Temperaturen på England

Det Engelska fotbollslandslaget kommer inte till VM med lika stora förväntningar.

Premier league är en fotbollsliga som under de två senaste årtiondena varit cementerad bland de tre bästa fotbollsligorna i Europa. Vad man snabbt glömmer bort är att topplagen i Premier league’s startelvor sällan består av många engelsmän trots att det förväntas stordåd av det engelska landslaget när det kommer till VM, främst från engelsmännen själva. 

Snackisen – En förgiftad spion i England

Trots att händelsen inträffade för ett antal månader sedan är det en stor snackis i England. Framförallt för att det handlar om att en ryss har blivit förgiftad av ryska staten i England. Det har ansetts som ett hot mot Storbritannien. Sedan dess har det handlat om politiska spel där diplomater har utvisats hej vilt.

För en månad sedan gick Storbritanniens premiärminister Theresa May ut och sa att ingen från parlamentet eller någon från kungafamiljen kommer besöka VM i Ryssland. Rätt eller fel? Det kan alltid diskuteras, däremot ska fotboll eller sport aldrig handla om politik, utan det ska handla om gemenskapen och alla de positiva känslor som alla fans får ta del av.

Frågetecknet – Allt förutom anfallarna

Engelsmännen brukar ha flera stjärnor i landslaget än vad dem har nu. Hur starkt är egentligen landslaget? Gynnar det landslaget att dem inte har lika stjärnfylld trupp? Troligen är fallet så eftersom pressen inte blir densamma som den brukar. Även fast det engelska folket har extremt höga förväntningar på sitt landslag känns det som första gången på många många år som de inte förväntar sig några medaljer.

Stjärnorna – Stark offensiv med Vardy och Kane

Jamie Vardy och Harry Kane är de två klart lysande stjärnorna i det engelska landslaget. Jamie Vardy har gjort mål i varannan match denna säsong vilket är hans näst bästa säsong i karriären medans Harry Kane har gjort mål i 82% av de matcherna han har spelat. Det är ett urstarkt anfallspar som England ställer upp med i VM.

Utöver Vardy och Kane finns det inte lika många klart lysande stjärnor som man är van att se i det engelska landslaget. Men med dessa två herrar som gillar att göra mål kan det bli ett roligt VM ändå för England om resten av laget får ihop det!

Skadeläget – Än så länge skadefritt

De spelarna som står närmast att komma med till fotbollsvm i Ryssland har än så länge lyckats hålla sig skadefria. Förhoppningsvis håller de sig skadefria till VM också.

Temperaturen – Ljummen som en Shepardpaj

Hur bra det engelska landslaget är i dagsläget känns otroligt osäkert. De kan lika gärna åka ur gruppen som att de skulle kunna gå riktigt långt i turneringen. De har två glödheta anfallare som kan vinna matcher på egen hand. Det troliga lagbygget känns som väldigt solitt där laget får gå framför jaget. Faller alla bitar på plats, bollen studsar deras väg då kan det bli landets bästa världsmästerskap på många många år. Det kan till och med bli en medalj.

Vi kör en klassiker här och helgarderar det hela med att säga att det kan bli fiasko eller succé. Efter VM är slut kan vi alltid komma tillbaka till denna artikel.