Temperaturen på Schweiz

Schweiz herrlandslag i fotboll är rankade 6 i världen, kommer de ens gå vidare från gruppen?

Det Schweiziska herrlandslaget kommer till Ryssland som det sjätte bästa rankade landslaget i världen. Utan att sticka ut hakan alldeles för långt hävdar vi att Schweiz inte ens tillhör de 20 bästa landslagen i världen. Har man en okej inhemsk liga samt att man väljer sina motståndare i träningsmatcher med omsorg då kan man klättra ganska bra på FIFA’s ranking. Något man inte får ta ifrån Schweiz är att dem har ett fantastiskt lagbygge där hela laget jobbar för varandra, det kan räcka för avancemang i gruppspelet. 

Snackisen – Straffen som tog dem till VM

Även fast det var cirka ett halvår sedan Schweizarna tog sig till VM snackas det fortfarande om straffen som tog dem dit. I den första play off matchen mot Nordirland tilldömdes Schweiz en mycket tvivelaktig straff efter att en nordirländare fick bollen på axeln. Schweiz förvaltade straffen genom att göra mål och det var det enda målet som gjordes i de två playoff matcherna.

Rättvist eller ej kan tyckas, däremot är det något Schweiz är glada över!

Frågetecknet – Hur kommer de klara sig i gruppspelet

Trots att Schweiz är rankade högt hamnade det i en ganska svår grupp där det är väldigt osäkert på hur det kommer gå. Brasilien är dem klara favoriterna men sedan står det mellan Serbien, Costa Rica och Schweiz. Dem borde klara sig att ta sig vidare från gruppspelet med tanke på vilken stark lagmaskin de är, däremot kan allt hända i fotboll!

Stjärnorna – Stephan Lichtsteiner försvarsgiganten

Det är inte ofta backar lyfts fram som de stora stjärnorna i ett landslag. Lichtsteiner är den som spelat mest landskamper i den nuvarande truppen, han är kapten samt att han är den som styr hela lagmaskinen. För att Schweiz skall lyckas i fotbollsvm i Ryssland behöver dem Lichtsteiner i bästa möjliga form!

Skadeläget – Inga orostecken ännu

Som det ser ut idag finns det inget att oroa sig för om man håller på Schweiz. Däremot har de två träningsmatcher kvar att spela innan VM och där allt kan hända.

Temperaturen – Lika ihålig som en schweizerost

Temperaturen går upp och ner när det kommer till Schweiz. Anledningen till det är att de varken har några toppar eller dalar. Det är ett relativt jämnt lag som varken blandar eller ger. Däremot visade de enorma kvaliteter i den senaste träningsmatchen mot Panama där de vann med 6-0.  Kanske är de ett lag att räkna med!