställena.

Det ryska laget Olympiets Nizhny Novgorod har denna arena som sin hemma arena.

Matcher som spelas på Nizhny Novgorod Stadium