Spanien sparkar tränaren dagen före VM starten

Spaniens herrlandslag i fotboll

Detta är ett lag utan tränare, dagen före VM så sparkas tränaren för det Spanska landslaget Julien Lopetegui

Ett lag utan tränare är vad som hände det spanska herrlandslaget när tränaren Julien Lopetegui fick klart med Champions League laget Real Madrid.

Tränaren för det spanska herrlandslaget sparkas dagen före VM startar

Nu står det klart att det beslut som tränaren Julien Lopetegui tagit att acceptera erbjudandet från Real Madrid som tränare får konsekvenser. Han sparkas direkt trots spelarnas protester.

Det är den spanska fotobollsförbundet’s förbundsordförande Luis Rubiales som ogillar sättet detta har hanterats och ser det som ett svek. Under presskonferensen idag meddelades att Julien sparkas och att man tackar honom för dom insatser han har gjort för det spanska laget. Han har tagit Spanien till Ryssland men tyvärr är vi tvingade att avskeda honom meddelar Luis. Han säger även att saker och ting inom spansk fotboll måste skötas på rätt sätt.

Luis är beredd på att det kommer kritik på beslutet men man kan inte tolerera det som har hänt och det vore oansvarigt att inte agera.

Hur påverkas spaniens herrlandslag av att tränaren sparkas

Spanien ses som en av favoriterna i VM i Ryssland 2018 och dom är också favoriter att vinna sin grupp. Nu skakas laget om av en stor skandal som kommer göra att laget inte har dom bästa förutsättningar. Såklart kommer någon ersättare bli känd inom kort men det blir svårt att få till det harmoniska och förtroende för tränaren i gruppen när det är så kort till matchstart.

Spanien har sin första match mot Portugal den 15:e juni.

Uppdatering 13 juni kl. 14.15:

Fernando Hierro, den tidigare storspelaren i Real Madrid, tar över som förbundskapten för Spanien under VM i Ryssland 2018 och ersätter alltså den sparkade tränaren Julien Lopetegui. Assisterande tränare till Hierro är Albert Celades som kommer från U21 lagen och känner spelarna väl.