Temperaturen på Costa Rica

Costa Rica publik

Costa Rica kommer ha ett tufft VM där vi inte tror att dom kommer kunna upprepa bedriften från 2014 att ta sig till en kvartsfinal. Här tar det snarare slut redan i gruppspelet.

Costa Rica – laget som lämnade över ett respass till Sverige i VM 1990 då dom vann med 2-1. I senaste VM 2014 lyckade dom ta sig till kvartsfinal. Hur vassa är dom och hur stor chans har dom att ta sig vidare från gruppspelet.

Snackisen – kommer några av dom yngre spelarna vara med i VM laget

Tränaren Oscar Ramirez behöver få in yngre spelare i laget som också kan ta vid och utveckla laget vidare. Förhoppningen var att spelare som Randall Leal, Jimmy Marin och Gerson Torres kunde vara tänkbara just för detta. Dom är alla omkring 20 år och skulle kunna ta steget upp men det verkar inte finnas några tendenser till att så skulle vara fallet.

Frågetecknet – kommer Costa Rica kunna upprepa sin VM form från 2014

Costa Rica lyckade i senaste VM ta sig till en kvartsfinal men resan slutade där mot Nederländerna som till slut vann på straffar. Kvalspelet det året gick på räls och man byggde upp det positiva spelet hela vägen fram till VM för att sen maximera det. Inför detta VM har man inte briljerat i vänskapsmatcherna, man vann mot Skottland och förlorade mot Tunisien. Tre matcher är kvar och det är mot Nordirland, England och Belgien.

Stjärnorna – räcker spelarna verkligen till

2016 slutade en stöttepelare nämligen Alvaro Saborio som varit stark i laget. Alvaro missade VM 2014 på grund av skada men beslutade sig sedan att alltså sluta år 2016. Dom tunga spelarna Joel Campbell, Keylor Navas och Bryan Ruiz som kan prestera en hel del i vanliga fall är lite vingklippta eftersom endast en av dem spelar fulltid i dagsläget och två av dom kämpar med skador som gör att dom inte haft tillräckligt med speltid.

Nu finns ju många som deltog i VM 2014 och dom kommer såklart att kunna leverera och stå emot och bilda en stabil plattform i laget. Vi tänker på Yeltsin Tejeda, Giancarlo Gonzalez, Celso Borges, Christian Bolanos, Oscar Duarte och Marcos Urena.

Dock känns det som att laget är lite “tunt” om vi får uttrycka det så. Inget har heller hörts än om yngre spelare ska få chansen – och finns tiden i så fall.

Skadeläget – inga direkta skador rapporterade

Några av spelarna är skadade och är tillbaka i sina respektive lag men har ännu inte full speltid.

Temperaturen – Costa Rica känns lite kylskåpskalla

Vi tror det blir ganska kallt kring Costa Rica, även om man presterat bra vid senaste VM blir det svårt att prestera samma bedrift igen. En del skador på några tunga namn gör att osäkerheten blir stor hur starkt laget egentligen är. Man har heller inte fyllt på med unga spelare i den omfattning man kanske borde. Ett stort ansvar ligger på målvakten Keylor Navas som kommer få arbeta hårt om inte laget räcker till. Grupp D är också en tuff grupp med Brasilien, Schweiz och Serbien vilket gör att det kommer bli svårt att plocka några poäng.