Tysklands målvakt Manuel Neuer verkar missa VM

Manuel Neuer

Det finns en överhängande risk att Manuel Neuer missar VM om vi får tro det han säger själv. I och med att speltiden uteblir innan VM är det osannolikt att han kommer att deltaga.

Som det ser ut verkar den tyska målvakten Manuel Neuer missa VM och det kan vara bra för Sverige att slippa honom. Anledningen att Neuer inte deltar är att han inte kommer att spela dom sista matcherna för Bayern München och skulle i så fall komma till VM utan speltid före turneringen. I så fall är enligt honom själv ett deltagande i VM orealistiskt.

Manuel Neuer’s väg tillbaka från skadan

Som vi berättade om tidigare dras Neuerer med en fotskada sedan september 2017 och har jobbat hårt för att bli återställd. I april i år kom nyheten om att Manuel åter var i träning och frågorna hopade sig då om han skulle hinna vara i form till VM startar och den tyska uppladdningen är i full gång. Enligt hans egna uppgifter i en intervju i Kicker sa Neuer:

Det känns bra med det jag gör på träningarna. Min kropp anpassar sig och reagerar bra. Jag fortsätter att ta steg för steg varje dag. Chansen att jag ska spela en VM turnering utan matchträning finns inte.

Nu bekräftas från Bayern München tränaren Jupp Heynckes att Neuer inte kommer att stå i dom avslutande matcherna.

Vem ersätter världens bästa målvakt

Såklart skulle nog Tyskland önska att deras favoritmålvakt skulle vakta buren under VM turneringen och det känns nog som ett avbräck att det troligen inte blir så. Dock ska man veta att Tyskland är ett väldigt kvalitativt lag och att allt inte heller beror på målvakten. Vi är rätt säkra på att Tyskland klarar sig bra med sin andramålvakt också, eller kanske snarare lika bra än osäkerheten med Neuer’s skada.

Frågan är nu vad som händer med laguttagningen och vem som kommer vara första målvakt i den tyska buren. I listan finns i alla fall Bernd Leno och Marc-Andre Ter Stegen eller har den tyska tränaren Joachim Löw några andra planer. Snart får vi veta för landslagstruppen kommer presenteras den 15 maj.