Grupp B – med Spanien och Portugal

I grupp B hittar vi två potentiella VM vinnare.

Grupp B kanske är den mest spännande VM-gruppen eftersom vi har två potentiella VM-vinnare i gruppen. Spanien har under 2000-talet dominerat fotbollsvärlden genom att vinna 2 EM guld och 1 VM guld samt att de har haft en inhemsk liga som få andra inhemska ligor kan mäta sig med. Portugal kommer till VM som regerande EM-guldmedaljörer plus att de har världens bästa fotbollsspelare i sin trupp, Ronaldo. Det intressanta är inte gruppen, utan att få följa de två lagen.

Vinnare av Grupp B avgörs redan i första omgången

Vilket landslag som vinner Grupp B kommer avgöras redan i den första omgången när Spanien ställs mot Portugal den 15 juni 2018. Vinnaren i den matchen kommer vara det landslag som går obesegrade ur gruppspelet. Portugal hade ett mindre lyckat VM-kval medan Spanien hade ett mycket lyckat VM-kval. Spanien körde dessutom över Argentina med 6-1 i en träningsmatch i mars 2018.

Allt talar för att Spanien vinner första matchen mot Portugal och tar sig obesegrade ur gruppspelet. Portugal kommer däremot komma tvåa i gruppen och ta sig vidare från gruppen. Vem av Spanien och Portugal som tar sig längst i VM 2018 är svårt att sia om reda nu. Portugal har haft en förmåga att ta sig långt i mästerskap i de senaste mästerskapen och mycket talar för att det blir så nu också.

Ronaldo vill addera ett VM-guld till sitt prisskåp för att bli odödlig i fotbollshistorien. För att att han ska lyckas få det efterlängtade VM-guldet behöver han ha sitt bästa mästerskap någonsin samt att hans landslagskamrater behöver höja sig ett steg.

Kan Marocko eller Iran skrälla i Grupp B?

I gruppspelet i ett världsmästerskap skräller det alltid. Anledningen till det är för att det är så få matcher i ett gruppspel, studsar bollen rätt då kan vilket landslag som helst ta sig vidare från gruppspelet. Marocko kommer till VM som obesegrade i VM-kvalet och Iran kommer till VM med sitt bästa landslag någonsin. Räcker det? Inte på pappret men däremot som vi var inne på tidigare finns det chans om allt studsar deras väg.