Argentina utklassade av Kroatien och öppnar för Island

Summa Summarum 21 juni VM i Ryssland 2018

Det är verkligen spännande matcher i gruppspelsomgången där fler och fler lag inte kommer vidare från gruppspelet.

Gruppspelen levererar nu intressanta matcher där lagen gör sitt yttersta för att ta sig vidare och för några slutar deltagandet i VM i denna omgång. Gruppspelstabellernas sammanställning talar sitt tydliga språk och för en del hänger allt på en mycket skör tråd.

Danmark – Australien en bra match med en omdiskuterad straff

Danmark tog kommandot snabbt i matchen och nätade 1-0 redan i 7:e minuten. Nåt vi kallar en drömöppning av Eriksen som kommer rakt fram mot mål vid ett inspel. Danmark har sen matchen i alla fram till 25:e minuten då Australien började få ihop spelet lite mer. Fram tills dess såg det riktigt mörkt ut för Australien och det kändes nog inte så bra eftersom Australien i stort sett var tvungna att lämna planen med en vinst för att gå vidare i gruppen. Man får i alla fall ihop spelet och får även en straff efter Poulsen fått bollen på handen och det döms straff. Jedinak slår in den stabilt in och det är kvitterat. Straffen var redan vid avblåsning diskuterat i medierna om det var korrekt att döma straff. Poulsen’s hands var oavsiktlig och det finns ju regler för vad som gäller kring just denna typ av bedömningar, men efter VAR granskningen står beslutet ändå fast.

Andra halvlek tycker vi att Australien har och lägger fram möjlighet efter möjlighet framför Danmark’s mål på det ena sättet efter det andra. Det är väldigt nära att Australien får till ett ledningsmål. Matchen slutar oavgjort 1-1 och sammanfattningsvis är det en bra match utan en massaonödiga skadeskådespel vilket gör att man verkligen kan se riktig fotboll.

För Australiens del väntar nu Peru den 26 juni vilket är en motståndare i klass med Danmark.

I matchen Frankrike – Peru blev Mbappé den yngsta spelaren som gjort mål i VM

Faktiskt förvånade Frankrike’s spel oss, vi tycker dom borde vara betydligt bättre och stabilare i detta VM och dom har inte imponerat i någon av matcherna hittills. Dock har dom levererat om vi ser det på poäng och vinst. Turneringen blir tajtare och svårare och vi tror att om spelet fortsätter på detta sätt kommer inte Frankrike bli långvariga. Tänk er en match mellan Spanien och Frankrike – ganska tydligt vad som kommer hända. Dom kan om dom vill men det är tveksamt om det kommer fungera framöver. Oavsett det så satte Kylian Mbappé bollen i nät i 34:e minuten genom en framspelning av Olivier Giroud som vidare träffade en back och sen då Mbappé. Det var också ett resultat som stod sig matchen ut.

För Peru gick det alltså inte vägen alls i detta VM och nu är resan slut. Spelet var inte dåligt men det räckte inte hela vägen. I ett gruppspel fungerar inte två förluster. Hur sista matchen blir för Peru är relativt onintressant men kan bli väldigt intressant för Australien såklart. För Peru’s del var det nog en efterlängtad återkomst till VM då det var hela 36 år sedan. De fyra gånger man varit med i VM har man åkt ur i gruppspelet förutom en gång, 1970 då man nådde kvartsfinal. Detta år blev det alltså återigen respass från gruppspelet.

Argentina – Kroatien får räknas som en skräll

Argentina får se sig besegrade av Kroatien vilka nu är klara för åttondelsfinal med 6 poäng i tabellen och det kan bara bli mer poäng för Kroatien. Vi tycker det är en skräll då man också vinner med 3-0 mot Argentina. Målgörare för Kroatien var Ante Rebic, Luka Modric samt Ivan Rakitic. För Argentina är det ett tveksamt läge då man endast har ett poäng i gruppen vilket gör att man kommer få en del problem att ta sig vidare. Nu blir det lite beroende på matchernas utgång för Island, dels mot Nigeria och sen mot Kroatien. Alla förstår ju att det här blir svårt, kanske är det läge att redan nu beställa respassen… Argentinas insats har varit allt emot vad som förväntades då dom var ett av dom lag som var favoriter att ta sig långt. I VM 2014 intog dom 2:a platsen och det var inte sedan 2002 man åkte ur i gruppspelet. Frågan är hur bra Argentina har varit egentligen då dom också hade en lite knackig resa i kvalspelet och fick ta en extra runda till play-off mot Grekland och sen knep den sista platsen. Kanske kan vara en indikation på att laget egentligen inte hade möjligheten att leverera ordentligt.

Nu öppnas i alla fall dörrarna för Island som har en grym möjlighet att ta sig vidare till åttondelsfinal, vi tror också att man kommer att ta den chansen ordentligt.

Kolla in morgondagens matcher

Du hittar all info om dagens aktuella matcher på vår sida med statistik och information.

Imorgon får vi nöjet att se Brasilien – Costa Rica, Nigeria – Island och Serbien – Schweiz