Grupp E – med revanschsugna Brasilien

Andraplatsen i grupp E kan avgöras redan i första omgången.

Grupp E är en grupp som består av en superfavorit tillsammans med tre landslag som slåss om andraplatsen. Kampen om andraplatsen är en mycket öppen sådan där det finns en knapp favorit. Avgörandet om vilket lag som tar hem andraplatsen kan avgöras redan i första omgången. 

Grupp E startar sitt gruppspel den 17 juni och den 27 juni vet vi vilka två lag som har gått vidare från Grupp E till åttondelsfinalen. 

Vilka lag är med i Grupp E?

Grupp E består av superfavoriterna Brasilien som deltar i sitt 21:a mästerskap där de ha tagit sig till VM i Ryssland med en enorm revanschlust efter fiasko i hemma VM 2014. De tre andra lagen är Costa Rica, Schweiz och Serbien.

Vilket av de tre andra lagen som tar sig vidare från gruppspelet är en oviss fråga som är extremt svårt att svara på. Schweiz är knapp favorit att ta andraplatsen i E-Gruppen tack vare sitt starka kollektiv.

Serbien kommer till gruppen med enbart en enda förlust i kvalspelet vilket är riktigt stark med tanke på att de inte spelade i en superenkel grupp i kvalet. Däremot är VM och VM-kvalet två åtskilda saker där det fina resultatet inte räcker till en andraplats.

Costa Rica är kanske det största hotet trots att de på pappret har det sämsta laget. Costa Rica kommer från senaste VM:et med en kvartsfinal och med ett knackigt kvalspel till VM. Trots detta skall man alltid räkna med Costa Rica eftersom de har en förmåga att ta sig vidare från gruppen.

Superfavoriten Brasilien och lagmaskinen Schweiz tar sig vidare från Grupp E

Tror inte det är många fotbollsfans och experter som säger något annat än att Brasilien tar sig vidare från Grupp E med eller utan skadade Neymar. Däremot går åsikterna isär ganska kraftigt om vilket som blir det andra laget att ta sig vidare från gruppspelet.

Den djupgående analysen säger att Schweiz är landslaget som tar sig vidare från gruppspelet och det kan räcka med att de vinner en match, spelar en match oavgjord samt att de förlorar en match.