Marocko släppte sin slutgiltiga trupp

Marockanska herrlandslaget

Renard har redan tagit ut sin 23-manna trupp och anser den är slutgiltig. Vi får se vad som händer och om laget är så bra att dom kan skrälla i grupp B.

Många andra lag släpper preliminära trupper på ungefär 30 man men Marocko släppte en slutgiltig trupp som man tänker sig på redan 23 man. Man har gått u så tidigt som möjligt med den definitiva truppen, deadline är annars den 4:e juni.

Renard släppte en slutgiltig trupp för Marocko

Tränaren har gjort sitt jobb redan och lagt sin 23-manna trupp till VM i Ryssland 2018 och tanken är att det inte ska bli justeringar. Andra länder provar och justerar men Renard verkar säker på sin sak och kanske har ett bra trimmat och samspelt lag och undviker också spekulationer. Intressant är också att Sofine Boufal inte är med i truppen, kanske har hans bänkning i Southampton kostat honom platsen i landslaget. Istället överraskade Renard med anfallaren Mehdi Carcela som inte var helt tippat.

Skadeläget för Marocko

I dagsläget finns inga direkt skador rapporterade som skulle innebära någon förändring i VM truppen för Marocko.

Hur blir motståndet i grupp B

Renard måste ha en riktigt bra grupp och spelare som står på tå för att klara sig genom stålbadet i grupp B. Här väntar både Spanien och Portugal som nog reserverat plats ett och två i tabellen men Marocko kan också vara skrällen här i gruppen. Det var 20 år sedan man var i VM och man har ett bra lag som kan prestera mycket. Lite otur för dom att dom hamnat i denna tuffa grupp. Lite skrällvarning i alla fall måste vi säga för Marockos del här.

Marocko preliminär trupp

Målvakter: Mounir El Kajoui (Numancia), Yassine Bounou (Girona), Ahmad Reda Tagnaouti (Ittihad Tanger)

Försvbarare: Mehdi Benatia (Juventus), Romain Saiss (Wolves), Manuel Da Costa (Basaksehir), Badr Benoun (Raja Casablanca), Nabil Dirar (Fenerbahce), Achraf Hakimi (Real Madrid), Hamza Mendyl (LOSC)

Mittfältare: M’barek Boussoufa (Al Jazira), Karim El Ahmadi (Feyenoord), Youssef Ait Bennasser (Caen), Sofyan Amrabat (Feyenoord), Younes Belhanda (Galatasaray), Faycal Fajr (Getafe), Amine Harit (Schalke 04)

Anfallare: Khalid Boutaib (Malatyaspor), Aziz Bouhaddouz (Saint Pauli), Ayoub El Kaabi (Renaissance Berkane), Nordin Amrabat (Leganes), Mehdi Carcela (Standard de Liege), Hakim Ziyech (Ajax).