Allt om grupp D inför VM i Ryssland 2018

Grupp D - fotbolls-VM 2018

Det blir spännande att se vad Island kan prestera i den här utmanande gruppen.

Vi gör en genomgång av grupp D inför VM starten i Ryssland 2018

En riktigt spännande grupp och här kan en hel del hända och då tänker vi mest på den spännande andraplatsen. Här i gruppen finns lag som definitivt kommer göra allt för att ta den positionen. Första platsen känns dock lite mer färdig.

Deltagande lag i grupp D

Island – Argentina – Kroatien – Nigeria

Island är i VM för första gången

För andra gången deltar dem i internationella sammanhang och för första gången i VM. Kan dem skrälla sig vidare i detta VM och hur ser vi på Island? Dem har tagit sig till VM så landslaget är att räkna med oavsett vad belackarna säger. Hur många trodde dem skulle klara sig genom kvalet och ta en plats? Frågan är hur långt dem kan gå och finns det möjlighet att dem tar sig vidare från gruppen fram till utslagsspelet? Är Island en slumrande vulkan eller kommer dem bjuda på ett vulkanutbrott. Träningsmatcherna tycker vi inte imponerar: vinst 4-1 mot Indonesien, förlust 3-0 mot Mexiko, förlust 3-1 mot Peru, förlust 3-2 mot Norge och oavgjort 2-2 mot Ghana. Med Gylfi Sigurdsson, som annars spelar i Everton, skadad kommer laget sakna en stor pusslebit och vi hoppas han är klar för spel när det är dags för avspark mot Argentina den 16:e juni. Andra viktiga spelare vi kan nämna är Alfred Finnbogason från FC Augsburg och Aron Einar Gunnarsson från Cardiff City.

Argentina är en av favoriterna till förstaplatsen

Argentina har en lång historia i VM sammanhang, redan 1930 tog dem hem ett silver i mästerskapet. Efter det och fram till idag har man fått med sig 2 guld och 3 silver, den senaste medaljen blev ett silver i VM 2014 då man till slut förlorade i förlängningen med 1-0 mot Tyskland. Frågan man kan ställa sig är om laget blivit ännu starkare till detta VM och att dem nu ska kunna ta sig hela vägen. Absolut är dom en av kandidaterna till förstaplatsen. Totalt har man varit med i 17 VM inklusive detta år 2018. Kvalet var inte spikrakt men till slut klev Messi fram och ordnade till allt mot Ecuador då han gjorde hattrick. Träningsmatcherna var i fokus senast när en planerad match mot Israel i Jerusalem ställdes in på grund av protester från palestinskt håll. Dom övriga matcherna har inneburit vinst 2-0 mot Italien, förlust 6-1 mot Spanien och vinst 4-0 mot Haiti. Lionel Messi från Barcelona är den självskrivna stjärnan här och även Sergio Aguero från Manchester City. Frågan var om Paulo Dybala från Juventus skulle komma med i den definitiva truppen men det gjorde han. Ytterligare en intressant spelare att hålla ögonen på är Angel Di Maria från PSG. Vad gäller gruppen ska Argentina klara av detta utan problem. Argentina möter Island som första match och det kommer också vara ett test på styrkan i just Island när man möter ett riktigt bra lag som Argentina. Senast Argentina åkte ur i gruppspelet var 2002 och då var det Sverige som tog platsen överst i tabellen tätt följd av England och därefter Argentina och sist Nigeria. Klarar man inte gruppspelet denna gång kommer det att framstå som ett riktigt fiasko, om vi får uttrycka det så.

Du är väl med i tävlingen där du tippar hur VM slutar? Då har du chansen att vinna en Wattaride elmotorcykel. Klicka på bilden så kommer du direkt till tävlingen.

Kroatien har många bra spelare

Bästa resultatet för Kroatien är en bronspeng 1998 vilket var i det första VM man deltog i som just landet Kroatien. Tidigare har man deltagit under Jugoslaviens flagga. Tre andra tillfällen har man varit med i VM och då har resan slutat i gruppspelet vilket också hände i VM 2014. Nu står man redo igen i VM i Ryssland 2018 att ta sig an grupp D och utmanarna Island, Argentina och Nigeria. Kroatien spelade i samma kvalgrupp som Island bara det att Island knep förstaplatsen och skickade Kroatien ytterligare en vända till en play-off mot Grekland vilken man också vann. Nu blir det ett kärt möte med Island igen i denna grupp.

Det har blåst en hel del kring penningtransaktioner och förskingrade pengar samt åtal som väntar bland annat Luka Modric för mened som vi skrev om i Fredagskollen 8 juni. Hur det påverkar är väl egentligen oklart, vi tror dock att spelare och tränare har förmågan att fokusera på uppgiften att få bollen i mål och bortse från skriverier. Ett tag var det oklart om Modric skulle bli dömd och kanske även få fängelse och därför skulle missa VM. Intressanta spelare i Kroatien är Ivan Rakitic från Barcelona, Luka Modric från Real Madrid samt Mario Mandzukic från Juventus. Kroatien är absolut en av favoriterna i gruppen.

Nigeria möter återigen Argentina

Nigeria har aldrig kommit längre än till åttondelsfinal. Lite intressant är det att i de fem VM Nigeria varit med i har dem mött just Argentina i fyra av dessa VM. Dessutom har dem förlorat i dessa möten. 1994 fick man stryk med 2-1, 2002 blir det stryk med 1-0, 2010 blir det stryk igen med 1-0 och även 2014 blir det stryk med 3-2. Känns som ett litet spöke för Nigeria att ställa upp mot Argentina. Nu är det ju också så att Argentina är väldigt mycket bättre men ändå, att hamna i samma grupp med dem kan ju kännas lite irriterande…kanske. Blir spännande att hålla koll på just den matchen mellan Nigeria och Argentina. Skulle dem vinna blir det nog glädjescener man sällan skådar i en gruppspelsmatch. Nu står det klart att den utvalda målvakten blir Ikechukwu Ezenwa som också var med i kvalspelet och presterade bra. Andra intressanta spelare är Alex Iwobi från Arsenal, Victor Moses från Chelsea, Kelechi Iheanacho från Leicester City samt Ahmed Musa från CSKA Moskva.

Bettingtips för grupp D, placering och laganalys

Vi kan väl utfärda någon typ av garanti att Argentina ändå kommer ta förstaplatsen i den här gruppen. Nigeria tror vi kommer sist så då återstår som vanligt den spännande andraplatsen.

Kroatien är ett mer erfaret lag än Island. Island har dock presterat bra men träningsmatcherna har inte imponerat. Det kan vara en varningsklocka att man inte fått ihop spelet ordentligt. Vad gäller Island är vi lite oroliga för det defensiva spelet och att man lyckas markera och placera sig rätt. Det här kommer bli en tajt tillställning. Vi tror att Kroatien tar hem den med bara något mål i skillnad.

Argentina på plats 1, Kroatien på plats 2, Island på plats 3 och Nigeria på plats 4.