Grupp C – med två lag som har medaljchans

Finns det två medaljvinnare i denna grupp.

Grupp C är kanske en av dem mest intressanta grupperna i hela VM 2018 där vi hittar både guldfavoriterna Frankrike samt Peru som är rankat 11 i världen, Danmark som alltid gör stabila VM-gruppspel och defensivt starka Australien. Gruppspelet för C Gruppen startar den 16 juni och när VM är över är det inte alls omöjligt att både Frankrike och Peru har tagit varsin VM-medalj.

Vilka landslag är med i Grupp C?

Grupp C i VM 2018 består av Australien, Danmark, Frankrike och Peru. Frankrike var i seedningsgrupp ett, Peru i seedningsgrupp två, Danmark i seedningsgrupp tre och Australien i seedningsgrupp fyra. Frankrike och Peru är båda rankade topp 11 i världen medan Danmark hittas på topp 20 listan.

Ett av fotbollsvärldsmästerskapet 2018 stora favoriter är Frankrike där det franska folket drömmer om ännu ett VM-guld. Får Frankrike alla bitar på plats samt att de får lite studsar deras väg är det inte helt omöjligt att de står som vinnare när VM tar slut.

Peru är ett annat landslag som har gått från klarhet till klarhet de senaste åren där de i skrivandes stund innehar plats 11 på FIFAS rankinglista.

Danmark och Australien är två landslag som kan skrälla men det blir en extremt tuff uppgift för dem att ta sig vidare från Grupp C.

Frankrike och Peru tar sig vidare från Grupp C

Frankrike och Peru är de självklara favoriterna att ta sig vidare från Grupp C. De både landslagen tillhör även en av favoriterna att ta hem medalj där Frankrike anses som en av guldfavoriterna. De första testen för Frankrike och Peru kommer självklart i gruppspelet där både Australien och Danmark kan stjäla poäng från dem.

Peru har inte spelat ett världsmästerskap på 36 år och det är inte bara bara att kliva in ett VM och presterar trots att man räknas som ett av dem starkaste lagen i VM.

Grupp C kommer minst sagt bli mycket intressant att följa!