En dag med bra försök men som inte nådde hela vägen

Summa Summarum 23 juni VM i Ryssland 2018

En match som Sverige verkligen hade behövt vinna eller iallafall spelat oavgjort för att få en större chans till slutspel. Matchen började bra med ett mål i världsklass från Ola Toivonen som höll Sverige hela vägen till den 95:e minuten.

Belgien – Tunisien elden som slocknade

Efter bara fem minuter så slog bomben ned för Tunisien och Belgien får en straff. Eden Hazard som även fick tacklingen lägger straffen som seglar rätt in i mål och belgarna tar en tidig ledning. Tunisien bjuder på en bra första halvlek och skapar många bra lägen emot det starka laget Belgien. Efter sexton minuter så får Romelu Lukaku en klockren pass ifrån Dries Mertens och det blir 2-0 till belgarna och vinstens sötma börjar sprida sig i det Belgiska landslaget men den sötman håller inte länge för i den artonde minuten så reducerar Dylan Bronn till 2-1 för Tunisien som fortfarande håller sig vid liv.

I den andra halvleken så brister det för Tunisien som inte orkar hålla samma tempo som Belgien och redan i den 45:e minuten så dundrar Romelu Lukaku in sitt andra mål i matchen till 3-1. Efter det så går det bara rakt utför för tunisierna och det börjar bokstavligt talat regna mål för Belgien. 51′ minuten så gör Eden Hazard sitt andra mål i matchen och det står 4-1. 90′ minuten så gör Michy Batshuayi sitt första mål i match till 5-1.

Matchen slutar 5-2 till Belgien

Sydkorea – Mexiko blixtsnabba kontringar och ett bra försvar

Matchen mellan Sydkorea och Mexiko förväntades vara en solklar vinst för mexikanerna som gjorde en riktigt skräll när de besegrade Tyskland i premiärmatchen. Det var dock ingen solklar vinst som landslaget Mexiko fick, koreanerna gjorde en riktigt bra insatts och skapade många anfall och var blixtsnabba i sina kontringar. Straffar verkar vara ett genomgående tema i fotbolls VM 2018 i Ryssland och den här matchen var inget undantag, efter 26 minuter så fick Mexiko en straff som forwarden Carlos Vela trycker rakt in mot en chanslös Cho Hyun-woo och det blir 1-0 till Mexiko.

Ett uppenbart irriterat Sydkorea spelade ett väldigt fysiskt spel och drar på sig hela fyra gula kort i matchen och det gynnar ingen annan än Mexiko. Andra målet kommer i 66′ minuten och även det är mexikos, Javier Hernández med smeknamnet Chicharito smeker in den och det står 2-0 till mexikanerna.

Sydkorea får ett ”tröst” mål i den 90′ minuten när Son Heung-min trycker in en riktigt känga och får en reducering men närmare än så kommer inte sydkoreanerna och domaren blåser för sista gången i matchen.

Matchen slutar 2-1 till Mexiko

Sverige – Tyskland ett mål i världsklass som inte nådde hela vägen

I dagens match så var det lite vinna eller försvinna för Sverige när de mötte de regerande mästarna. Matchen börjar vid 12′ minuter när Sverige får en pass till Marcus Berg som han tar med sig in i det tyska anfallsområdet och blir tacklad. Det borde vara en solklar straff men som VAR domarna verkar ha missat helt och hållet. Efter det så lägger tyskarna väldigt mycket press på det svenska landslaget och det kan man även se på bollinnehavet i matchen 75% Tyskland  och 25% Sverige. Trotts det lyckas Ola Toivonen i en två mot en situation lobba in bollen vackert över den tyska målvakten Manuel Neuer och Sverige gör det första målet i matchen och leder över de regerande världsmästarna.

Matchen går vidare till andra halvlek med en 1-0 ledning till Sverige fortfarande. Tyskland verkar ha lyckas samla sig rejält i halvtiden och kommer ut på tårna medans svenskarna står på hälarna med en ledning till andra halvlek. I den 53′ minuten så lyckas Marco Reus reducera för Tyskland och det står 1-1. Pressen fortsätter ifrån Tyskland med några vassa lägen från Sverige men utan lycka. Katastrofen blir ett faktum när Jimmy Durmaz gör en riktigt blunder utanför eget målområde och drar på sig en frispark för tyskarna i den 93′ minuten.

Tyskland gör frispark i världsklass och det blir 2-1 det var det sista som hände i matchen och det kommer bli riktigt svårt för Sverige att ta sig vidare till ett slutspel. Det finns en chans även om den är minimal, konstigare saker har hänt i mästerskapssammanhang så vi får leva på hoppet helt enkelt.

Matchen slutade 2-1 till Tyskland