Grupp G – med klara gruppfavoriterna Belgien och England

Grupp G har två solklara favoriter men allt kan hända.

Grupp G är kanske den enda gruppen som känns 100% avgjord för den ens har startat. Belgien och England skall bara gå vidare från gruppspelet, allt annat skulle ses som ett enormt fiasko. Är det 100% säkert att fallet blir så? Självklart inte. Det är VM och allt kan hända i ett världsmästerskap.

Vilka lag är med i Grupp G?

Grupp G består av två läger, tungviktarna och lättviktarna. Tungviktarna i forma av Belgien som är en av favoriterna att vinna hela VM samt England som alltid har ett stort favoritskap på sig utan någon egentligen anledning. Lättviktarna i form av debutanten Panama och Tunisien.

Det Belgiska landslaget står inför ett riktigt test där det är nu eller aldrig som gäller även fast samma gyllene generation har möjligheten att spela nästkommande VM. Lyckas de inte i detta mästerskap då kommer många börja fråga sig om det Belgiska landslaget saknar vinnare och en helt annan press kommer läggas över landslaget.

England är som vanligt favoriter trots att de egentligen inte har uträttat något på den internationella scenen sedan VM-guldet 1966. Förväntningarna från det engelska folket och mediahusen är inte alls lika stora som dem brukar. Detta kanske är något som är bra för England.

Panama gör sitt första världsmästerskap där att ta sig till VM i Ryssland 2018 bara är en bedrift i sig, allt annat är en bonus.

Tunisien däremot kommer nog åka hem från VM utan ett enda poäng vilket kommer känns som en besvikelse trots att de har hamnat i en mycket svår grupp.

Belgien och England tar sig vidare från Grupp G

Belgien och England är klara favoriter att ta sig vidare från gruppspelet. Belgien kommer och skall vinna alla gruppspelsmatcher medan England förlorar mot Belgien men vinner de två resterande matcherna.

Panama är uppstickaren i gruppen som med sin glädje att vara på plats skulle kunna störa både Belgien och England.