Temperaturen på Mexiko

Kommer El Tri att bryta förbannelsen och ta sig förbi åttondelsfinalen eller kommer det bli sjunde året i rad de åker ur där. Vi kan med säkerhet säga att det kommer bli folkfest om Juan Carlos Osorio lyckas ta landslaget vidare.

El Tri som Mexikos landslag kallas tog sig igenom kvalspelet utan problem som de brukar göra. Som till varje VM så toppar Mexiko kvalserien och gruppspelet i världsmästerskapet. Mexiko har i sex raka mästerskap tagit sig till åttondelsfinal men åkt ur när de väl kommit dit.

Snackisen – Kommer El Tri åka ur i kvartsfinalen

Trots att Mexiko toppade hela kvalserien så finns det fortfarande frågetecken om de kommer briljera i VM. El Tri har i 1994, 1996, 1998, 2002, 2006, 2010, 2014 VM tagit sig hela vägen till åttondelsfinal för att sedan åka ur.

Mexiko har ett stabilt landslag och har blivit kända för att briljera i mästerskapssammanhang för att sedan tappa allt och åka ur i åttondelsfinalen. Kommer 2018 bli det året landslaget tar och bryter sin förbannelse och tar sig förbi den fruktade åttondelsfinalen? Efter vad vi har sett hur de övertaggade mexikanerna spelar så tror vi att det är i just Ryssland de kommer bryta förbannelsen.

Frågetecknet – Har tränaren Juan Carlos Osorio lyckats att balansera El Tri

Mexiko har ett riktigt vasst anfall och de är livsfarliga om de får spela sitt spel. Nationens enda svaghet är försvaret. Colombianen Juan Carlos Osorio som blev Mexikos huvudtränare i oktober 2015 var tidigare assisterande tränare i Manchester City. Han kommer in som hoppet för att kunna balansera Mexikos landslag och ta dem vidare från ännu en förlust i åttondelsfinalen.

Stjärnorna – Välkända spelare som lägger grunden

Andres Guardado är El Tris kapten, han har spelat för Mexiko sedan 2005. Han har varit med 144 landskamper och gjort 24 mål. Till vardags spelar han för det spanska laget Real Betis Balompié. Han tillsammans med Hector Herrera och Jesus Corona tillför en stabil punkt i mittfältet för landslaget.

Stjärnskottet Javier Hernandez som spelar för West Ham United är landslagets genom tiderna bästa målskytt. Javier är landslagets mest välkända ansikte och är landslagets hopp att ta dem ända till final.

Guillermo Ochoa som är Mexikos målvakt tillsammans med Miguel Layún som är vänsterback är också veteraner i landslaget, de tillför en stabil grund för att bygga på deras försvar.

Skadeläget – Skadedrabbat

Mexiko åkte på ett rejält bakslag när de spelade vänskapsmatch mot Kroatien tidigare i år. Försvararen Nestor Araujo drog på sig en allvarlig knäskada redan efter femton minuter och fick avbryta matchen, den chockade publiken såg Nestor bäras ut på bår och föras till sjukhus. Han förväntas missa mästerskapen. Mittfältaren Carlos Salcedo drog på sig en fraktur på nyckelbenet och riskerar också att missa VM. Mittfältaren Diego Reyes drog på sig en lindrigare skada och sågs halta av planen, han verkar ha återhämtat sig bra och förväntas delta den 17 juni när Mexiko tar sig an Tyskland i första matchen. Läs mer om Mexikos bakslag här:

Temperaturen – El Tri känns taggade

Mexiko gjorde ett riktigt bra kvalspel och är glödheta. Höjdpunkten under kvalet kom när landslaget mötte USA på hemmaplan i Ohio. Rafa Marquez slog in 2-1 till Mexiko i de sista minuterna. Mexiko har förlorat de fyra senaste matcherna mot USA just på den planen och det höjde verkligen moralen i laget. Vi kan med säkerhet säga att om Juan Carlos Osorio lyckats balansera anfallet och försvaret så kan Mexiko ta sig förbi åttondelsfinalen och ta sig mycket längre.