Styrkedemonstration av värdlandet Ryssland

Summa Summarum 19 juni VM i Ryssland 2018

Dagen då Ryssland återigen imponerade och tog då Cheryshev tog sig till skytteligans topp där han får husera tillsammans med Ronaldo, båda har hittills gjort 3 mål var i VM.

Idag den 19 juni avslutades gruppspelsomgång ett samt att gruppspelsomgång två påbörjades där Ryssland skulle bevisa att matchen mot Saudiarabien inte bara var en tillfällighet, Mohamed Salah gjorde VM-debut efter sin skada som han drog på sig i Champions League finalen samt att världsdelen Afrika’s största VM-hopp efter Egypten gjorde entré i turneringen. På förhand tippade många på att det skulle tillknäppta matcher med lite mål, ack så fel alla experter hade!

Colombia – Japan 87 minuter med enbart 21 spelare på plan

Colombia är ett landslag som många anser ha en stor skrällchans i VM där förväntningarna från colombianerna är enorma. Japanerna fick en drömöppning på matchen där Carlos Sanchez i Colombia drog på sig ett rött kort redan i 3:de minuten vilket också resulterade i en straff. Straffen slogs ironiskt nog 3 minuter efter kortet hade delats ut där Shinji Kagawa enkelt prickade in bollen. Första halvlek böljade fram och tillbaka där det inte var så märkbart att Colombia hade en spelare mindre. I 39:de minuten lyckades Colombia kvittera till 1-1 genom Juan Quintero. Första halvlek slutade 1-1.

I andra halvlek fortsatt matchen vara jämn med en smula övertag från Japan. Frågan alla funderade över var om Colombia skulle orka hålla emot hela matchen med en mindre spelare på plan. I 73:e minuten gjorde Yuya Osako 2-1 till Japan. 2-1 var ett resultat som stod sig hela vägen. På förhand var det inte många som hade tippat Japan som vinnare så detta måste ses lite som en skräll. Självklart kunde starten för Colombia varit bättre.

Polen – Sengal Afrikas stora hopp dansade hem tre poäng

Polen gick som ett tåg under VM-kvalet med en enormt stark defensiv och en riktigt vass spjutspets i Robert Lewandowski där dem under träningsmatcherna inte fått med sig det resultatet som de hoppades på. Senegal däremot har varken imponerat eller gjort någon besviken under VM-kvalet och träningsmatcherna där många tror att Senegal tillsammans med Nigeria kommer bli ett av de lagen som går längst i VM för de Afrikanska landslagen.

Matchbilden var som så många förutspådde en tight sådan där egentligen inte mycket hände. I 37:e minuten svarade Polen för ett självmål genom Thiago Cionek. 1-0 resultatet stod sig i hela första halvlek.

Andra halvlek hade ungefär samma matchbild som den första halvleken där Polen flyttade upp laget lite mer vilket resulterade i ett Polen som gick bort sig lite och Mbaye Niang kunde sätta ditt 2-0 målet i 60:e minuten. Polen jagade förgäves efter en reducering där de till slut fick in bollen i den 86:e minuten genom Grzegorz Krychowiak. 1-2 resultatet stod sig i de sista minuterna. Polen förlorade oväntat och Senegal fick med sig tre härliga poäng till andra gruppspelsomgången i VM.

Ryssland – Egypten ännu en imponerande insats av värdlandet Ryssland

Ryssland kom till den andra gruppspelsomgången med en öppningsvinst mot Saudiarabien med 5-0, ett resultat som många blev förvånade över. Inför mötet med Egypten var det många som trodde att Ryssland skulle få det tufft, framförallt för att Liverpools megastjärna var tillbaka. En vinst idag skulle innebära att laget redan hade tagit sig till åttondelsfinalen.

Matchen började i ett rasande tempo för Ryssland där de kontrollerade matchbilden totalt men hade svårt att få till ett mål. Resultatet 0-0 stod sig i hela första halvlek, skulle Egypten orka hålla emot de sista 45 minuterna?

I andra halvlek tog det inte lång tid innan Ryssland lyckades ta ledningen genom ett självmål av Ahmed Fathi i 47:e minuten. Det tog bara 12 minuter till innan Ryssland punkterade matchen med 2-0 mål genom Denis Cheryshev i 59:e minuten. Punktera matchen var kanske lite att ta i med tanke på att det var 31 minuter kvar av matchen. Tre minuter senare slog Artem Dzyuba in 3-0 och nu trodde nog de allra flesta att matchen var över. Elva minuter senare i den 73:e minuten tilldelades Egypten en straff där Mohamed Salah klev fram och stänkte in 3-1, en liten strimma av hopp tändes hos Egypten vilket tyvärr inte räckte till, och 3-1 resultatet stod sig matchen ut.