Sveriges förutsättningar till att gå vidare från gruppspelet

Hur man än vrider och vänder på dagens match ska vi vara extremt imponerande över hur det svenska landslaget spelade. Det hör inte till vanligheterna att man leder med 1-0 efter första halvlek samt att man har 1-1 på stopptid. Att det till slut blev en förlust är olyckligt. Trots förlusten idag har vi möjligheter att gå vidare från gruppspelet, det är bara bryta ihop och komma tillbaka.

Hur Sverige tar sig vidare från gruppspelet i sista spelomgången

Det svenska landslaget har en solklar uppgift framför sig där bara en seger räknas, de har allt i egna händer, vilket är en ganska trevlig uppgift i och med att de inte behöver förlita sig på någon motståndare. Det finns en antal scenarion som kan hända på lördag när VM sista gruppspelsmatchen spelas. Den roligaste skulle ändå vara om Sverige vinner med 1-0 och Tyskland vinner med 1-0. Det skulle innebära att Sverige, Mexiko och Tyskland slutar på sex poäng där de båda har 3-2 i målskillnad. Det skulle innebära att alla de tre lagens möte mot Sydkorea stryks och där Mexiko går miste om två mål i sin målskillnad i och med att de vann med 2-1 och då skulle Sverige och Tyskland ta sig vidare från gruppen.

Skulle Sverige och Tyskland förlora finns det chans för Sydkorea att gå vidare från gruppspelet, det betyder att Sydkorea inte är helt borträknade och har därför mycket att spela om i sista matchen.

Kort och gott, det spelar ingen roll hur det går i tysklandsmatchen om Sverige vinner mot Mexiko. Skulle Tyskland vinna med 15-0 så kommer Sverige trots det gå vidare medans Mexikos skulle missa slutspelet.

Sammanfattning:

  • Den 27 juni 16.00 spelar Sydkorea – Tyskland och Mexiko – Sverige.

Om två eller fler lag slutar på samma poäng avgör:

1. Målskillnad (alla gruppspelsmatcher).

2. Antal gjorda mål (alla gruppspelsmatcher).

Om två eller fler lag fortfarande är lika efter ovanstående avgör:

1. Poäng i inbördes möten mellan de inblandade lagen.

2. Målskillnad i inbördes möten mellan de inblandade lagen.

3. Antal gjorda mål i inbördes möten mellan de inblandade målen.

4. Fair play-poäng (minuspoäng för gula och röda kort)

5. Lottdragning.