Den sista gruppspels dagen är nu över

Summa Summarum 28 juni VM i Ryssland 2018

Den sista gruppspels dagen är nu över och vi har fått alla deltagare till åttondelsfinalerna. Under gruppspelet så har vi bjudits på allt från självklarheter till skrällar. Lycka och glädje till sorg och tårar. Dock så är de flesta lagen som vi tippat skulle ta sig vidare med till åttondelsfinalerna med undantag för Tyskland, Peru och Polen.

Senegal – Colombia

Mötet mellan Senegal och Colombia blev ett riktigt laddat möte när det drogs till sin spets att någon av dem troligtvis inte skulle ta sig vidare till åttondelsfinal. Senegal som inte har deltagit i ett världsmästerskap i fotboll på 16 år och Colombia som gjorde ett riktigt bra mästerskap 2014 när de tog sig hela vägen till kvartsfinal.

Matchen börjar med att Senegal tar kontroll över matchen och sätter enorm press på Colombia, håller i bollen och skapar riktigt farliga anfall utan utdelning. Så fortsätter i princip hela första halvlek och man kan verkligen se hur gärna afrikanerna vill ta sig vidare till ett slutspel som de gjorde deras första vm någonsin. I den andra halvleken såg känns det som Colombia har fått en nytändning och att Senegal har förlorat hoppet lite eftersom de inte kan få hål på David Ospina. I den 73 minuten så får colombianerna en hörna som Yerry Mina får huvudet på och nickar in ett riktigt fint mål.

Senegal jobbar febrilt efter ett mål och lyckas få till många riktigt bra lägen ända in till den sista visslan blir blåst. Senegal gjorde en riktigt bra match men fick ingen utdelning för sin glöd och vassa lägen.

Matchen slutar 0-1 till Colombia och Senegal får packa väskorna och åka hem.

Japan – Polen

Japan förlorade mot Polen med 1-0 men trots detta går dem vidare från gruppspelet. I matchen mellan Colombia och Senegal avgick Colombia med segern och det innebar att Japan och Senegal stannade på exakt lika poäng och exakt lika målskillnad. Vem som skulle vidare fick avgöras på fair-play och Senegal hade 6 gula kort och Japan 4 gula kort vilket avgjorde att Japan gick vidare. Såklart fantastiskt roligt för Japan men extremt tungt för Senegal.
Matchen mot Polen för Japans del var en ganska spännande tillställning där Polen var det bästa laget. I 32:a minuten var det väldigt nära att Polen fick in bollen genom en nick av Kamil Grosicki och det blev granskning hur långt över mållinjen bollen var men inget mål. I 59:e minuten slog Jan Bednarek till med en nick på ett inspel från en frispark och Polen tog ledningen, en ledning som stod sig matchen ut.

Panama – Tunisien

Den här matchen var svår att avgöra på förhand vem som skulle dra det längsta strået och sen hade båda lagen inget att spela för, tabell positionerna var redan avgjorda. Dock vart det här en riktigt bra match. I 33:e minuten fick den 20-åriga Jesé Rodriguez in bollen i mål för Panama genom en styrning på Yassine Meriah. Tunisien var dock det bästa laget i matchen och hade ett bollinnehav på 70% i matchen vilket säger en hel del. Kvitteringen kom i den 51:a minuten genom Fakhreddine Ben Youssef i ett riktigt snyggt anfall. Tunisien var det bästa laget i denna match och tog sedan ledningen i den 66:e minuten genom Wahbi Khazri som la in bollen i öppet mål. Detta var också matchresultatet som stod sig hela matchen ut och Panama får finna sig i att vara poänglösa i detta VM.

England – Belgien

Matchen mellan dessa två lag var redan avgjord innan domaren blåste för avspark. En del taktik fanns också då det kunde vara mer fördelaktigt att hamna på andra plats i grupptabellen och att man då hamnade på den lite mer lätta delen av utslagsspelet. Matchen började lite mer avvaktande men fick en hel del bra lägen och till halvtidsvilan stod det 0-0 i resultat. Adnan Januzaj gör ett snyggt in skruvat mål i 51:a minuten och spräcker nollan för Belgien. Mot senare delen av matchen fanns flera bra möjligheter för England att kvittera men bollen ville inte riktigt i mål och resultatet 1-0 till Belgien stod sig hela matchen ut.
Belgien har i och med detta fått full pott i gruppspelstabellen och kommer i utslagsspelet att ställas mot Japan.