Allt om grupp F inför VM i Ryssland 2018

Det är med skräckblandad förtjusning som vi går igenom grupp F inför VM starten i Ryssland 2018

Vi gör en genomgång av grupp F inför VM starten i Ryssland 2018

Detta är väl nästan allas favoritgrupp eftersom Sverige är med. Väldigt spännande och väldigt viktigt men också väldigt osäkert. Det här inlägget kommer att handla mycket om Sverige.

Deltagande lag

Sverige – Tyskland – Mexiko – Sydkorea

Nu är väl måltorkan över för Sverige när det riktiga spelet börjar

Det är med blandad förtjusning vi ger oss på att skriva om Sverige i den här analysen och vi väntade med vilje tills matchen mot Peru var avklarad. Säkert känner ni som oss att det kunde varit betydligt roligare att skriva och läsa om Sverige om träningsmatcherna hade visat styrkebesked och att inte media är fullt av rubriker med “337 minuter utan mål”. Alla vill vi ju att Sverige tar sig vidare men det är ingen idé att sura kring förutsättningarna utan bara att bita i det sura äpplet och tänka på vad vi har nu och hur det kan gå, och det är precis vad den här texten ska handla om egentligen. Zlatan sa ju för övrigt att han trodde starkt på Sverige…

Nåväl, ta på din Sverige tröja för den kommer behövas. Känner du att du bara måste iväg  så läs om vad som krävs och hur du får ett FAN-id till VM i Ryssland 2018 här i vår artikel.

Sverige – 11 gånger har vi varit med i VM och detta VM i Ryssland 2018 blir det 12:e. Prestationerna är varierande, som bäst en 2:a plats 1958 och senast bästa resultat är en bronspeng 1994 då vi grävde guld i USA, vi hittade inte den ädlaste metallen dock men i alla fall en bronspeng. Säkert kommer alla ihåg låten “när vi gräver guld i USA” mer Glennmark, Eriksson och Strömstedt, vill du drömma dig dit igen finns den i VM Guide spellista på Spotify samt en hel del andra pepp låtar för just fotboll kan du också hitta där.

Hursomhelst tog vi oss ända till 3:e plats där vi till slut vann över Bulgarien med 4-0.

Kvalspelet till VM i Ryssland 2018 såg otroligt svårt ut då man hamnade i en riktigt tuff grupp och många i Sverige suckade säkert flera gånger och kände att det här vart ju inte alls en bra början. Nåväl, det blev play-off och sen fick Sverige den absolut sämsta tänkbara lottningen mot Italien, och ännu fler suckade nog nu. Dock fick man till 1-0  i första och 0-0 i andra vilket vi vet gjorde att vi nu är där vi är. Grymt jobbat Sverige! Helt klart slutsuckat nu.

I grupp F kommer Sverige få utmaningar som kräver att vi presterar otroligt bra. Kikar vi på vänskapsmatcherna blev det förlust 1-0 mot Chile, förlust 1-0 mot Rumänien, mållöst 0-0 mot Danmark och nu senast mållöst 0-0 mot Peru. För övrigt en riktigt tråkig och seg match.

I gruppen finns inget utrymme för slarv eller att inte vara på topp. Det börjar med Sydkorea, den matchen måste vi vinna och vi ska helt enkelt klara det. Vi har mötts tre gånger tidigare, en match har vi vunnit och resten oavgjort. Nu är det dags att vinna ytterligare en och kamma hem 3 poäng. Intressant är också att Sydkorea har en del stjärnspelare skadade i laget som kommer att missa VM.

Tyskland är en utmanare av klass, vi har mött dem 9 gånger tidigare, dem har vunnit alla förutom 2 stycken då vi klarat oavgjort. Du kan se detta på vår matchsida Tyskland – Sverige. Här hittar vi möjligheten, att spela mållöst vilket träningsmatcherna också visar att vi är bra på. Klarar vi det kan vi lägga ytterligare ett poäng till Sverige vilket ger 4 totalt.

Mexiko är fördel Sverige att vinna och här vore det underbart att plocka hem 3 poäng, det blir 7 totalt i så fall, kan vi få oavgjort innebär det 5.

Det här är ingen omöjlig uppgift, dock måste vi bara vinna första matchen och det hänger otroligt mycket på detta.

Hela det tyska laget levererar

Tyskland cruisade igenom kvalet och förlorade inte en enda match, det blev hela 30 poäng i tabellens resultat.

Tyskland är ett otroligt lag men storstjärnor och en av favoriterna till förstaplatsen. Helt klart kommer man gå långt i den här turneringen. Det har talats en del om målvakten Neuer’s skada och om han skulle vara tänkbar för VM men det står i alla fall klart att han är med i den definitiva truppen.

