Läs Argentinas raggningsmanual till VM för spelarna

De argentinska spelarna ska inte bara vara bra på fotboll, de ska också veta hur man raggar på rätt sätt på dom ryska kvinnorna för att lyckas i Ryssland.

Argentina är på väg till VM och är en av favoriterna att ta en medalj. Förra VM lyckades dom med en 2:a plats men det är inte bara på planen dem ska uträtta stordåd om man nu ska tolka det Argentinska fotbolls förbundets utbildningsmaterial som blev viralt under gårdagen.

Raggningstips i utbildningsmaterialet för dom argentiska fotbolls spelarna

Utbildningen som hölls av det Argentiska fotbolls förbundet inför VM i Ryssland innehöll ett kapitel om hur man raggar på ryska kvinnor och vad dom tycker om. Utbildningen hölls för spelare, tränare, ledare och reportrar.

Under utbildningen uppfattade förbundet att dom här delarna inte var så “lämpliga” och rev ur alla sidorna i just det kapitlet – men en journalist, Nacho Catullo förstod vad som var på gång och hann ta en oförändrad kopia av materialet som sedan publicerades.

Vad kan läsas i texten om utbildningen

I texten får man tips om vad ryska kvinnor tycker om i en punktlista. Man kan bland annat läsa att dom tycker om när männen har bra hygien, luktar gott och är välklädda. Dom vill inte heller känna sig objektifierade. Eftersom dom ryska kvinnorna är så vackra är det många som helt enkelt vill ha sex med dom men kvinnorna vill också känna sig viktiga och unika. Förutom detta hatar dom ryska kvinnorna också tråkiga män. Man kan också utläsa att ryska kvinnor tycker om män som tar initiativ.

Det argentiska fotbollsförbundet backar

En pressrelease har gått ut där det argentinska fotbollsförbundet på sin sida backar från utbildningsmaterial och skriver att det är ett misstag och att man ska gå till botten med hur det kunde tryckas och att det inte är något man står för. Utdrag ur texten visar att det var ett misstag och att misstaget har överskuggat utbildningsverksamheten hos förbundet samt att man uttrycker sina djupaste ursäkter till dem som drabbats av publikationen och att den på intet sätt återspeglar det argentinska fotbollsförbundet.

Texten i sin helhet finns publicerad på det argentiska fotbollsförbundets hemsida.

Kommentar

För dig som funderar på materialet: Genom åren har det varit olika skandaler kring FIFA och fotbollsarrangemangen och det kommer säkert fler. Viktigt att veta är att vi ställer oss inte på något sätt bakom informationen i artiklarna eller vad respektive land eller fotbollsförbund genomdriver eller vad som blir publikt. Såklart tar vi avstånd och ställer oss inte på något sätt bakom informationen i denna argentinska manual. Artikeln är endast informativ.