Temperaturen på Belgien

Det Belgiska fotbollslandslaget tillhör en av förhandsfavoriterna att vinna mästerskapet. Ska talangerna få till det?

Det Belgiska fotbollslandslaget kommer till fotbollsvm som en av de största medaljfavoriterna. Är det nu det talangfulla landslaget äntligen skall ta det där steget och slåss om de åtråvärda medaljerna. Ett misslyckat VM skulle få  en hel fotbollsvärld att ifrågasätta moralen hos landets fotbollsspelare. Det är lite nu eller aldrig som gäller även fast det kanske inte är hela sanningen.

Snackisen – Är det i detta mästerskap som det händer

Landslaget tillhör utan tvekan en av de bästa landslagen i världen. De har ett extremt talangfullt landslag som har varit omtalat de senaste åren. Det alla förväntar sig är att de ska få det stora genombrottet i ett mästerskap. Många menar även att det ska hända i detta VM annars kommer det aldrig hända. Landslaget är fortfarande extremt ungt där nästan hela laget består av fotbollsspelare som är under 30 år, där de största stjärnorna bara är i mitten av sin karriär. Klart att de kommer få fler chanser att visa upp sina kvaliteter.

Frågetecknet – Det taktiska systemet

Belgarna är ett landslag som har enorma kvalitéer, främst när det kommer till det offensiva spelet. Belgien förlitar sig alldeles för mycket på sin talang där problemet för dem uppkommer när det möter ett annat bollstarkt lag, då vet inte alla de offensiva spelarna vart dem skall ta vägen, det blir röra. Detta är något som de måste få bukt med inför VM annars kommer de klassiska stornationerna att dominera spelet.

Den stora frågan är om de kommer hinna få ihop det till VM? Möjligen har de ett par träningsmatcher på sig för att få ihop det taktiska systemet. Däremot är frågan om tränaren vill ha det så. Allt pekar mot att han inte vill det.

Stjärnorna – Ett landslag fyllt med talang

Tänk själv att få ha dessa sju spelare i Sverige: Thomas Vermaelen, Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Kevin De Bruyne, Marouane Fellaini, Romelu Lukaku och Eden Hazard. Visst hade det varit helt galet? Förutom dessa sju stjärnspelare har de en drös till som har framträdande roller i de stora europiska ligorna.

Stjärnbrist är helt klart inget som saknas för landslaget och det fantastiska med detta är också att alla dessa storstjärnor spelar för varandra vilket gör Belgien till ett sådant farligt landslag som dem är.

Skadeläget – Fellaini var skadad men nu är han tillbaka

Fellaini åkte på en skada för ett halvår sedan som många oroade sig för men det visade sig vara en lättare skada där han nu är tillbaka i spel. Utöver det finns det inga skador för belgarna att oroa sig över.

Temperaturen – Ett glödhett landslag med en sval bris

Det belgiska landslaget är så pass bra att de skulle kunna vinna hela VM, de kan vinna mot vilket landslag som helst i turneringen. Det enda som gör att deras temperatur sjunker är deras taktiska brister. Det är ett problem som de själva har skapat på grund av att de förlitar sig på sin talang alldeles för mycket!