En glädjedag i VM för Sverige

Summa Summarum 18 juni VM i Ryssland 2018

Sverige klarade utmaningen och besegrade Sydkorea, en glädjens dag för alla oss Sverige fans.

Det var vinna eller försvinna för Blågult i matchen mot Sydkorea och vi gjorde det på bästa sätt. Granqvist blev matchhjälte när han slog in 1-0

Sverige levererade när det verkligen gällde

Mexiko’s riktiga skräll mot Tyskland satte fingret på Sverige än mer i gruppen då det inte fanns utrymme för några misstag. Sverige gjorde det – gick in och levererade. Matchen var nog hela tiden till Sveriges fördel då vi hade betydligt mer chanser och många gånger var det rejält nära framför mål men den ville inte riktigt in. I 65:e minuten satta Granqvist bollen i nät efter att domaren utdömt straff och det var ett säkert skott där det inte var någon tveksamhet.

Sverige presterade bra och lyckades vinna mot Sydkorea idag ”med hjälp av en straff” och det var också förväntat att vi skulle vinna den här matchen. Låt jublen försvinna nu i fjärran och fokusera på nästa match som kommer innebära större utmaningar. Här behövs att bollen också går i mål vid dom möjligheter som finns och vi hoppas att man trimmat in målfokuset noggrant tills det är dags för att möta Tyskland den 23:e och Mexiko den 27:e. Såklart är det möjligt att chocka dessa båda lag och det är det vi ska göra! All statistik och highlights hittar du som vanligt direkt på våra matcher på sidan.

Panama stod emot Belgien men det räckte inte hela vägen

Stora skillnader mellan lagen i dagens uppställning och tankarna var nog mer hur många mål som skulle passera målvakten Penedos linje men som vi vet har redan en hel del hänt i VM vad gäller skrällar och första halvlek tycker vi att Panama stod emot riktigt bra trots några felpassar och farliga situationer. Belgien hade det mesta bollinnehavet och stod för dom flesta skotten på mål men Panama gjorde det bra. Man höll ut ända till en bit in andra halvleken innan Mertens gjorde första målet i 47:e minuten. Matchen slutade med 3-0 och då hade domaren delat ut 5 gula kort till Panama och 3 gula till Belgien. Belgien är ett extremt bra lag med väldigt kvalitativa spelare och det ska bli intressant att se hur matchbilden ser ut när vi kommer in i utslagsspelet.

Harry Kane frälste England på övertid

I 11:e minuten kom första målet av Kane mot Tunisien och pressen var stor från England mot motståndarnas mål. Det radades upp chanser och möjligheter men vid halvtidsvilan stod det 1-1 som gjorts av Sassi på straff då Walker fått gult kort för en armbåge mot Tunisiens Youssef. Vartefter minuterna rullade på i andra halvlek kändes det som att ställning skulle bli just 1-1 men i stopptid klev Kane fram igen som nickade in slutresultatet 2-1 till England genom en skarv från Maguire. Kane lyckades alltså med hela två mål i denna inledande match och får ta plats i skytteligans övre del. England presterade bra och hade många möjligheter under matchen men under andra halvlek tycker vi att England kunde varit snabbare och effektivare på planen vilket man får skärpa upp tills man möter Belgien den 28 juni som är en tuff motståndare.

På morgondagens schema kan vi avnjuta tre matcher och bland annat en som innefattar värdlandet Ryssland mot Egypten och det har sagts att Mohamed Salah kommer att vara klar för spel. Att vinna den här matchen är något Ryssland behöver klara av för att komma vidare och detta är också deras bästa chans då kommande match mot Uruguay kommer vara än mer krävande.