Grupp F

Grupp F

# SM V O F GM IM +/- P
1 Sverige

Sverige

3 2 0 1 5 2 +3 6
2 Mexiko

Mexiko

3 2 0 1 3 4 -1 6
3 Sydkorea

Sydkorea

3 1 0 2 3 3 0 3
4 Tyskland

Tyskland

3 1 0 2 2 4 -2 3

Grupp F vart till slut gruppen som det svenska herrlandslaget lottades i. Gruppen har inte bara det svenska landslaget utan även de regerande världsmästarna Tyskland tillsammans med Mexiko och Sydkorea. När lottningen precis hade blivit avklarad såg det ut som en extremt tuff grupp. Ju mer tid som har gått sedan lottningen känns det absolut inte som en omöjlighet för Sverige att ta sig vidare från gruppspelet.

Gruppspelet startar 17 juni med att Tyskland möter Mexiko. Den 18 juni spelas den andra matchen av omgång 1 i Grupp F mellan Sverige och Sydkorea. Den sista gruppspelsmatchen spelas den 27 juni med att Tysklands ställs mot Sydkorea och Sverige ställs mot Mexiko.

Tyskland är guldfavoriter och tar sig enkelt vidare från Grupp F

Tyska herrlandslaget kommer till VM i Ryssland 2018 som de absolut största favoriterna att ta hem VM-guldet samt att dem är de regerande världsmästarna. I de två senaste VM har de regerande världsmästarna åkt ur i gruppspelet. Tyskland kommer bryta den sviten även fast det var osannolik att både Italien och Spanien skulle ta sig vidare från sina grupper.

Tyskland kommer till världsmästerskapet med en uppgift och det är att försvara VM-guldet från VM 2014 i Brasilien. Tyskland är favoriterna om man tittar på oddsen och även om man tittar på speltruppen. Däremot är det extremt svårt att vinna ett VM, det kommer bli en tuff uppgift för dem att klara av.

Mexiko anses som favoriterna att ta andra platsen i Grupp F

Mexiko kommer till VM 2018 med 6 raka åttondelsfinaler vilket är riktigt imponerande. Mindre imponerande är att de inte har lyckats ta sig vidare från åttondelsfinalen en enda gång. Utöver deras fantastiska VM-gruppspels facit har de även haft ett lyckat VM-kval och imponerande resultat i träningsmatch sammanhang.

Mexikanska landslaget är möjligen det enda landslaget som kan störa Tyskland där dem är knappa favoriter mot både Sverige och Sydkorea. Däremot är bollen rund och mycket kan hända och just Grupp F känns som en grupp där flera lag kan ta hem andraplatsen.

Sverige har en en bra chans att ta sig vidare från Grupp F

Sverige fick ändå med facit i hand en ganska bra lottning där det klart fanns andra grupper som det hade känts tryggare att hamna i. Det kommer bli en mycket tuff uppgift för Sverige. Absolut ingen omöjlighet och dem har mycket goda chanser att ta sig vidare från gruppen.

Tyskland kommer vinna gruppen helt klart, Tyskland går troligen obesegrade ur gruppen. Efter det kommer allt avgöras mellan Sverige, Mexiko och Sydkorea. Laget med bäst form för dagen och den där extra medstudsen kommer vara laget som tar sig vidare till åttondelsfinalen från Grupp F.

Grupp F’s outsider är Sydkorea

Sydkoreanska landslaget har av någon märklig anledning hamnat i skymundan i Grupp F. Det är egentligen inte konstigt att få pratar om Sydkorea i Grupp F eftersom dem är det sämsta landslaget i gruppen.

Trots att Sydkorea är det sämre laget i Grupp F finns det ändå en möjlighet för Sydkorea att ta poäng i varje match och där det finns en liten chans att laget tar sig vidare från gruppspelet till åttondelsfinalen.

Nyheter om Grupp F

 • Sverige är vidare till åttondelsfinal tillsammans med Mexiko

  Herregud, Sverige vann gruppen med Mexiko på andra plats. Det var det inte någon som hade tippat i förhand. Sen att regerande mästarna åkte ur i gruppspelet och förlorade mot Sydkorea, ojojoj, vilken dag.

 • Vårt bästa speltips på matchen Sverige – Mexiko

  En otroligt viktig match står på dagens agenda och vi vill ge dig ett superbra erbjudande så passa på till detta speciella välkomsterbjudande. Sverige tar sig an Mexiko och det är en otroligt viktig match som vi bara måste vinna för att gå vidare. Såklart har vi redan glömt den tråkiga händelsen i tysklandsmatchen och […]

 • Sveriges förutsättningar till att gå vidare från gruppspelet

  Hur man än vrider och vänder på dagens match ska vi vara extremt imponerande över hur det svenska landslaget spelade. Det hör inte till vanligheterna att man leder med 1-0 efter första halvlek samt att man har 1-1 på stopptid. Att det till slut blev en förlust är olyckligt. Trots förlusten idag har vi möjligheter att gå […]

 • Summa Summarum 23 juni VM i Ryssland 2018

  En dag med bra försök men som inte nådde hela vägen

  En match som Sverige verkligen hade behövt vinna eller iallafall spelat oavgjort för att få en större chans till slutspel. Matchen började bra med ett mål i världsklass från Ola Toivonen som höll Sverige hela vägen till den 95:e minuten.

 • Summa Summarum 18 juni VM i Ryssland 2018

  En glädjedag i VM för Sverige

  Det var vinna eller försvinna för Blågult i matchen mot Sydkorea och vi gjorde det på bästa sätt. Granqvist blev matchhjälte när han slog in 1-0