Senegal presenterar sin VM trupp

Det blir intressant att se hur Senegal kommer att prestera i sin grupp, man är defintivt det svajigaste laget och har man en bra dag kommer man säkert kunna leverera.

Senegal gör som Marocko och släppte också vad som är tänkt som en slutgiltig trupp till VM. Här har Aliou Cisse redan tänkt klart och förberett sig på att detta är dom spelare som finns tillgängliga.

Räcker stjärnorna till i Senegal för att ta sig vidare

Sadio Mane är landslaget kapten och hade nyligen en liten skada men beräknas vara återställd inom kort. Dagligdags spelar han i Liverpool och är ett otroligt starkt kort i Senegals spel. Kalidou Koulibaly är en stor stjärna och kommer trygga försvarsspelet. Dom två spelarna är några av dom bästa afrikanska spelarna i Europa.

Skadeläget för Senegal

I dagsläget är det Sadio Mane som har en mindre skada och den ska vara läkt till VM starten. Annars finns inga skador kring truppen som är värda att nämna.

Hur blir motståndet i grupp H

Det är svårtippat i den här gruppen och det kan gå lite hur som helst och Senegal har en bra chans. Polen är väl favoriterna i gruppen och sen handlar det om hur man klarar sig mot Colombia och Japan. Senegal är väl det mest svajiga laget i den här gruppen och kan spela ut flera riktigt bra lag om allting står rätt till och spelarna har en bra dag. Dom kan lika gärna vinna gruppen som att ta noll poäng. Bra förutsättningar har man om man har ett bra lag och Senegal har nog ett ganska vasst lag om man inte råkar ut för några skador på vägen som kan ställa till det.

Senegal preliminär trupp

Målvakter: Khadim Ndiaye (Horoya AC), Abdoulaye Diallo (Rennes), Alfred Gomis (Torino)

Försvarare: Kara Mbodji (Anderlecht), Kalidou Koulibaly (Napoli), Moussa Wague (Eupen), Saliou Ciss (Angers), Youssouf Sabaly (Bordeaux), Lamine Gassama (Alanyaspor), Armand Traore (Nottingham Forest), Salif Sane (Hannover 96)

Mittfältare: Pape Alioune Ndiaye (Stoke), Idrissa Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (West Ham), Cheikh N’Doye (Birmingham)

Anfallare: Sadio Mane (Liverpool), Diao Balde Keita (Monaco), Ismaila Sarr (Rennes), Diafra Sakho (Rennes), Moussa Konate (Amiens), Mame Biram Diouf (Stoke), Mbaye Niang (AC Milan)