Mexiko fick tufft i träningsmatchen mot Wales

Azteka Stadium Mexiko herrlandslag möter Skottland

Här på Azteka Stadium kommer Mexiko möta Skottland i en träningslandskamp inför VM i Ryssland 2018. Kanske kan publiken och hemma arenan hjälpa till så man får med sig en vinst.

Vi frågar oss hur formen är på Mexiko efter att träningsmatcherna har börjat spelas. Mexiko mötte inatt Wales och lyckades inte spräcka nollan.

Mexiko är en av motståndarna i Sveriges grupp

Det mexikanska landslaget spelade i måndags mot Wales i Pasadena, Los Angeles men lyckades inte få med sig en vinst. Chanser fanns det, främst genom Héctor Herrera som hade några extra bra lägen men fick aldrig till så att utdelningen kom.

Initialt var det Mexiko som hade kontroll på matchen men målvakten i Wales, Wayne Hennessey gjorde några riktigt bra räddningar. Hade han inte varit på tå hade troligen Mexiko fått med sig en vinst.

Skadeläget i Mexiko

Såklart väcker skadorna en del frågetecken i Mexiko utifrån vad man kommer att kunna uträtta när det väl är dags för avspark i VM i Ryssland 2018. I matchen mot Kroatien skadades flera spelare bland annat Néstor Araujo och Carlos Salcedo.

Även Giovani Dos Santos, Hector Moreno, Diego Reyse och Andres Guardado är skadade i det mexikanska herrlandslaget.

Matchen mot Skottland genomförs den 3:e juni på Aztekastadion i Mexiko City. Den matchen kommer visa hur starka Mexiko är och även vilka spelare som kommer vara spelklara inför VM och som man från tränaren Juan Carlos Osorio’s sida anser är skadefria.

Hur farliga är Mexiko för Sverige

Kikar vi in på matchsidan för Sverige Mexiko visar statistiken att man har mött varandra fyra gånger tidigare 1958, 1994, 2005 och 2009. Sverige har vunnit två gånger, Mexiko en och en match har spelats oavgjort.

Sverige har en sämre FIFA ranking och Mexiko har spelat fler VM men Sverige har bättre statistik på insläppta mål, gjorda mål med mera. Att slå Mexiko i gruppen är absolut görbart.

Tittar vi på pre-oddsen på samma sida ligger dom mycket till Mexikos fördel så här är absolut en bra chans att tjäna extra pengar genom att satsa på Sverige.