Ett skadedrabbat Sydkorea ger fördelar för Sverige

Sydkorea fotboll VM Ryssland

Sydkoreas anfallare Son Heung Min är ännu ej skadad men många andra viktiga spelare för det Sydkoreanska laget kommer utebli från VM truppen. Tränaren har nu ett digert jobb att lägga pusslet till ett bra lag.

Sverige har sin premiärmatch den 18:e juni på Nizhny Novgorod Stadium och just mot Sydkorea som nu inte har den bästa trenden vad gäller skador i laget. Dock ger det såklart fördelar för Sverige.

Skadorna avlöser varandra i det Sydkoreanska laget

Det står nu klart att Sydkoreas stjärnanfallare Kwon Chang-hoon kommer missa VM efter en skada han drabbades av i matchen mot Angers för den franska klubben Dijon. Kwon har tidigare gjort hela 16 landskamper för Sydkorea och i sin hemmaklubb är han en riktigt bra målgörare då han presterat 11 mål på 34 matcher. Kwon fick sin knäskada i den 75:e minuten och man misstänker en brusten hälsena och man gör bedömningen att VM inte är aktuellt för Kwon.

Men det räcker inte med det, även anfallaren Lee Keun-Ho som annars spelar för Gangwon FC har nu skadat sitt ledband och kommer också bli borta från VM.

Flera stjärnspelare i Sydkorea blir borta från VM

Kim Min-Jae som spelar som centerback fick en skada den 2:a maj i matchen mot Daegu FC och kommer vara borta i cirka sex veckor. Även backen Kim Jin-Soo har skadat sitt knä i en match mot Nordirland den 24 mars.

Tränaren Shin Tae-yong kommer nu fokusera på att bygga upp ett bra försvar i backlinjen och få laget samspelat. Han säger också att med några av dom viktigaste anfallarna i laget så kommer uppgiften bli svår.

Hur påverkar Sydkorea’s skador Sverige i premiärmatchen

För Sveriges del är detta såklart väldigt bra då en del av dom starka spelarna i Sydkorea kommer att saknas. Även det faktum att samspelet kanske inte är helt optimalt hos motståndaren är faktorer som ger en trygghet för Sverige. Möjligen kan man från Sveriges sida nu fokusera mer på det anfallande spelet än att spela defensivt och mycket försvar. Det borde ge bättre fördelar för en säker vinst i den första matchen för Sverige. Läs mer om matchen och jämför Sverige – Sydkorea på vår matchsida