Argentinas tränare anklagas för sexuellt ofredande

Det argentiska landslagets förbundskapten och tränare Jorge Sampaoli anklagas genom en journalist för sexuellt ofredande

Några dagar före den första matchen för Argentina anklagas nu Jorge Sampaoli av en journalist för att ha sexuellt ofredat en kock på landslagets träningsläger. Jorge och förbundet avvisar anklagelserna.

Dagarna före VM kom uppgifter att Argentinas tränare anklagas för sexuellt ofredande

Enligt uppgifter i media anklagas nu Argentinas tränare och förbundskapten Jorge Sampaoli för sexuellt ofredande vilket ska ha ägt rum på Argentinas träningsläger utanför Buenos Aires.

Jorge ska ha förgripit sig på en kock under landslagets träningsläger. Uppgifter gör gällande att det argentinska fotbollsförbundet ska ha försökt muta kvinnan att för att uppgifterna inte ska komma ut, dock har flera andra personer sagt att det har hänt. Uppgifterna kommer från journalisten Gabriel Anelo som först exponerade detta i en lokal radiosändning. Enligt tidningen Clarin så har inte någon polisanmälan lämnats in av kvinnan.

Jorge och det argentinska fotbollsförbundet avfärdar anklagelserna som helt osanna och påhittade och spelarna har blivit irriterade av påhoppet. Förbundet har kopplat in sina advokater i ärendet och vi lär väl få återkomma i ärendet när mer information finns tillgänglig om var som egentligen hänt. En viktig pusselbit i form av polisanmälan saknas.

Kan Argentinas uppladdning inför VM starten skadas

Dåliga och allvarliga nyheter som kan få konsekvenser kan störa Argentinas uppladdning. Hur hög sanningshalten i anklagelserna egentligen är lär vi få återkomma till men rent generellt har inte uppladdningen gått på räls för Argentina då negativa nyheter som denna sprids samt att planerade träningsmatcher har tvingats ställas in. Argentina spelar sin första match mot Island den 16:e juni.