Englands uppvisningsdag toppades med Kane’s hattrick

Summa Summarum 24 juni VM i Ryssland 2018

Dagens matcher innebar utklassning från Englands sida, ett hattrick, två tabellettor som efter dagens match fortfarande är tabellettor och Polen som fick vika sig för Colombia. Ja vi får verkligen säga att det var en intressant dag där England fick spela ut ordentligt men också en historisk dag som gav Panama glädje i kubik. Fast dom förlorade stort mot England fanns inga gränser för jublet inne på stadion.

England krossade Panama i en storstilad uppvisning

Det var England, England och England i den här matchen och och en storstilad uppvisning i passningar och kontroll och framförallt utdelning vad gäller målen. Harry Kane var inte den enda som steppade fram idag men han var den som gjorde hattrick. Redan vid halvtid var matchresultatet 5-0 och Kane hade presterat två mål redan. Hela första halvleken var en uppvisning och stackars Panama hade fullt jobb med att hänga med och inte tappa bort hela matchen. Andra halvlek började lite lugnare och Kane levererade ytterligare ett mål för att fastställa sitt hattrick vilket nu gör att Kane leder skytteligan i VM.

Felipe Baloy satte sen det historiska målet för Panama det vill säga det första målet i Panama’s historia i VM sammanhang. Trots att Panama låg under visste jublet på Novgorod Stadium inga gränser och tränarstaben i Panama blev fantastiskt glada fast dom låg under med ett ointagligt resultat.

Tabellställningen i grupp G innebär nu att Belgien och England är på samma poäng och är också dom som kommer gå vidare.

Japan – Senegal är fortfarande två tabellettor

En mycket intressant match där Senegal öppnade starkast och stod för första målet i 11:e minuten genom Sadio Mané som tog bollen på en retur där han var perfekt placerad framför målvakten. Japan kvitterade i 34:e minuten genom Takashi Inui där inspelet kom från över halva planen och sen spelades in mot mål. Ett bra skott mot högra delen av målet gjorde att målvakten inte kunde nå bollen. Inui hade också ett bra läge i andra perioden där han stod för ett skott i ribban. Senegal drog ifrån genom Moussa Wague i 71:a minuten men det var inte slut där när Japan sen återigen kvitterade genom Keisuke Honda som står fri framför mål och får en boll rakt mot sig. Honda som också bytts in i matchen i den 72:a minuten gör alltså mål 6 minuter senare i den 78:e minuten.

Ställningen i grupptabellen är oförändrad. Senegal och Japan på plats 1 och två på vardera 4 poäng efter dagens matcher.

Polen – Colombia resulterade i att Polen lämnade VM

En riktigt intressant match som böljat fram och tillbaka där vi tycker att Polen hade kommandot inledningsvis och skapade en del bra chanser. Vartefter tiden gick kom Colombia in i spelet mer och mer och stod sedan för några riktigt farliga anfall. I 40:e minuten gör Yerry Mina 1-0 och det är också halvtidsresultatet. Andra halvlekens början tycker vi går till Colombia som har spelet och Polen får jaga. Många bra chanser presenterades av båda lagen men Colombia har den övervägande pressen och lyckas också lägga in 2-0 i den 70:e minuten genom Radamel Falcao. I 75:e minuten gör sedan Juan Cuadrado 3-0 och trots stora försök för Polen att kämpa och försöka skapa något är det svårt att komma in i spelet igen. Man får några riktigt bra lägen men bollen går inte Polens väg och matchen slutar 3-0 till Colombia. Polen får se sig besegrade och tar sista platsen i grupp H.