Vm-slutspelet börjar ta sin form tidigt i andra omgången

Summa Summarum 20 juni VM i Ryssland 2018

Den andra omgången har börjat och redan har vi troligtvis sett två rullgardiner dras ner för Saudiarabien och Marocko

VM slutspelet börjar ta sin form tidigt i andra omgången och det kommer bara bli mer tydligt ju längre vi kommer i turneringen. Idag så var det dags för Marocko och Saudiarabien att slåss för sitt turneringsliv som bägge inte lyckades med. Det ska till ett mirakel om Marocko ska lyckas ta sig förbi ett gruppspel vilket troligtvis inte kommer att hända.

Portugal – Marocko första rullgardinen dras ner

Då var det dags för bägge Portugal och Marocko att spela sin andra match i turneringen. Redan efter fyra minuter så lägger portugiserna en hörna som kommer till ingen mindre än Christiano Ronaldo som nickar in den i mål och ger Portugal en tidig ledning.

Första halvleken var helt och hållet Portugals och det kändes nästans som de spelade mot ett mål för en stund. Marocko fick till några farliga lägen men som inte ledde till något mål. Iandra halvlek såg det ut som marockanerna hade fått tillbaka sin kämparglöd och bjöd på många anfall mot ett uppenbart stressat Portugal.

Matchen slutade 0-1 till Portugal

Uruguay – Saudiarabien ett bra försök som inte räckte hela vägen

Saudiarabien gjorde en väldigt imponerande match mot det tunga Uruguay efter deras brakförlust mot värdlandet Ryssland. Matchen var kort och gott hela tiden Uruguay’s men det var ett samlat Saudiarabien som bjöd på några överraskningar. I den 23:e minuten så kommer en hörna till Luis Suárez som får vänsterfoten på bollen och faktumet stod klart att Saudiarabien kommer inte att ta sig vidare till slutspel.

Matchen slutade 0-1 till Uruguay

Iran – Spanien fotbollsnationen får sin första vinst i Ryssland

Efter sin oavgjorda match mot Portugal så var spanjorerna riktigt sugna på en vinst och det kunde man känna direkt när det blev avspark. Matchen var helt och hållet Spaniens med några få undantag, bollinnehavet slutade med 78% för Spanien. Iran gjorde en väldigt bra insats i en match som var dömd att förloras från start. I den 54:e minuten så får Diego Costa en pass in i målområdet som han lyckas göra 1-0 på. Iran lyckas få till några farliga målchanser och till och med ett mål som dock blir bortdömt i och med offside.

Matchen slutar 0-1 till Spanien

Morgondagens matcher:

Vi har koll på alla matcher under VM så glöm inte bort att komma tillbaka varje dag för de mest uppdaterade nyheterna.
Imorgon är det dags för Danmark – Australien 14:00 / Frankrike – Peru 17:00 / Argentina – Kroatien 20:00