De första åttondelsfinalerna är spelade

Första dagen med åttondelsfinaler är klar och det var verkligen roliga matcher vi fick bevittna. Den stora stjärnan efter idag är solklart den 19år unga Kylian Mbappé som överträffade alla våra förväntningar. Till sin unga ålder så spelade han som en världsstjärna och det kommer bli roligt att följa hans karriär.

Frankrike – Argentina

Den första mötet i åttondelsfinalen blev mellan de stora fotbollsnationerna Frankrike och Argentina. Som vi hade förväntas oss blev det fullspäckat med action ända in till de sista sekunderna av matchen. Redan från första minut så visar de båda lagen att de förtjänar att gå vidare från åttondelsfinalen och är där för att göra det också. Matchen tar riktigt fart i den 13e minuten när Kylian Mbappé kommer i en tre mot två situation och blir nerdragen i anfallsområdet och det blir straff för Franrkike. Antoine Griezmann kliver upp för att lägga straffen, en välplacerad straff som går in och ger fransoserna en tidig ledning.

Matchen fortsätter och Argentina plockar fram kvitteringschanser efter kvitteringschanser utan att slå hål på Franco Armani. Kvitteringen kommer redan i första halvlek när Ángel Di María i den 41a minuten trycker in ett riktigt vackert mål långt utanför straffområdet och det är kvitterat. När den andra halvleken tar vid så kan vi verkligen känna att de fått rejält med självförtroende.I den 48e minuten så blir det 2-1 till Argentina efter att Lionel Messi tagit kontroll över bollen i straffområdet och skjuter mot mål, Gabriel Mercado som står i straffområdet styr in bollen och argentinarna kan se sig själva i kvartsfinal.

Efter 2-1 målet så går det snabbt för Frankrike, de är ute efter en kvittering som kommer i den 58e minuten när Benjamin Pavard trycker av en riktig känga en bra bit utanför målområdet och det är kvitterat. Det går bara 7 minuter efter det förra målet för Frankrike att ta kontroll över matchen igen efter att Kylian Mbappé med riktigt bra bollkontroll trycker in sitt första mål för matchen till 3-2. Fyra minuter senare så trycker han in sitt andra mål för matchen och nu har fransmännen verkligen kontroll över matchen med 4-2.

Så skulle det förbli tills 93e minuten när Sergio Agüero reducerar till 4-3 och nu är det verkligen en match igen, med lite mer än fyra minuters tillägg så hinner Argentina skapa ett till riktigt farligt inlägg som gick precis utanför och matchen blir avblåst.

Matchen slutar 4-3 efter en riktigt intensiv match och Frankrike avancerar till kvartsfinal.

Uruguay – Portugal

Matchen mellan Uruguay och Portugal började som förväntat med en hel del fotboll i världsklass. Den första halvleken så har Portugal majoriteten av bollinnehavet men Uruguay tycker vi skapar de flesta lägena. Då Luis Suárez inte låg på planen och tog sig för huvudet så var han med i en del farliga anfall som kunde ha lett till mål. Det första målet kom redan efter 7 minuter när Uruguay fick till ett riktigt läckert passningspel som visar på vilken väloljad maskin Uruguays landslag verkligen är. Efter ett vackert passningspel som resulterar i att det kommer ett inlägg till Edinson Cavani så står det 1-0 till Uruguay och det blir även slutresultatet i första halvleken.

I den andra halvleken så fortsätter Portugal att sätta press och hålla i bollen för att skapa farliga lägen. Ronaldo får inte igenom sina dribblingar i det täta försvaret i Uruguay och det blir många lägen som de undviker lätt igenom att avväpna Ronaldo. I den 56e minuten så får Portugal äntligen utdelning av sitt hårda arbete via Pepe när han trycker in ett riktigt läckert mål och kvitterar matchen.

Kvitteringen skulle inte hålla sig länge för i den 62a minuten så kommer den glödheta Edinson Cavani och nickar in en boll med sitt ansikte och gör sitt andra mål för matchen. I den 74e minuten så ser vi Ronaldo leda ut Cavani efter han verkar ha dragit på sig en skada i foten. Matchen blir förlängd med fyra minuter och Portugal tar fram målvakten Rui Patrício i sina anfall för att få en till spelare med i anfallen. Det räcker tyvärr inte och matchen slutar 2-1 till Uruguay.