John Guidetti skadad på träning i Båstad

john-guidetti

Idag skadades John Guidetti på träningen i Båstad. Vi vill gärna se John göra tecken som dessa i Sveriges matcher i VM i Ryssland 2018

Landslagets träning i Båstad idag slutade inte bra för John Guidetti när han blev skadad efter en tackling av Anders Granqvist

En enklare stukning som kunde fått värre konsekvenser

På träningen kan det hetta till och olyckor kan vara framme och det var vad som hände idag på träningen i Båstad i en duell mellan Anders Granqvist och John Guidetti.

Det var långt ner på kanten som Anders kom in sent och glidtacklade John som fick en fotskada och man såg att John höll sig för ankeln på vänster fot. John var märkbart irriterad när han hade ont och skrek att han undrade “Vad fan varför ska han tackla där”. Anders var snabbt framme och undrade hur det gick. Läkarna var framme direkt för att maximera behandlingen och få ner svullnaden.

Rapport från omklädningsrummet

Enligt uppgift handlar det om en stukning och förhoppningsvis är det återställt om några dagar. Guidetti kunde inte stödja på foten när han hjälptes av planen. Som det ser ut nu är det ingen skelettskada utan en stukning som kan ta i bästa fall en vecka att läka.

Ett manfall om Guidetti inte kan spela

Såklart är det ett riktigt avbräck om det här skulle innebära något för truppen som ska till Ryssland. Vi ska inte gå några händelser i förväg säger landslagsläkaren Anders Valentin utan vi får se dag för dag hur det ser ut. Det finns goda prognoser att detta bara var en mindre stukning som kommer vara återställd.