Vi sammanfattar dagens matcher från den 15 juni

Andra dagen på VM och tre matcher har spelats, en har gått som vi tänkt, en har verkligen stuckit ut och en har varit ett möte mellan två stora fotbollsnationer.

Här kommer en kort sammanfattning av dagens matcher den 15:e juni

Egypten – Uruguay

Egypten stod emot riktigt bra, bättre än vi hade trott, trots att Salah inte var med på planen. Målvaktsspelet var riktigt bra och det tog lång tid innan Uruguay kunde punktera nollan genom Gimenez. Det var riktigt nära många gånger och mycket berodde på att målvakten stod helt rätt i alla lägen. Suarez hade flera lägen som var sååå nära. Uruguay var dock det starkaste laget i matchen. Bänkningen av Mohamed Salah kan haft en avgörande betydelse här frågan är om inte Egypten hade fått till det ifall han hade funnits på planen.

Länk till resutat och stats Egypten – Uruguay

Länk till video med highlights Egypten – Uruguay

Marocko – Iran

Marocko har den ledande rollen till ungefär 20 minuter in i matchen. Marocko hade en stor trippelchans framför mål vid 18 minuter men lyckades inte näta. Iran kontrade sen vid 19:30 men fick inte in bollen. Iran har en jättechans vid 42 minuter då målvakten Munir gör en dubbelräddning men nu mot slutet av matchen har Iran har kommit in i matchen på ett helt annat sätt. När matchen är slut har faktiskt Iran gjort en riktigt bra insats och tagit tillbaka en hel del av bollinnehavet och den känns väldigt jämn just nu. Vid 55 börjar man känna att Marocko vill lite mer i matchen igen. Kvalitén är dock relativt dålig för båda lagen, många felpassar och slarvigt spel. Iran är duktiga är bra i försvaret. Saman Ghoddos kom in i spelet i 84:e minuten. Sofyan Amrabat lyckas göra självmål i 94:e minuten vid en Iransk frispark på en löpning som startas av Ghoddos.

Vi får väl säga att det här är en skräll, fast det inte var Iran själva som gjorde målet. Marocko hade matchen i sin hand och spelade bra inledningsvis men tappade bort det.

Länk till resultat och stats Marocko – Iran

Länk till video med highlights Marocko – Iran

Portugal – Spanien

Portugal får spelet med sig och får straff efter 2 minuter, Ronaldo sätter den säkert. Spanien sätter 1-1 och det är nära med 2-1 när bollen studsar på mållinjen efter träff i ribban. Ronaldo sätter den igen precis innan halvtid genom lite slarv av spanska målvakten De Gea. Sen blir det 2-2 och 2-3 med stolpe stolpe in. Mycket bra spel från Spanien som har den här matchen nu och verkligen levererar. Andra halvlek innebär nog mest att det är Spanien som innehar spelet, dom skapar mest chanser och gör dessutom målen men i 88:e minuten slår Ronaldo till igen med en frispark som är perfekt placerad och det är utjämnat. Vad som helst kan hända när världens bästa Ronaldo är med. 3 måls skytt i den här matchen och Costa som blev 2 målsskytt.

Båda lagen är riktigt bra och Spanien hade matchen ett bra tag tycker vi men har man Ronaldo med i laget vet man aldrig vad som kan hända.