Första förlusten för värdnationen Ryssland

Ja det här var en dag med mycket underhållning av olika slag och matcher som tippats på förhand och som inte gått in. Även Ronaldo fick känna på hur det var att inte sätta en straff och det var nära rött kort för honom efter VAR granskning.

Saudiarabien tog hem matchen mot Egypten

Det blev Saudiarabien som fick sista sparken i matchen och också den som gav det sista målet och vinsten 2-1. Saudiarabien var det bästa laget på planen och hade bra bollinnehav men fick inte till det i slutfasen. Vid dom tillfällena var Egypten snabba och kontrade men inte heller dom fick till det fast det var farliga situationer vid flera tillfällen. Mohamed Salah var dock den som nätade i 22:a minuten med en lobb över målvakten då han fick bollen framspelad från andra delen av planen. Salah hade dock flera farliga lägen i matchen som dock inte gav utdelning.

Salman Al-Faraj blev tilldömd en straff i 45:e minuten efter videogranskning som han också satte och det var kvitterat. Innan matchen gick mot dom sista minuterna fanns flera riktigt bra lägen där målvakten El-Hadary räddade en nick och även Mahmoud Kahraba i Egypten hade ett superläge men skottet blev rakt mot målvakten istället.

Sista målet stod alltså Egypten för genom Salem Al-Dossari som sköt bollen precis förbi målvakten och där den sedan smet in vid den bortre stolpen, målet kom när klockan var på övertid, +4:40.

Tabellmässigt blir Egypten utan poäng i detta VM då dom spelat tre matcher och förlorat tre. Mållösa har dom inte varit men i tabell spelet räknas vinster eller oavgjort och det klarade inte Egypten av denna gång.

I gruppens andra match slog Uruguay värdnationen Ryssland i en rak gruppfinal.

Värdnationen Ryssland har gått som tåget det här VM och vunnit bägge matcherna tidigare men idag så mötte dem ett lok. Loket var ingen mindre än fotbolls giganterna Uruguay. Matchen börjar redan i 9:e minuten när mittfältaren Yury Gazinsky drar på sig ett gult kort och det blir frispark för Uruguay, en frispark som skulle få Luis Suárez att visa vilken duktig spelare han egentligen är. En klockren frispark som går in lågt i det högra hörnet bakom Ryssland målvakt.

Matchen var nu igång och Ryssland som VM värd fick känna på sitt första bakslag i turneringen. Det andra bakslaget som även sänkte ryssarna totalt kom i den 23:e minuten när Diego Laxalt får en retur på en hörna som han dammar på långt utanför målområdet rakt in i Denis Tjerysjev ben och bollen styr in i mål. Väldigt olyckligt för Ryssland och inte minst för Denis Tjerysjev som fick göra sitt första mål i turneringen men tyvärr i fel kasse.

Efter det andra målet så såg det enormt tungt ut för ryssarna som desperat försökte rädda situationen utan någon större lycka. I den 90:e minuten så fick Edinson Cavani tag på bollen efter en hörna och dammar in 3-0 till Uruguay och det är det sista som händer i matchen. Matchen slutar 3-0 till Uruguay

Spanien mötte Marocko som inte hade nåt att spela om men vilken match

En intressant början på spelet då Marocko tog ledningen i 14:e minuten genom Khalid Boutaib som tog bollen av Iniesta och löpte på och nätade.

Glädjen varade dock inte så länge då Isco genom ett framspel av Iniesta kvitterade i 19:e minuten till 1-1 vilket stod sig till halvlekens slut. Innan halvleken tog slut fanns ett antal bra lägen men som ingen riktigt hann sätta foten på. Nämnvärt är att Marocko under första halvleken dragit på sig 4 gula kort.

När andra halvlek drar igång är Marocko heta och det matas på med möjligheter.  Nordin Amrabat får en chans men bollen tar i ribban, Isco nickar in men bollen tas bort av en försvarare. Youssef En-Nesyri sätter sen 2-1 på en hörna men det är inte slut där, Iago Aspas sätter ett mål på en frispark in mot mål och klackar snyggt in den. Dock vinkar linjedomaren och det blir VAR granskningen men målet godtas och matchen slutar 2-2.

Gruppmässigt går Spanien och Portugal nu vidare och Iran och Marocko får lämna. Spanien kommer nu ställas mot Ryssland i utslagsspelet.

Iran gav Portugal en riktig resa i en spännande match

Iran mötte Portugal i en vinna eller försvinna match för dem bägge. Iran som var en klar underdog i mötet bjöd på en riktigt bra match och skapade många lägen som de kunde avancerat ur gruppen på. Portugal visste med sig att de bara behövde spela oavgjort i matchen för att ta sig vidare från ett gruppspel och höll i bollen mycket för att försöka kontrollera spelet, vilket de också gjorde mestadels av matchen.

Efter 45 minuter så gör Ricardo Quaresma ett mål för Portugal och portugiserna har verkligen ett stadigt grepp om slutspelsplatsen. Ronaldo får en straff i inledningen av den andra perioden då han fällts i straffområdet. Ali Beiranvand räddade straffen som slogs av Ronaldo vilket nog gjorde att Iran hade fortsatta förhoppningar och kunde hålla farten uppe. Så kommer det även hålla sig för resten av matchen tills den 90:e minuten när det blir straff för Iran. Karim Ansarifard kliver upp för att lägga straffen och det blir 1-1 till Iran. Mer än så hann det inte hända i matchen och iranierna får packa väskorna för att ta sig hem. Det var otroligt sorgsna miner bland spelare och fans på arenan och många hade stora förhoppningar på att Iran skulle ta det sista halmstrået att ta sig vidare från gruppspelet. Matchen slutar 1-1

Portugal som kommer tvåa i gruppen ställs nu mot Uruguay i åttondelsfinal, ett riktigt intressant möte som vi kommer ser fram emot att följa.