En magisk inledning av Ryssland, det resultatet hade vi inte tippat

Det trodde vi inte, det kan vi säga direkt. Vi hade tippat kanske 2-1 till Ryssland och en ganska försiktig match, nu vart det en utklassning med 5-0. Hur gick det till?

Kort genomgång av matchen Ryssland – Saudiarabien

Efter en magisk invigning med bland annat Robbie Williams som dessutom visade det magiska fingret till dom som hade kritiserat honom för att deltaga i invigningen i VM i Ryssland 2018 kom spelet igång enligt tidsplan.

Saudiarabien har spelet dom första tio minuterna

Saudiarabien började starkt tycker vi och spelade ett bra tekniskt spel, dom vågade hålla i bollen och utmana men helt klart uppkom en del farliga situationer då Saudiarabien fortsätter spela tekniskt i försvarsområdet och även inom straffsparksområdet istället för att bara få iväg bollen. Vi kan väl säga att dom första tio minuterna hade Saudiarabien spelet men efter det tog Ryssland kommandot.

Vid halvlek känns det rättvist att Ryssland leder den här matchen. Saudiarabien känns svaga och Ryssland har nu matchen i sin hand. Ryssland har varit effektiva när dom fått möjlighet till lägen och riktigt snabba att kontra och utnyttja bra lägen. Kändes säkert väldigt skönt nu för värdnationen att gå till halvtidsvila med en ganska trygg ledning. Första matchen är såklart väldigt nervös som vi sagt tidigare och till Rysslands fördel så har Saudiarabien slarvat en hel del med passningar. Alla  misstag kunde faktiskt inte Ryssland ta hand om och det kunde ha varit ett högre resultat för Ryssland vid halvtid om dom hade kunnat utnyttja alla möjligheter och vara snabbare på de felpassar som Saudiarabien gjorde.

Andra halvlek blir en uppvisning av Ryssland

Andra halvleken startar och det märks tydligt att efter 80:e minuten nånstans så tappar Saudiarabien tempot helt och blir tvungna att backa hem, det är såklart bra för Ryssland som kan fokusera på att istället försöka utnyttja eventuella misstag i spelet och flytta upp positionerna.

Vid nästan 91 minuter gör Denis Cheryshev ett riktigt snyggt mål som är en klar kandidat till turneringens bästa mål. Matchen slutar sen 5-0 och vi skulle nog kalla det en utklassning. Riktigt bra prestation av Ryssland och vi tror att tränaren  Stanislav Cherchesov nog är väldigt nöjd och kommer sova gott inatt.

Hur kommer motståndet vara i kommande matcher för Ryssland

Det är väldigt bra för Ryssland att vinna den här matchen och det skulle vara ett besvärligt läge annars MEN kommande matcher innebär ett helt annat motstånd och kommer inte alls gå lika lätt.

Ryssland känns i alla fall vassa så här långt. Frågan är hur bra dom egentligen är och vad dom kan stå emot, det var ett effektivt Ryssland mot ett svagt Saudiarabien och det var nästan vad vi skulle kalla en kollaps för Saudiarabien. Vi ska inte övervärdera Rysslands insats för dom kommer få det svårt i kommande matcher men det vi kan säga är att det var en riktigt bra start för Ryssland som värdland och det kommer också att stärka dom i den fortsatta gruppresan. Det ska bli väldigt intressant att följa hur matchen mellan Ryssland – Egypten den 19:e juni slutar och hur motståndet blir. Kommande match efter det blir Ryssland – Uruguay den 25:e juni