Temperaturen på Brasilien

Brasilien Fotbolls VM 2018

Blir det en fotbollsfest utan dess like när Brasilien kommer avancera genom utslagsspelet i VM i Ryssland 2018 mot en finalplats. Det känns som att Brasilien är en stark kandidat till en finalplats.

En svajig inledning i kvalet av Brasilien, laget som inte missat ett enda VM men nu var dom illa ute. Efter en tredjedel av kvalspelet var dom på sjätte plats. Tränarbytet gjorde att man istället maxade insatsen och efter halva kvalspelet var man nu på första plats och den släppte man inte. Brasilien var återigen i VM och konstigt vor det annars…

Snackisen – Är Neymar’s fot återställd och håller huvudet

Ingen har väl missat att Neymar blev skadad men har nån det så kan ni läsa om Neymars skada i vår nyhet här. Frågan är nu om han kommer vara helt återställd tills det är dags för VM starten. Det sägs så men man vill ju inte fresta på foten i onödan innan det verkligen gäller så vi tror att det inte kommer visa sig förrän det närmar sig VM start. Uppgifter lär säga att Neymar följer den rehabiliteringskurva som man förväntar sig och att inget oförutsett har inträffat i läkningsprocessen. Det är ju ändå världens dyraste fot.

Frågan är då om huvudet håller. Neymar och hans temperament är ju något som kan ställa till det, en utvisad Neymar är ingen resurs i laget. I matchen mot Ecuador tappade han kontrollen och drog på sig gult kort och blev avstängd fyra matcher. När pressen blir hård kan det bli extra jobbigt för Neymar och det är viktigt att han håller irritationsnivån låg.

Frågetecknet – fungerar defensiven och kan täppa till

Det är verkligen ingen överdrift att vi talar om världslaget Brasilien här och dom extremt kvalificerade spelarna som kommer mata på framåt och skapa fantastisk fotboll. Konkurrenterna tittar dock på vad som är Brasiliens svaga punkt och en sådan är det defensiva spelet. Kikar vi på backspelet så finns det möjligheter att ta sig förbi backarna Alves och Vieira. Båda är väldigt snabba och attackerande men inte bäst vad gäller just defensiven. Vi får se om det kommer sådana lägen i matcherna där man tydligt kan se det.

Stjärnorna – spjutspetsarna kommer leverera kvalitativa målchanser

Neymar, Jesus, Taison och Firmino kommer stå redo att skapa lägen på allt som är möjligt och omvandla uppspel till vassa målchanser. Är nog ingen som kan säga emot att det här är extremt kvalificerade spelare som kan skapa guld av grus.

Bakom sig har dom mittfältarna Augusto, Costa, Couthino och Willian med flera som skapar möjligheter framåt.

Längst ner hittar vi Alisson Becker som stolpväktare, något han är riktigt bra på.

Inom kort kommer laguppställningen och då får vi se hur den brasilianska tränaren Tite har format laget.

Skadeläget – Neymar har fotskada

Neymar skadade sin fot och blev utburen på bår i mötet med Marresille i slutet av februari. Han ska vara återställd i maj månad. Läs hela artikeln här.

Temperaturen – Hett och hetsigt

Brasilien är heta. Och dom är även hetsiga så hett och hetsigt passar bra. I vänskapsmatcherna har dom presterat bra där dom vann med 3-0 över Ryssland och med 1-0 över Tyskland. I kvalet vände dom hela tabellen när dom var låååångt ner och visade hur det skulle gå till och sen var första platsen som sig bör deras igen. Man vill och man levererar. Får man vara skadefri när VM startar och man håller koll på temperamentet så ser vi världens bästa fotbollslag här, om det blir det i år återstår att se men tittar man historiskt så är det så. Det är hög sannolikhet att vi får se Brasilien i en final i VM i Ryssland 2018.