Allt om grupp H inför VM i Ryssland 2018

Grupp H - fotbolls-VM 2018

Grupp H kommer bli en underhållande historia och i den här gruppen kan verkligen mycket hända.

Vi gör en genomgång av grupp H inför VM starten i Ryssland 2018

Inför VM i Ryssland 2018 är det mycket att hålla koll på, därför gör vi en genomgång av grupp H inför VM starten så att du kan få en aktuell uppdatering om lagen, status och placeringar.

Deltagande lag i grupp H

Polen – Senegal – Japan – Colombia

Polen är favoriterna till första platsen i grupp H

Polen deltar i VM för den åttonde gången och det var 12 år senast och då år 2006 åkte man ur i gruppspelet. Polens bästa plats i VM sammanhang är en tredje plats år 1974 och även 1982. Man åkte ur i åttondelsfinalen 1986 och sedan dess har man inte tagit sig vidare från gruppspelet. Nu är det alltså dags för ett försök igen och denna gång har man med sig målgöraren och den stora stjärnan Robert Lewandowski, Bayern München. Andra viktiga namn i Polen är Wojciech Szczesny, Juventus och Arkadiusz Milik, Napoli. Helt klart är Polen på gång och man har också hållit sig skadefria, så här långt i alla fall. Under kvalet briljerade Polen med endast en förlust men träningsmatcherna inför VM har inte gett det utfall man har velat.

Kan Senegal upprepa insatsen från VM 2002

Senegal är i VM för den andra gången. dem gjorde ett magiskt första VM när dem tog sig till kvartsfinal år 2002 och spelade ut Frankrike ur gruppspelet genom att vinna med 1-0 och sen Sverige i åttondelen på Golden Goal. Turkiet gjorde sen samma sak mot Senegal i kvartsfinalen och vann med Golden Goal 1-0 och där tog resan slut. Man ska veta att Senegal har en form som svajar hit och dit och det kan sluta hursomhelst. Bra flyt så kan de spela ut alla men är känslan dålig kommer det inte fungera alls och dem slutar sist. Här behövs lite tur och bra humör så kan dem vara vassa. En del vassa spelare man ska ha koll på i Senegal är Keita Balde Diao, Monaco samt Sadio Mane, Liverpool och Kalidou Koulibaly, Napoli. Här finns en del Premier League spelare och det är inget dåligt lag man har.

 

Du är väl med i tävlingen där du tippar hur VM slutar? Då har du chansen att vinna en Wattaride elmotorcykel. Klicka på bilden så kommer du direkt till tävlingen.

Hittar Colombia formen till VM och kan dom ta andraplatsen i grupp H

Fem gånger tidigare har Colombia varit med i VM och bäst är en kvartsfinal år 2014. Tidigare år blev det stopp i gruppspelet men 2014 slog man till hårt. Man vann gruppspelstabellen och spelade sen ut Uruguay i åttondelsfinalen men förlorade mot Brasilien i kvartsfinalen.

David Opsina,  Arsenal är en väldigt säker målvakt som varit aktiv i över 12 år och han kommer såklart vakta stolparna denna gång. Andra intressanta namn är Carlos Sanchez, Fiorentina och Radamel Falcao, Monaco samt James Rodriguez, Bayern München.

Hinner Japan få till spelet innan VM startar

Japan har aldrig tagit sig längre än till åttondelsfinalen och man har varierat sig med varannan gång gruppspelet och annars åttondelsfinalen de fem gånger man varit med i VM. Man har dock lyckats kvala in varje år från 1998 då man började vara med i VM. Vi ska inte räkna bort Japan på något sätt men vi tror uppgiften är lite tuff att ta sig vidare från gruppen. I början av april sparkade man tränaren Vahid Halilhodzic som senare ersattes av Akira Nishino som kommer från en tjänst som teknisk direktör på Japans Fotbollsförbund. Såklart har Akira en hel del att fundera på vad gäller laguppställning, sätta sin prägel på spelet och taktiken och kunna få laget under kontroll. Träningsmatcherna blev oavgjort mot Mali med 1-1 förlorade mot Ukraina med 2-1 och nu senast med Akira vid rodret förlorade man mot Ghana med 2-0. På tur står Schweiz den 8:e juni och vi tror det blir förlust där med. Även Uruguay den 12:e juni tippar vi förlust. Japan får det tufft trots några bra spelare som Shinji Okazaki från Leicester City som var med och vann Premier League 2016 och Genki Haraguchi, Fortuna Düsseldorf samt Takuma Asano från Stuttgart. Skademässigt har dem inte drabbats alls innan VM.

Bettingtips för grupp H, odds, placering och laganalys

Polen är den givna vinnaren i den här gruppen, håller man sig skadeslös och har rätt sko på rätt fot kommer dem att kunna leverera.

Colombia är ett lag som kan skrälla sig vidare här i gruppen tillsammans med Senegal. Är verkligen extremt svårt att tippa här. Colombia är ju också ett lag som är väldigt beroende av sin form och då kan dem vara väldigt vassa men kan också hamna i djupa dalar. Senegal är ju också svajiga så nån av dessa tar plats två i gruppen.

Japan får det tufft att leverera, dem har inte riktigt laget på plats och träningsmatcherna har inte gett det resultat de önskar.

Den här gruppen kommer bli väldigt underhållande och vi tror tabellen borde bli Polen på plats 1, Colombia på plats 2, Senegal på plats 3 och Japan på plats 4.