Fredagskollen 1 juni

Dags för Fredagskollen som ger dig det viktigaste som hänt under veckan

I fredagskollen listar vi vad som hänt under veckan i VM sammanhang så får du en bra och enkel koll på läget kring VM. Vi tar upp snackisar, skador och annat som stuckit ut.

Vi ger dig alla odds för respektive match

Odds översikt

Vi har jobbat på under en lång tid för att ge dig som besökare en bra upplevelse på vår webbplats. Nu börjar den ta form på riktigt och vi har odds från intressanta leverantörer där du kan få en bra överblick hos vem oddsen är bäst. Kika in här för att se ett exempel på vår matchsida.

matcher-med-odds-vm-i-ryssland-2018

Matchstatistik

Under vår matchsida hittar du mer jämförande statistik som inbördes möten, antal VM, antal vunna matcher, FIFA ranking och laguppställning. Se ett exempel här för matchen Ryssland – Saudiarabien.


matcher-med-odds-ranking-vm-i-ryssland-2018

Sveriges landslag

John Guidetti skadades på träningen i Båstad

En olycka var framme på träningen i torsdags då en tackling från Anders Granqvist tog fel och John stukade foten ordentligt. Läs hela inlägget om John Guidettis skada här.

Landslaget dopingtestades i Båstad

I tisdags 29 maj dök FIFA’s anti dopingteam upp och testade alla spelare i det svenska herrlandslaget. Reglerna säger att FIFA kan dyka upp när som helst och var som helst och det gjorde dom denna gång. Spelarna skulle iväg på andra aktiviteter under eftermiddagen och blev några timmar försenade. Dock är detta något som inträffar och som måste göras.

Landslagets spelare tjänar mycket pengar men damerna ingenting

Under veckan som varit har det diskuterats en hel del i media kring hur mycket herrarna tjänar för att vara med i VM och hur lite damerna tjänar.

Caroline Seger la ut ett inlägg på Instagram där hon undrade om FIFA, UEFA och andra beslutsfattare inom fotbollen ens vill att det ska finnas kvinnliga fotbollsspelare. nlägget har dragit igång diskussioner på olika sätt och flera har intervjuats, både spelare och ledare.

För dom svenska herrarna innebär spel i VM att FIFA delar ut ungefär 70 000 KR per dag till klubbar som har en spelare med i VM. Det är alltså stora pengar som rullar inom herrfotbollen men för damerna är kassaflödet noll. Läs om hur pengarna delas upp inom FIFA här.

Hört och sett

Ghoddos inbytt i Irans träningsmatch

Saman Ghoddos från Östersunds FK och som spelar för Iranska landslaget och finns med i deras brutto trupp fick under måndagen 28 maj spela cirka 30 minuter i en träningsmatch mot Turkiet som dock Iran förlorade med 2-1. Under Ghoddos spel skapades inga speciella chanser. Matcher mot Portugal och sedan Spanien väntas framöver för Iran.

Neuerer stod 30 minuter i hemlig träningsmatch

Det har varit några resor fram och tillbaka kring Neuer och hans vara eller icke vara i VM i Ryssland 2018. Vi har skrivit om Neuer och hans skada tidigare. På grund av skadan har speltiden blivit lidande och Neuer har inte haft möjlighet att träna under 8 månader.

Nu blev det dock spel i ungefär 30 minuter i en hemlig träningsmatch mot tysklands U-20 landslaget. Neuer’s egna kommentar är att han är i bra form och är optimistisk.0-minuter/

Neymar orolig inför träningsstart

Det börjar närma sig VM och Neymar som vi tidigare rapporterat om börjar nu träna och känna på foten och vad den klarar. Närmast är träningsmatchen den 3 juni mot Kroatien då Neymar ska spela. Den matchen får bli lite av ett test för att se vad foten klarar av och Neymar själv säger att det är naturligt att vara oroad när man gör övningar som påfrestar foten. Kommande matcher för Brasilien är sedan Österrike. Du hittar alla träningsmatcher på vår sida här.

Sydkorea slipar VM formen

Sydkorea har under veckan spelat en träningsmatch mot Honduras som dom gick segrande ur med 2-0. Det var imponerande spel och ett bollinnehav av Sydkorea på över 70 procent. Med tanke på resultatet i matchen 7-1 var troligen inte Honduras det lag som kräver mest av Sydkorea. Kommande träningsmatcher får vi se hur formen ser ut. Idag dvs den 1:a juni spelar man mot Bosnien-Herzegovina, 7 juni mot Bolivia och den 11:e juni mot Senegal. Efter dessa vet vi lite mer om hur vassa Sydkorea kan vara för Sverige och på vilket sätt man trimmat in sin spelteknik och strategi.