En spelomgång som höjde VM målsnitt

Summa Summarum 22 juni VM i Ryssland 2018

Den 22:a Juni 2018 var det dags för sambafotboll, afrikansk dans, vulkaniskt tråkboll och ett laddad möte mellan Serbien och Schweiz. Trots att VM matcherna på förhand såg ganska tråkiga ut var det en riktigt spännande VM-dag.

Brasilien mot Costa Rica sekunder från en megaskräll

Det Brasilianska landslaget kom till sin andra gruppspelsmatch med en mindre imponerande match från första omgången där de enbart fick lika med sig. Costa Rica förlorade sin första match där de har allt att vinna i varje match de spelar.

Matchen började i ett våldsamt övertag från Brasilien håll där Costa Rica kom undan med blotta förskräckelsen efter första halvlek. Den stora frågan som alla ställde sig efter 45 minuter spelade var hur länge kommer Costa Rica lyckas täppa igen?

När andra halvlek startade fortsatte Brasilien på den inslagna vägen, ju längre matchen gick ju närmare kom vi en historisk skräll. I 90:e minuten lyckades Brasilien äntligen göra mål genom Philippe Coutinho. Strax efter gjorde Neymar sitt första mål och matchen slutade 2-0 till Brasilien trots att det stod 0-0 i 90:e minuten. En mycket imponerande insats av Coasta Rica.

Nigeria – Island afrikas VM-hopp dansade hem segern

Island kom till den andra gruppspelsomgången med ett mycket imponerande 1-1 resultat mot Argentina. Island var knappa favoriter till att vinna matchen enligt att spelbolag, där de spelbolagen trodde att lika var mer sannolikt än att något av lagen skulle vinna.

Första halvlek var en jämn tillställning där Nigeria imponerande en smula mer än vad Island gjorde. När de första 45 minuterna var avklarade stod det 0-0.

I andra halvlek svarade Nigeria för ett drömmål i 49:e minuten av Ahmed Musa. Nigeria fortsatte i att hålla i taktpinnen där Ahmed Musa i 75:e minuten stod för ännu ett drömmål. 15 minuter kvar och matchen och Islands hopp var som snudd på borta. I 83:e minuten fick Island en straff som slogs av Gylfi Sigurdsson som han missade och nu kunde Nigeria inkassera sin första VM-vinst på mycket länge.

Seriben – Schwiez en albansk historia

Serbien kom med en vinst från sin första gruppspelsmatch där de idag hade chansen att säkra platsen i åttondelsfinalen.

I 5:e minuten gjorde Aleksandar Mitrovic 1-0 för Serbien genom ett mycket fint avslut. Serbien kontrollerade matchen till slutet av första halvlek. Resultatet 1-0 stod sig hela första halvlek.

I andra halvlek startade Schweiz där de avslutade andra halvlek genom att styra matchen och i 52:a minuten gjorde den Albanfödde Granit Xhaka 1-1 till Schweiz. Schweiz fortsatte att pressa med flertal lägen där de till slut i 90:e minuten gjorde 2-1 genom en annan albanfödd Xherdan Shaqiri. Xherdan Shaqiri firade målet genom att ta av sig tröjan samt att göra den albanska-örnen vilket troligen kommer innebära straff från FIFA vid ett senare tillfälle!