I fredagskollen skrev vi om att Leroy Sané inte kom med i truppen och förra hjälten från 2014 som avgjorde mot Argentina i 113:e minuten Mario Götze kom inte heller med i truppen. Intressant i Tyskland är att dem inte har en specifik målgörare utan alla i laget kan göra mål, och gör mål. Tittar vi på kvalspelet lite mer noggrant var det hela 21 olika spelare som gjorde målen. Svårt att välja ut några speciella spelare här och säkert har Joachim Löw också haft det problemet när han ska välja ut dem 23 bästa bland en grupp med fantastiska spelare. Träningsmatcherna har inneburit oavgjort 1-1 mot Spanien, förlust 1-0 mot Brasilien, förlust 2-1 mot Österrike och vinst 2-1 mot Saudiarabien. Trots att resultaten från träningsmatcherna inte imponerar är vi rätt säkra på att Tyskland fått ihop lagbygget på ett bra sätt och kommer lyckas toppa formen.

Du är väl med i tävlingen där du tippar hur VM slutar? Då har du chansen att vinna en Wattaride elmotorcykel. Klicka på bilden så kommer du direkt till tävlingen.

Mexiko är ett kvalitativt lag och en stor hotbild mot Sverige

Matchen mot Sverige är Mexiko’s sista match i gruppspelet. Historiskt har Sverige varit lite bättre än Mexiko vilket vi kan se på matchsidan mellan Mexiko – Sverige.

Mexiko har inte haft något bra flyt i dem senaste VM man deltagit, sen 1994 har man åkt ur i åttondelsfinalen, tidigare har man klarat sig två gånger till kvartsfinal och övrigt deltagande har det blivit hej då i gruppspelet. Kommer åttondelsfinals förbannelsen brytas i detta VM? Kikar vi på medaljhyllan så gapar den också tom och vi tror inte den kommer fyllas med något i detta VM heller, dock är dem en vass motståndare och en spelare som kan förstöra ordentligt för Sverige’s fortsatta resa. Dem är dessutom lite kända för att kunna briljera lite extra i mästerskapssammanhang.

Kvalmässigt imponerade Mexiko genom att vinna sin grupp med tydliga 16 poäng vilket var en stor skillnad från förra VM då man tog 5:e platsen och förpassades till play-off rundan.

Träningsmatcherna känns stabila, vinst 1-0 mot Bosnien, vinst 3-0 mot Island, förlust 1-0 mot Kroatien, mållöst 0-0 mot Wales, vinst 1-0 mot Skottland och förlust 2-0 mot Danmark. Spelare att ha lite extra koll på i Mexiko är Carlos Vela från Los Angeles FC, Jesus Manuel Corona från FC Porto och Javier Hernandez från West Ham United.

Mexiko har ett bra kvalitativt spel och dem är en stor utmanare till andraplatsen i den här gruppen. Titta på odds och statistik på matchsidan mellan Mexiko – Sverige.

Sydkorea är skadedrabbad vilket ger fördelar för Sverige

Sydkorea börjar sitt VM spel mot ett lite bättre lag, nämligen Sverige. Matchsidan mellan Sverige – Sydkorea visar att vi presterat lite bättre resultat historiskt. Kvalet för Sydkorea innebar en andraplats i tabellen och att dem tog sig vidare med nöd och näppe. Medaljer i VM sammanhang saknas och bäst har man presterat i VM 2002 med en plats i kvartsfinalen då man också var värd för arrangemanget. Lagen rent generellt har en förmåga att prestera extra när evenemangen sker på hemmaplan, vilket är intressant i sig. Förutom kvartsfinal platsen har man åkt ur i gruppspelet och även åttondelsfinal någon gång.

Skademässigt har man haft otur då flera stjärnor i laget kommer bli borta från VM. Tränarbytet kort innan VM till Shin Tae-yong är också en osäkerhet i sig om man hunnit få lagbygget på plats. Sydkorea är farliga och dem ska inte underskattas trots att dem har en lägre ranking i FIFA’s tabell.

Bettingtips för grupp F, placering och laganalys

Tyskland plats 1, Sydkorea plats 4

Kvar är då plats 2 och 3.

Ja, Tyskland är det inget att snacka om. Skulle förvåna oss enormt om man inte tog den här första platsen. Sydkorea tror vi i detta VM får det extra svårt dels jämfört med motståndarna men också att man har en del nyckelspelare skadade samt att man stökat om genom att byta tränare. Känns inte som man har allting på plats för att ta sig vidare.

Sverige och Mexiko, det är här det gäller. Vi ska inte sticka under stol med att Mexiko blir en svår nöt för Sverige att knäcka. Mexikos kval gick riktigt bra, vann tabellen och förlorade bara en match, Sverige hade ett tufft kval men presterade över förväntan. Inbördes möten har Sverige vunnit lite mer och vi har medaljer vilket Mexiko saknar, vi har dock en sämre ranking. Väger vi in hjärtat här nu har vi Sverige på plats 2 och Mexiko på plats 3 och det är verkligen inte någon omöjlig uppgift heller. Gör vi det rätt och har toppat formen kan vi klara det här.