Temperaturen på Tyskland

Tyska herrlandslaget i fotboll

De regerande världsmästarna kommer till VM i Ryssland som en av favoriterna!

Det tyska herrlandslaget kommer till fotbolls-VM som de regerande världsmästarna där förväntningarna från det tyska folket och stora delar av fotbollsvärlden är skyhöga. Ska dem lyckas försvara sitt VM-guld? De har väldigt stora chanser att försvara guldet men däremot är det få lag historien som klarat av den bedriften. Oavsett om det blir guld eller inte är Tyskland alltid ett landslag som presterar extremt bra under VM där de sällan missar att ta medalj. I de fyra senaste VM har dem tagit fyra medaljer, 1 guld, 1 silver och två brons. Snacka om imponerande facit! 

Snackisen – Kommer guldhjälten från 2014 ta plats i VM-truppen

Mario Götze var mannen som avgjorde VM-finalen  i 113:e minuten mot Argentina. Sedan dess har dåvarande underbarnet inte haft det så lätt, karriären har inte gått lika spikrakt och nu är han tillbaka i Dortmund efter ett par säsonger i Bayern. Götze har sett allt starkare ut de senaste veckorna och i och med Lars Stindl’s skada så ökar Götze’s chanser att få vara med i VM.

Även fast han tas ut i VM-truppen kommer han troligen inte få spela allt för många minuter under mästerskapet. Det fungerade ju dock alldeles utmärkt i senaste mästerskapet.

Frågetecknet – Vem ska ta Boatengs plats om han inte hinner bli skadefri

I Champions League semifinalen mot Real Madrid utgick Boateng med en lårskada där det även stod klart att han missar resten av säsongen. Att han missar resten av säsongen kan vara mer dramatiskt än vad det låter i och med att säsongen är så gott som slut. Bayerns tränare gick senare ut och sa att Boateng kommer vara hel till VM däremot har ingen läkare bekräftat det ännu.

Skulle inte Boateng bli hel till VM då är den hetaste kandidaten att ta mittbacksplatsen Niklas Süle. Jonathan Tah är skadad han också där det inte är helt klart om han kommer bli frisk samt Shkordan Mustafi har inte alls haft en bra säsong i Arsenal. Men med tanke på hur skadeläget ser ut kanske Mustafi får en plats i VM-truppen ändå.

Stjärnorna – Bayern åker ut Champions League vilket gynnar det tyska landslaget

Det är självklart inte bara Bayern som består med tyska stjärnor till det tyska landslaget. Däremot är det bra för landslaget att dem åkte ut Champions League i och med att stora delar av landslaget består av spelare från Bayern. Nu kommer dessa spelare kunna vila, återhämta sig och vara 100% redo för VM.

Mesut Özil, Sami Khedria och Toni Kroos – alla dem vilade i veckan när det spelades ligafotboll eller cupfotboll för sitt respektive landslag. Även det ett gott tecken för framtiden. Det tyska landslaget med sin stjärnfyllda trupp kommer komma till VM med utvilade och förhoppningsvis friska stjärnor.

Skadeläget – Osäkerhet kring flera skador på nyckelspelare

Jérôme Boateng utgick från förra veckans Champions League match med en lårskada där de mesta tyder på att han kommer vara tillbaka när VM startar. Manuel Neuer har börjat tränat igen efter sin skada som han drog på sig förra året där allt tyder på att han är tillbaka till VM, däremot kan han få bakslag i sin rehabilitering.

Serge Gnabry och Lars Stindl skadade sig båda i helgen där det är helt klart att de inte kommer vara återställda till VM-starten. Emre Can och Jonathan Tah är sedan tidigare skadade. Det finns en liten möjlighet att Tah kommer vara återställd till VM.

Temperaturen – Heta medaljkandidater

Som vanligt när Tyskarna kommer till ett världsmästerskap förväntar sig nästan alla fotbollsälskare att dem skall ta medalj. Om det är rimliga krav? Självklart i och med att de har spelat 19 VM och i 12 av dem har de tagit medalj. Dessutom kommer de från ett urstarkt 2000-tal där de inte missat att vinna en enda medalj. Det är få landslag som kan mäta sig med den tyska maskinen, det är just vad dem är – en maskin med stjärnor och en fantastisk lagmoral.

Tyskland är i skrivande stund favorit att vinna VM och de kommer säkerligen vara det fram till slutspelet också.