Alla grupper VM 2018

Alla VM grupper i VM i Ryssland 2018

Alla VM Grupper 2018 lottades redan den 1 december 2017 där alla landslag sedan dess har haft möjligheten att bekanta sig lite extra med dem lagen som de skall spela tillsammans med i gruppspelet i Ryssland. Totalt lottades de 32 olika seedade VM landslagstrupperna in i 8 olika VM-Grupper. Alla landslag möter varenda en gång i gruppen där de två bäst placerade lagen går vidare till åttondelsfinal.

32 landslag i 8 VM grupper 2018

Sedan VM 1998 har det det varit trettiotvå VM landslagstrupper uppdelade i åtta grupper. Innan dess var det enbart tjugofyra landslag som deltog i världsmästerskapen uppdelat på sex grupper. Ännu tidigare än så var det sexton landslag uppdelade i fyra olika grupper. Det har pratats en hel del om att utöka VM med fler landslag i framtiden. Det känns naturligt i och med att fotbollen har vuxit så mycket som den har gjort.

VM Grupperna 2018 är en blandad kompott med mindre spännande grupper, superjämna grupper och rent ut av fantastiska grupper. Precis så som ett gruppspel skall vara.

Grupp A

Grupp A består av Ryssland, Saudiarabien, Egypten och Uruguay där första gruppspelsmatchen spelas den 14 juni och den sista 25 juni. Värdnationen Ryssland lär inte bli den andra värdnationen i historien som inte tar sig vidare från gruppspelet med tanke på vilken tursam lottning de fick. Förhandsfavoriterna att gå vidare från grupp A är: Ryssland och Uruguay.

Grupp B

Grupp B består av Portugal, Spanien, Marocko och Iran där första gruppspelsmatchen spelas den 15 juni och den sista gruppspelsmatchen spelas den 25 juni. I Grupp B är Spanien och Portugal superfavoriter att gå vidare från gruppen. Det enda poängtappet vardera lag kommer göra är mot varandra när de möts. Förhandsfavoriter i grupp B är: Spanien och Portugal.

Grupp C

Grupp C består av Frankrike, Australien, Peru och Danmark där första matchen spelas den 16 juni och den sista gruppspelsmatchen spelas 26 juni. Grupp C är en mycket intressant grupp där Frankrike är ett av lagen som nämns som guldfavorit. Peru är ett lag som har gjort enorma framsteg som en del experter menar på att de har chans att ta medalj. Sedan har vi Danmark som kan störa alla lagen. Vi har en grupp med två lag som kan ta VM-medaljer och sedan har vi Danmark. Förhandsfavoriter i gupp C är: Frankrike och Peru.

Grupp D

Gupp D består av Argentina, Island, Kroatien och Nigeria där den första gruppspelsmatchen spelas den 16 juni och den sista matchen i gruppspelet spelas den 26 juni. Grupp D är en intressant grupp med Leonel Messi och Buster-sagan Island. Frågan på alla läppar är kommer Island fortsätta med sin succéresa och kommer Messi få kröna sin landslagskarriär med ett VM-guld? Svaret är troligen nej på de båda frågorna. Förhandsfavoriterna är i grupp D är: Argentina och Kroatien.

Grupp E

Grupp E består av Brasilien, Schweiz, Costa Rica och Serbien som spelar sin första gruppspelsmatch den 17 juni och avslutar gruppspelet den 27 juni.  Brasilien kommer till VM som en av VM-favoriterna som vanligt där de andra lagen i grupp E enbart kommer få sola sig i glansen av alla storstjärnor som Brasilien har. Förhandsfavoriterna i grupp E är: Brasilien och Schweiz.

Grupp F

Grupp F består av Tyskland, Mexiko, Sverige och Sydkorea där första matchen i grupp F spelas den 17 juni och den sista gruppspelsmatchen spelas 27 juni. Grupp F är kanske utan tvekan den mest intressanta VM-gruppen av dem alla enligt svenska fans. Det är inte bara en grupp som är intressant för oss svenskar. Gruppen i sig är en väldigt bra grupp där vi kommer få se fantastiskt fotboll. Framförallt av Tyskland som är de regerande världsmästarna. Förhandsfavoriterna i grupp F är: Tyskland och Mexiko.

Grupp G

Grupp G består av Belgien, Panama, Tunisien och England där den första gruppspelsmatchen spelas den 18 juni och den sista och avgörande gruppspelsomgången spelas den 28 juni. Belgien och England är dem klara favoriterna där debutanten Costa Rica kan ställa till med massor av besvär. Blir det kanske VM:s största skräll att dem går vidare och Belgien eller England missar åttondelsfinalen? Förhandsfavoriterna i grupp G är: Belgien och England.

Grupp H

Grupp H är den sista gruppen i VM Gruppspelet 2018. Gruppen består av Polen, Senegal, Colombia och Japan där första gruppspelsmatchen spelas den 19 juni och den sista 28 juni. Efter sista gruppspelsmatchen i VM 2018 kommer vi få reda på vilka som möter vilka i åttondelsfinalen. Grupp H är en jämn grupp som kan sluta hursomhelst där Polen ändå måste ses som den självklara vinnaren i gruppen. Förhandsfavoriterna i grupp H är: Polen och Colombia.

32 landslag från gruppspelet blir 16 landslag i VM-slutspelet 2018

VM-gruppspelet startar den 14 juni där 32 landslag deltar när den sista gruppspelsmatchen är spelad den 28 juni kommer det enbart vara 16 landslag som är kvar i fotboll VM 2018. Vi kommer få VM Flashback från andra världsmästerskap där vi kommer få se favoriter falla och skrällar ta sig vidare. Den första åttondelsfinalen spelas redan den 30 juni medan den sista åttondelsfinalmatchen spelas den 3 juni.

Om vi utgår från de förhandsfavoriter vi har tagit fram så kommer åttondelsfinalspelet se ut som följande:

  • Ryssland (Uruguay om de slutar 1:a i gruppen) mot Spanien (Portugal om de slutar 2:a i gruppen)
  • Frankrike (Peru om de slutar 1:a i gruppen)  – Kroatien (Argentina om de slutar 2:a i gruppen)
  • Brasilien (Schweiz om de slutar 1:a i gruppen) – Mexiko (Tyskland om de slutar 2:a i gruppen)
  • Belgien (England om de slutar 1:a i gruppen) – Polen (Colombia om de slutar 2:a i gruppen)
  • Portugal (Spanien om de slutar 1:a i gruppen) – Uruguay (Ryssland om de slutar 2:a i gruppen)
  • Argentina (Kroatien om de slutar 1:a i gruppen) – Peru (Frankrike om de slutar 2:a i gruppen)
  • Tyskland (Mexiko om de slutar 1:a i gruppen) – Schweiz (Brasilien om de slutar 2:a i gruppen)
  • Colombia (Polen om de slutar 1:a i gruppen) – England (Belgien om de slutar 2:a i gruppen)

Nu kommer inte ovanstående matcher inträffa, det kommer bli en del skrällar så åttondelsfinalerna kommer helt klart se annorlunda ut. Däremot om alla förhandsfavoriter skulle gå vidare till åttondelsfinalen, så kommer vi få se ett par fantastiska matcher där en del lag hade önskat att de fick en annan placering i gruppspelet.