Allt om grupp C inför VM i Ryssland 2018

Grupp C - fotbolls-VM 2018

Grupp C innehåller en hel del spännande spel.

Vi gör en genomgång av grupp C inför VM starten i Ryssland 2018

En spännande grupp det här, enligt oss finns två favoriter, alltså Frankrike och Peru och sen två lag som kämpar för att komma uppåt i tabellen. Kan bli riktigt intressant följa utvecklingen vilka som kommer ta poäng av varandra och om favoriterna kommer att kunna leverera.

Deltagande lag i grupp D

AustralienDanmarkFrankrikePeru

Australiens femte världsmästerskap

Femte gången nu som Australien är med i VM, bäst gick det 2006 då man tog sig till åttondelsfinalen, övriga gånger förstår ni då att man åkte ur redan i gruppspelet. Till VM i Ryssland 2018 har man hamnat i en tuff grupp där det kommer bli svårt att stjäla poäng från favoriterna i gruppen.
Kvalspelet innebar att Japan och Saudiarabien direkt tog sig vidare och förpassade Australien till en play-off mot Honduras som man senare vann och tog den sista biljetten.
Historiskt hade Australien en riktig down period där man efter VM 1974 inte lyckades kvalificera sig på hela 32 år men nu har man varit med i dom senaste tre VM arrangemangen. Den nya tränaren Bert van Marwijk har tränat laget sedan 2017 och kom tidigare från Saudiarabiens landslag. Träningsmatcherna innebär förlust 4-1 mot Norge, mållöst 0-0 mot Colombia, vinst 4-0 mot Tjeckien och vinst 2-1 mot Ungern.
Nyckelspelare här kan nämnas vara Tim Cahill från Milwall FC som under kvalet presterade hela 11 mål, Mile Jedinak från Aston Villa samt Aaron Mooy från Huddersfield.

Har Danmark glöden att ta sig ur ett gruppspel?

Det danska landslaget har en riktigt erfaren tränare som heter Åge Hareide och det är ingen slump att de har tagit sig vidare till ett VM i fotboll. Hareide har många stora segrar under sitt bälte och varit tränare för stora klubbar som Manchester City, han har även tränat det danska landslaget och tagit Malmö FF hela vägen till ett gruppspel i Champions league. Det här blir Danmarks femte världsmästerskap och formen verkar vara på topp men kan de stå emot Frankrike och Peru? Det är frågan men med spelare som mittfältaren Christian Eriksen från Tottenham Hotspur FC och mittfältaren William Kvist från FC Köpenhamn så kommer de ha en rejäl chans att lägga sig i toppen av gruppen. Vi ser fram emot att se vad Danmark kan komma och prestera i Ryssland när VM väl drar igång. Deras uppvärmnings matcher inför VM har varit lite svala. Den 22 mars spelade de 1-0 mot Panama, 27 mars 0-0 mot Chile, 2 juni 0-0 mot Sverige och den 9 Juni spelade de 2-0 mot Mexiko.

Fransmännen har en lång historia av fotboll

Les Bleus som Frankrikes landslag kallas har en lång historia av fotboll. Fransmännen har deltagit i hela 14 världsmästerskap innan de beger sig till Ryssland för att delta i sin 15:e turnering. De deltog i det första världsmästerskapet någonsin 1930 och kom trea i gruppspelet men sedan dess har de haft många betydande placeringar när det kommer till världsmästerskap. De har vunnit BRONS två gånger (1958, 1986), SILVER en gång (2006) och GULD en gång (1998). Det senaste VM de deltog i så åkte dem ur i kvartsfinalen mot Tyskland med 0-1 så i år är de riktigt revanschsugna och siktar på guld. Fransmännen har fått till ett riktigt bra lag i år som kan ta sig långt, med namn som Ousmane Dembélé, Olivier Giroud och Kylian Mbappé som alla tre är vassa målgörare så skulle det förvåna oss om inte Frankrikes landslag tar sig förbi ett gruppspel och vidare till slutspel.

Du är väl med i tävlingen där du tippar hur VM slutar? Då har du chansen att vinna en Wattaride elmotorcykel. Klicka på bilden så kommer du direkt till tävlingen.

Peru är glödheta efter 36 års väntan

Peru har haft en lång väntan på hela 36 år sedan deras förra mästerskap men nu har de äntligen lyckats kvala sig in och det är till VM i Ryssland 2018. Peru’s landslag har verkligen briljerat när det kommer till uppvärmnings matcherna till VM och vi kan se att de är laddade till tänderna. Den 24 mars så vann de 2-0 mot Kroatien, 28 mars så vann de med 3-1 mot Island, 29 maj så vann de med 2-0 mot Skottland och 9 Juni så spelade de oavgjort 0-0 mot Sverige. Så det visar på att det är ett laddat Peru som kommer infinna sig på deras första match den 16 Juni mot Danmark. Peru som spelar sitt första VM på 36 år kommer vara ett riktigt wild card och vi tror de kan ta sig långt, deras trupp är stark både offensivt och defensivt och de kommer vara farliga.

Bettingtips för grupp C, placering och laganalys

Det vi kan säga om grupp C med säkerhet är ett det kommer vara riktigt jämnt mellan Frankrike, Peru och Danmark. Det vi ändå tror och vill säga är att fransmännen tar första platsen med ett snarlikt resultat från både Peru och Danmark. Vi tror att gruppen slutar 1 Frankrike, 2 Peru och 3 Danmark med Australien på 4:e platsen.